Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κι όμως ήταν... Μπαρτσελόνα! (photos)

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο, καθώς επικράτησε πολύ άνετα με 4-1 της Λάρισας στη Νέα Σμύρνη, για την 5η αγωνιστική...

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο, καθώς επικράτησε πολύ άνετα με 4-1 της Λάρισας στη Νέα Σμύρνη, για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ο Νίκος Ζαμάνης πριν λίγα 24ωρα είχε πει την ατάκα "...κάποιοι νομίζουν ότι γίναμε Μπαρτσελόνα", μερικές ώρες αργότερα η ομάδα του Γρηγορίου βάλθηκε να τον διαψεύσει, αφού κόντρα στην ΑΕΛ έπαιξε σαν... Μπαρτσελόνα.

Πέρα από το χιούμορ, ο Πανιώνιος πάτησε τον αντίπαλο του στη Νέα Σμύρνη, πέτυχε 4 γκολ και είχε πολλές ακόμα ευκαιρίες για να διασύρει τον σύλλογο της Λάρισας.

Οι κυανέρυθροι με αυτό το τρίποντο έφτασαν τους 11 βαθμούς και έπιασαν τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

To παιχνίδι
Ο Πανιώνιος μπήκε με το... καλημέρα δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στα 26 δευτερόλεπτα είχε την πρώτη του τελική ενέργεια. Ο Μασούντ με ωραία ενέργεια πέρασε τον αντίπαλο του, έκανε και το σουτ, με τον Μπόζοβιτς να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Στο 2ο λεπτό του αγώνα ο Χατζισαφί έκανε ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ.

Οι κυανέρυθροι είχαν την απόλυτη υπεροχή στο ματς, με τους παίκτες του Γρηγορίου να προσπαθούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Στο 13' ο Πανιώνιος βγήκε ωραία στην επίθεση, ο Γεσίλ άφησε την μπάλα στον Μασούντ, αυτός έδωσε ξανά στον Γερμανό επιθετικό, το σουτ του οποίου όμως κόντραρε και έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

Ο Ιστορικός απείλησε ξανά στο 19', όταν ο Σπιριντόνοβιτς πέρασε τον προρωπικό του αντίπαλο, έκανε και το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μπόζοβιτς να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 21ο λεπτό ο Μασούντ έπαιξε έξυπνα γρήγορα ένα φάουλ, έδωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Γεσίλ, ο οποίος έκανε το σουτ με την μία, όμως αυτή κόντραρε σε πόδια αμυντικού της ΑΕΛ και πέρασε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σπιριντόνοβιτς έκανε ωραία ατομική ενέργεια, έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λάμπρου έκανε από τα αριστερά μία σέντρα-σουτ, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε άουτ, με τον Πανιώνιο να συνεχίζει την πίεση του για να ανοίξει το σκορ.

Στο 28ο λεπτό ο Μασούντ άλλαξε ωραία παιχνίδι στον Λάμπρου, αυτός έδωσε όμορφα την μπάλα στον ανεβασμένο Χατζισαφί, το σουτ του οποίου όμως πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Μπόζοβιτς.

Ένα λεπτό μετά ο Πανιώνιος δημιούργησε εκπληκτική φάση. Ο Μασούντ έδωσε πανέμορφα την μπάλα δεξιά στον Βλάχο, αυτός έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Λάμπρου να πιάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 33' αρχικά ο Ιστορικός έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Γεσίλ πέρασε όποιον βρήκε, αλλά το πλασέ του το έδιωξε ο Μπόζοβιτς και εν συνεχεία το σουτ του Σπιριντόνοβιτς έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΛ πάνω στην γραμμή.

Στην εξέλιξη της φάσης όμως ήρθε το γκολ για τον Πανιώνιο. Ο Βλάχος έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Λάμπρος αφού κοντρόλαρε την μπάλα έκανε ωραίο σουτ, για να κάνει το 1-0.

Στο 42' ο Πανιώνιος βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση με τους Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ και Λάμπρου, με τον τελευταίο να δίνει στα αριστερά στον Χατζισαφί, η σέντρα του οποίου κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο φινάλε του ημιχρόνου η ΑΕΛ μπήκε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Πανιωνίου και έχασε ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Γιαννιτσάνης έκανε μόνος του το σουτ, με τον Κότνικ να βγαίνει εξαιρετικά, να του κλέινει τον δρόμο και τελικά να διώχνει το κοντινό πλασέ.

Οι κυανέρυθροι είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στην τελευταία φάση του 45λεπτου. Σε φάουλ που κέρδισε ο Σπιριντόνοβιτς, ο Μασούντ το εκτέλεσε απευθείας, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι!

Έτσι, το 1-0 ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Πανιώνιο. Στο 50' ο Μασούντ έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσε στον Γεσίλ, ο οποίος με πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0.

Στο 53' οι φιοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με το σουτ του Φατιόν έξω από την περιοχή να περνάει άουτ.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Γεσίλ ήταν ξανά πρωταγωνιστής για τον Πανιώνιο, πέρασε όποιον βρήκε, έκανε και το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 58' μετά από σέντρα του Μασούντ, ο Μπόζοβιτς έχασε την μπάλα και η κεφαλιά του Γκιοατά σταμάτησε από τους αμυντικούς της ΑΕΛ πριν περάσει την γραμμή της εστίας.

Ένα λεπτό μετά (59') ο Μασούντ έδωσε στον Σπιριντόνοβιτς, αυτός δεξιά στην περιοχή στον Γεσίλ, το δυνατό σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Γρηγορίου συνέχισε να πιέζει για να πετύχει και τρίτο τέρμα και λίγο έλειψε να τα καταφέρει στο 65'. Ο Κόρμπος με ψιλοκρεμαστό σουτ προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Μπόζοβιτς, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 68ο λεπτό ο Πανιώνιος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για τρίτη φορά. Ο Σαββίδης έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Σπιριντόνοβιτς και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 3-0.

Η επιθετική ομάδα του Γρηγορίου δεν σταμάτησε στο τρίτο γκολ και συνέχισε την πίεση. Στο 72' ο Λάμπρου έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, με τον Μπόζοβιτς να είναι στην σωστή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 76' ήταν η σειρά του Σαββίδη να δοκιμάσει το πόδι του. Το σουτ του παίκτη του Πανιωνίου, έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΛ.

Στο επόμενο λεπτό ο Μασούρας πήρε την μπάλα από τον Λάμπρου και με ωραίο πλασέ απέναντο από τον Μπόζοβιτς έκανε το 4-0!

Στο 86' ο Σπιριντόνοβιτς πήρε την μπάλα από τον Μασούντ μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που έκανε πέρασε αρκετά μέτρα ψηλά από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 90' σε μία αντεπίθεση η ΑΕΛ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, σε ανατροπή του Κότνικ στον Περόνε, με τον επιθετικό της Λάρισας να προλαβαίνει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου στην έξοδο που πραγματοποίησε, Ο Φατιόν από τα 11 βήματα ήταν εύστοχος και έτσι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής.

Τελικό σκορ: 4-1 ο Ιστορικός!

Κίτρινες κάρτες: Φατιόν, Γεσίλ, Ναζλίδης, Κότνικ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Γκιοατά (81' Σταυρόπουλος), Λάμπρου, Κόρμπος (78' Πινιώτης), Χατζισαφί, Γεσίλ (63' Μασούρας), Σαββίδης, Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (17' Κούσας), Κριζμάν (83' Περόνε), Γιαννιτσάνης, Κρητικός (46' Ντέλετιτς), Ναζλίδης

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης. Α’ βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια. Β’ βοηθός: Παντελής Σπυρόπουλος. 4ος: Ευάγγελος Κορδολαίμης.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια