Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Επιτέλους κρατήσαμε!!!

Γράφει ο Λουζιτανός... Μεγάλη νίκη για τον Ιστορικό το Θ. Κολοκοτρώνης χθες. Μια νίκη που ήρθε με μια μέτρια εμφάνιση, αλλά με τη δεδομ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Μεγάλη νίκη για τον Ιστορικό το Θ. Κολοκοτρώνης χθες. Μια νίκη που ήρθε με μια μέτρια εμφάνιση, αλλά με τη δεδομένη συνταγή του «κρατάμε το μηδέν στην άμυνα». Στο πρώτο ημίχρονο λόγω τύχης και αστοχίας του αντιπάλου, αλλά στο δεύτερο λόγω καλής άμυνας (που είχαμε να τη δούμε καιρό) και της εκπληκτικής απόδοσης του κορυφαίου του αγώνα Κότνικ, που εκτός από σταθερότατος, έκανε τουλάχιστον 2 εξαιρετικές αποκρούσεις. Το έχουμε αναφέρει ότι ο Πανιώνιος έχει βρει λίρα εκατό στη θέση του τερματοφύλακα με τον Σλοβένο!

Στα θετικά του αγώνα, εκτός από την απόδοση του Κότνικ ήταν η συγκέντρωση στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και ο ανανεωμένος Σιώπης. Ναι, ο Μανώλης είναι ξανά εδώ! Επίσης, θετικός ήταν για μία ακόμη φορά ο Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή του τεχνικού τιμ της ομάδος και εξελίσσεται σε αποκάλυψη! Καλά πήγαν στο χρόνο που αγωνίστηκαν οι Μασούρας και Ντουρμισάι, ενώ η άμυνα εν γένει ήταν καλή στο Β΄ ημίχρονο.

Στα αρνητικά, ένα (ακόμη) κάκιστο πρώτο ημίχρονο, με νωχελικότητα, λάθη και πολλές λόμπες από την άμυνα, που ευτυχώς δεν στοίχησε στην ομάδα αυτή τη φορά, όπως με τον Ολυμπιακό! Πρέπει ο Γρηγορίου να αφυπνίσει την ομάδα, γιατί μπορεί να τη γλίτωσε με τον Αστέρα, αλλά έρχεται το ματς με την ΑΕΚ και καλό είναι να μην επαναληφθεί άλλο τραγικό Α΄ ημίχρονο. Επίσης, περιμέναμε περισσότερα από Μασούντ και Λάμπρου, αλλά δεδομένου του αποτελέσματος και του γκολ που πέτυχε ο πρώτος η κακή τους εμφάνιση μπαίνει στο αρχείο.

Επιστρέφοντας στο γεγονός ότι το μηδέν πίσω έδωσε τη νίκη, καταλαβαίνουμε ότι αν η ομάδα βρει την αυτοπεποίθησή της στην άμυνα και μπορεί να κρατήσει το σκορ απέναντι σε κάθε αντίπαλο, τότε μπορούμε και πρέπει να κοιτάμε τα ψηλά. Αν δούμε τη σειρά των αγώνων όπου η ομάδα μπορούσε να πάρει βαθμό ή βαθμούς αλλά δεν τα κατάφερε, το καταλαβαίνουμε εύκολα. Στα Γιάννενα, προηγηθήκαμε (και στο κύπελλο), αλλά τελικά δεχτήκαμε γκολ. Με τον Παναιτωλικό το ίδιο. Στη Λαμία το γκολ δε μπήκε, αλλά πάλι το μηδέν δεν το κρατήσαμε πίσω. Με την Αθλητική Ένωση Ολυμπιακός-Ευαγγέλου βάλαμε 3 γκολ (!), αλλά δεχτήκαμε 4, παρότι προηγηθήκαμε με γκολ-δώρο του αντιπάλου. Τουλάχιστον 7-8 βαθμοί χαμένοι δηλαδή, τη στιγμή που η ομάδα βρέθηκε μπροστά στο σκορ τις περισσότερες φορές.

Επομένως, καλό είναι να στοχεύουμε στη δημιουργικότητα και το θέαμα, αλλά σίγουρα και το βάρος στην άμυνα, ώστε να κρατηθεί το σκορ και η αυτοπεποίθηση που δίνει το «μηδέν» πίσω φέρνουν τους βαθμούς.

Άφησα για το τέλος, κάτι που πάλι ξεχώρισε για τον Πανιώνιο και ήταν ο τρομερός κυανέρυθρος κόσμος, οι πάνθηρες που κέρδισαν άνετα τη μάχη της κερκίδας. Ακόμη και στο διάστημα που η ομάδα δεν έπαιζε καλά, τα συνθήματα του Ιστορικού δέσποζαν στο Θ. Κολοκοτρώνης, αποδεικνύοντας ότι αυτή η ομάδα είναι μοναδική, γιατί το αίμα στην καρδιά μας αυτό ορίζει με τα χρώματά του: το κόκκινο (στις αρτηρίες) και το μπλε (στις φλέβες).

Δεν υπάρχουν σχόλια