Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με πέναλτι «παρωδία» λύγισε τον Πανιώνιο ο Ευαγγέλου!

Με ένα πέναλτι προερχόμενο από τις πιο κωμικοτραγικές διαιτησίες των... ερυθρόλευκων πέτρινων χρόνων, ο Ευαγγέλου στέρησε από την ψυχωμέ...

Με ένα πέναλτι προερχόμενο από τις πιο κωμικοτραγικές διαιτησίες των... ερυθρόλευκων πέτρινων χρόνων, ο Ευαγγέλου στέρησε από την ψυχωμένο Ιστορικό(τουλάχιστον) τον βαθμό της ισοπαλίας. Τελικό σκορ Πανιώνιος - ΟΣΦΠ 3-4.

Φοβερό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, με επτά τέρματα, που όμως αντί να έχει ως πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές, είχε τον διαιτητή Ευαγγέλου. Ο ρέφερι από την Αθήνα έδωσε πέναλτι στο 86' υπέρ του Ολυμπιακού, όταν ο Φορτούνης έπεσε πάνω στον Οικονόμου και πήρε... πέναλτι!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Σπιριντόνοβιτς, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πέτυχε τρία τέρματα. Στο δεύτερο μέρος ο Ιστορικός αντέδρασε και στο 83' με Μασούντ και 84' με Ντουρμισάι έφερε το ματς στα ίσια, σε μία μεγάλη επιστροφή.

Ο Ευαγγέλου είπε την τελευταία λέξη, έδωσε το πέναλτι στους φιλοξενούμενους και κάπως έτσι ήρθε το τελικό σκορ. Στο 94' ο Χατζισαφί έπεσε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, μετά από προβολή του Φιγκέιρας, με τον διαιτητή να μην δίνει κάτι.

Το παιχνίδι
Ο Πανιώνιος μπήκε, όπως σε κάθε παιχνίδι φέτος, με επιθετικός διαθέσεις και μόλις στο 3ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Φιγκέιρας προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα στον Πρότο, ο Σπιριντόνοβιτς όμως κυνήγησε την φάση και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το τέρμα, όπως είναι λογικό, έβαλε... φωτιά στη Νέα Σμύρνη, με τους περίπου 6.000 φίλους του Ιστορικού να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Στο 7' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν, όμως το σουτ του Όφοε μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε ψηλά άουτ.

Η ομάδα του Λεμονή ανέβασε τις γραμμές της, έχοντας ως στόχο να πιέσει, προκειμένου να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κότνικ.

Στο 16' ο Φορτούνης, μετά από ατομική ενέργεια, έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κότνικ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τρία λεπτά μετά (19') ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή και δεξιά, με τον Σισέ να κάνει ωραία κεφαλιά για το 1-1.

Στο 20' λίγο έλειψε να γίνει η ανατροπή, καθώς η κεφαλιά του Πάρντο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε στο 27'. Μετά από φοβερό φάουλ του Χατζισαφί, ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Σισέ έδιωξε την μπάλα ακριβώς πάνω στη γραμμή, σώζοντας την ομάδα του από το 2-1.

Η ομάδα του Γρηγορίου από εκείνο το σημείο ανέβασε ξανά την απόδοση του, πίεσε τον Ολυμπιακό, με στόχο να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Στο 33' οι κυανέρυθροι βγήκαν ωραία στην επίθεση, η μπάλα άλλαξε αρκετά πόδια, μέχρι που έφτασς στον Σιώπη έξω από την περιοχή, το σουτ του οποίου όμως πέρασε άουτ.

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού σε εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός στο 37' βρηκε κενούς χώρους στην κυανέρυθρη άμυνα και με ωραία αντεπίθεση κατάφερε να κάνει το 1-2, καθώς ο Καρίμ Ανσαριφάρντ “νίκησε” τον Κότνικ στο τετ α τετ.

Στο 43' μετά από αρκετά λάθη του Πανιωνίου, ο Ολυμπιακός βγήκε εκ νέου σε θέση τετ α τετ, αλλά αυτή τη φορά ο Κότνικ αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Πάρντο.

Ότι δεν έγινε σε εκείνη τη φάση, όμως, έγινε στο 45'. Ο Πάρντο έκανε το μακρινό δυνατό σουτ, ο Κότνικ έπεσε στην γωνία του και έδιωξε με δυσκολία, αλλά ο Καρίμ πρόλαβε την κυανέρυθρη άμυνα, πήρε το “ριμπάουντ” και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με το ξεκίνημα της “επανάληψης” ο Σισέ στην διεκδίκηση της μπάλας χτύπησε τον Οικονόμου στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να ανοίξει το κεφάλι του αμυντικού του Πανιωνίου. Ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν είδε ούτε φάουλ. Τελικά μετά από ιατρική βοήθεια ο Οικονόμου επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας επίδεσμο στο κεφάλι.

Στο 61' ο Πανιώνιος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ. Μετά από σέντρα του Γεσίλ, ο Λάμπρου έκανε το κοντρόλ και το σουτ από το ύψος του δευτέρου δοκαριού, η μπάλα όμως πήγε στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

Οι κυανέρυθροι πήραν τον έλεγχο του ματς, όμως δύσκολα μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Προτό.

Στο 74' ο Σπιριντόνοβιτς έκανε πολύ όμορφη ατομική ενέργεια, έκανε και το σουτ, με τον Προτό να διώνχιε την μπάλα με τα πόδια.

Στα επόμενα λεπτά οι κυανέρυθροι αύξησαν την πίεση τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να φτάσουν με καλές προϋποθέσεις στην εστία του Ολυμπιακού.

Στο 82' ο Πανιώνιος βγήκε ομαδικά στην επίθεση, ο Σπιριντόνοβιτς “τσίμπησε” την μπάλα, με τον Προτό να τον ανατρέπει πεντακάθαρα. Ο Μασούντ ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και ο Ιστορικός μείωσε σε 2-3.

Στο 84' ο Ντουρμισάι βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Προτό, πολύ όμορφο πλασέ και ο Ιστορικός έκανε το 3-3!

Δύο λεπτά μετά (86') ο Φορτούνης βούτηξε μέσα στην περιοχή, πάνω στον Οικονόμου, με τον Ευαγγέλου προς έκπληξη όλων έδωσε πέναλτι! Ένα πέναλτι που είδε μόνο ο διαιτητής από την Αθήν και ένα πέναλτι που έφερε τα δίκαια παράπονα των κυανέρυθρων.

Στο 90' ο Χατζισαφί εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Προτόμ που παρακολουθούσε την μπάλα σαν “άγαλμα”.

Στις καθυστερήσεις ο Φιγκέιρας σήκωσε το πόδι του πολύ ψηλά μέσα στην περιοχή, ο Χατζισαφί “τσίμπησε” την μπάλα με το στήθος, έπεσε στο γήπεδο όμως ο διαιτητής είπε “τίποτα”!

Τελικό σκορ 3-4!

Σκόρερ: 3' Σπιριντόνοβιτς, 19' Σισέ, 37' Καρίμ, 45' Καρίμ, 83' Μασούντ (πεν), 84' Ντουρμισάι, 87' Φορτούνης (πεν)

Κίτρινες: Οτζίτζα, Μασούντ, Γεσίλ, Ρομαό, Ταχτσίδης,

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71' λ.τρ. Παπαγεωργίου), Οικονόμου, Μπανανά, Χατζισαφί, Κόρμπος (81' Ντουρμισάι), Σιώπης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ, Μασούρας (60' Λάμπρου), Γεσίλ

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας, Οτζίτζα (63' Ταχτσίδης), Ρομαό, Σεμπά, Φορτούνης, Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75' Τζούρτζεβιτς)

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια