Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δάρας: «Θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο...»

Αποκλειστική συνέντευξη του Χρήστου Δάρα στο Panionianea Radio. Στην διαδικτυακή εκπομπή του panionianea.gr , στον αέρα του Panioniane...

Αποκλειστική συνέντευξη του Χρήστου Δάρα στο Panionianea Radio.

Στην διαδικτυακή εκπομπή του panionianea.gr, στον αέρα του Panionianea Radio, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην έως τώρα αγωνιστική παρουσία του Ιστορικού, στο γεγονός πως η ομάδα ξεκίνησε πολύ νωρίς την προετοιμασία της, αλλά και στην εκτίμηση του για το πότε θα είναι έτοιμοι οι τραυματίες.

Επίσης, μίλησε για το ντεμπούτο του Λευτέρη Αστρά στο ματς με τον Παναιτωλικό, εξέφρασε την επιθυμία του να στηρίξει ακόμα περισσότερο ο κόσμος την ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στα αυστηρά φετινά μέτρα που υπάρχουν με τα πρόστιμα και την τιμωρία της έδρας.

Τέλος, ανέφερε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούν οι λεγόμενοι "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου την πληρώνουν και οι υπόλοιποι 12 σύλλογοι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Δάρας: 

- Η ομάδα μετά από τρεις αγωνιστικές είναι αήττητη με έφτα βαθμούς. Πως κρίνεται την εώς τώρα παρουσία του Πανιωνίου;

"Επειδή τα πάντα στη ζωή μετράνε εκ του αποτελέσματος, ο Πανιώνιος για 3η συνεχή χρονιά ξεκινάει τη σεζόν έχοντας μαζέψει το μεγαλύτερο μέρος των βαθμών. Αυτό το δείχνει και η βαθμολογική του θέση. Μη ξεχνάμε ότι είμαστε η μοναδική ομάδα που ξεκουράστηκε μόνο 8 μέρες το καλοκαίρι και όπως καταλαβαίνετε αυτό θα μετρήσει πολύ στη πορεία μας".

- Αυτό το γεγονός σας φοβίζει λίγο ότι στη πορεία η ομάδα θα εμφανίσει σημάδια κούρασης;

"Όπως είπα η ομάδα ξεκουράστηκε πάρα πολύ λίγο και ουσιαστικά οι περισσότεροι παίκτες είναι ίδιοι. Δεν θέλω και δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε κοιλιά, εκείνο που είναι αναμενόμενο όμως, λόγω μη μυικής ξεκούρασης θα έχουμε περισσότερα μυικά προβλήματα από πέρυσι".

- Πείτε μας την εκτίμηση σας για το πότε θα είναι διαθέσιμοι οι παίκτες που είναι τραυματίες.

"Και οι 3 ποδοσφαιριστές Κότνικ, Γεσίλ, Οικονόμου, είχαν πολύ μικρό χρόνο ξεκούρασης (ο Κότνικ πέρυσι είχε γεμάτη σεζόν με την ομάδα του). Πιο συγκεκριμένα, ο Οικονόμου είχε μια πολύ βαριά θλάση και ο αναμενόμενος χρόνος επιστροφής του είναι ο 1,5 μήνας. Είμαστε τώρα οριακά και πιστεύω την επόμενη βδομάδα θα καταφέρει να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας. Ο Κότνικ επίσης έχει υποστεί μια βαριά θλάση. Στο ματς με τον Παναιτωλικό αναγκαστήκαμε με κάποιες ενέσεις να είναι στον πάγκο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να παίξει. Έχουμε κάνει τα απαραίτητα ιατρικά και αν όλα πάνε καλά θα βρίσκεται στο πάγκο τη Δευτέρα στα Γιάννενα αλλά χωρίς άγχος αν θα χρειαστεί να παίξει. Για το Γεσίλ χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή η περίπτωσή του γιατί προέρχεται από σοβαρούς τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια και την επόμενη βδομάδα περιμένουμε να μπει και αυτός με την ομάδα. Τέλος ο Μπαντής έκανε εγχείριση μηνίσκου και ιατρικά είναι αδύνατο να επιστρέψει νωρίτερα από 2 βδομάδες".

- Με τις απουσίες των δύο τερματοφυλάκων πήρε την ευκαιρία του ο Λευτέρης Αστράς...

Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής και ειδικά τερματοφύλακας χρειάζεται σίγουρα τύχη και πρέπει οι συγκυρίες να είναι μαζί του για να πάρει την ευκαιρία του. Έτσι έγινε με τον Αστρά από τρίτος τερματοφύλακας έγινε πρώτος και το παιδί δικαιώθηκε με τη συμμετοχή του κόντρα στο Παναιτωλικό. Ας ελπίσουμε να είμαστε πιο τυχεροί στη θέση του τερματοφύλακα και ο Κότνικ να είναι πιο έτοιμος ενόψει του ΠΑΣ.

-Υπάρχει κάποιο παράπονο για την ώρα διεξαγωγής του αγώνα με τον Παναιτωλικό, γιατί είδαμε τους παίκτες λόγω του μεσημεριού να έχουν εξαντληθεί.

"Έχετε απόλυτο δίκιο. Μάλιστα είδαμε ακόμα και σε αγώνα πρωταθλήματος να γίνεται διάλειμμα για να πιουν νερό οι παίκτες, κάτι που δεν γίνεται ποτέ. Είναι θέμα καθαρά της NOVA το πως βάζει τα παιχνίδια. Για την ακροαματικότητα που θέλουν να έχουν για τους τηλεθεατές. Ήταν σίγουρα μια βάρβαρη ώρα που ότι παίκτες και να έχεις δεν τον αντέχουν αυτόν τον καύσωνα. Ξαναλέω δεν είναι θέμα Superleague και Πανιωνίου είναι θέμα NOVA. Είναι κάτι που θα γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο για να μπορέσει να σπάει τα παιχνίδια για την τηλεθέαση. Βάζει τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη βραδινές ώρες, τις λεγόμενες πιο εμπορικές ομάδες και εγώ πιστεύω ότι μας βάζει πολλές φορές το μεσημέρι και δεν μας βάζει τις ώρες που υπάρχουν 2 και 3 παιχνίδια γιατί θεωρεί και τον Πανιώνιο εμπορική ομάδα. Έτσι το σκέφτομαι εγώ".

- Θέλω να μας πείτε μεταγραφικά αν είστε ικανοποιημένος με τις κινήσεις που έγιναν, αν είναι αυτά που θέλατε να κάνετε.

"Θέλαμε να κάνουμε αυτές τις κινήσεις. Απο κει και πέρα δεν θέλαμε να γυρίσει ο Σιώπης επειδή είναι το αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Είναι ένας παίκτης που έφτυσε αίμα για την ομάδα μας και δίνει το 100% για τον Πανιώνιο. Οπότε καταλαβαίνετε ότι και ο προπονητής και η διοίκηση, προτίμησε ένα παίκτη που τιμάει τη φανέλα του Πανιωνίου και ξέρουμε καλά τις δυνατότητές του. Πλέον τον Δεκέμβρη θα δούμε τι ενίσχυση θα χρειαστούμε ανάλογα με τη πορεία της ομάδας και τις επιλογές του προπονητή μας".

- Τη προηγούμενη βδομάδα ο κος Ζαμάνης εξέφρασε κάποια παράπονα για τη "μικρή" παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Στο ματς με τον Παναιτωλικό όπως είδαμε υπήρξαν μόνο 26 εισιτήρια παραπάνω σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα..

"Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει περήφανο τον κόσμο του Πανιωνίου. Ο κόσμος πλέον βγαίνει στη πλατεία, βγαίνει παντού και ευχαριστιέται να λέει ότι είναι Πανιώνιος. Από κει και πέρα το παράπονο μας είναι ότι σίγουρα θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και για τη βοήθεια προς τη διοίκηση. Ξέρετε τι ζόρια τραβάμε. Είναι και μια καταξίωση προς όλη την ομάδα και τους παίκτες για ότι έχουν πετύχει τα 2 τελευταία χρόνια. Αυτό το παράπονο εξέφρασε ο κος Ζαμάνης και νομίζω και εσείς το καταλαβαίνετε καλά. Ο κόσμος έπρεπε να ανταποκρίνεται καλύτερα. Για να τα λέμε κι όλα οι Πανιώνιοι αγαπούν πολύ την ομάδα τους και σίγουρα δεν τους κόλλησε καλά το 4 ωρα με τον Παναιτωλικό. Όμως δεν είναι σημαντική δικαιολογία η ώρα. Όταν θες να κάνεις κάτι δεν σκέφτεσαι την ώρα. Είναι μια δικαιολογία το καταλαβαίνουμε αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο τη στήριξη του κόσμου. Ο Πανιώνιος έχει πετύχει τα τελευταία 2,5 χρόνια όσα ονειρευόταν ο κόσμος του τόσα χρόνια".

- Στο ματς με τον Παναιτωλικό φάνηκε πως ο Πανιώνιος είναι ενιαίος. Στο γήπεδο του ποδοσφαίρου ο κόσμος μπορούσε να ενισχύσει την ομάδα μπάσκετ. Ένα σχόλιο δικό σας σε αυτό το θέμα...

"Είναι ακριβώς όπως το είπατε ο Πανιώνιος είναι ενιαίος. Ο Πανιώνιος είναι Ιστορικός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Η ΠΑΕ σεβόμενη την ιστορία του μπασκετικού Πανιωνίου, δεν θα μπορούσε να μην είναι συμμέτοχος στη προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί εκεί που ανήκει το μπάσκετ".

- Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθείτε στην όμορφη εικόνα που υπήρξε στο γήπεδο με τους φιλάθλους του Πανιωνίου και του Παναιτωλικού στην ίδια κερκίδα...

"Καταρχάς πρέπει να ευχαριστήσουμε σαν διοίκηση τον κόσμο του Πανιωνίου για την εξαιρετική του συμπεριφορά στα έως τώρα παιχνίδια, δεν έχει δώσει τη παραμικρή αφορμή. Μη ξεχνάτε ότι τα προηγούμενα 2 χρόνια είχαμε φάει αρκετά πρόστιμα που για τον Πανιώνιο ήταν απαγορευτικά. Φέτος με τον νέο νόμο είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα και οι ποινές εξοντωτικές. Αν τιμωρηθείς 2 φορές για καπνογόνο η τρίτη φορά είναι περίπου 60 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και κεκλεισμένων των θυρών. Δίνουμε συγχαρητήρια στο κόσμο μας γιατί έχει καταλάβει ότι με το να ανάψει ή να πετάξει ένα καπνογόνο δεν κάνει κακό στον αντίπαλο αλλά κάνει κακό στον ίδιο, στην ομάδα του, στον Πανιώνιο. Και για να τα λέμε όπως πρέπει επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα, εάν εμείς φάγαμε πέρυσι τις ποινικές ρήτρες από τη τηλεόραση και έχουμε φέτος 30% λιγότερα έσοδα συν απλήρωτα τα περσινά, επειδή έκαναν επεισόδια οι "μεγάλοι", τι φταίμε εμείς οι υπόλοιποι 12. Τα χοντρά προβλήματα δημιουργούνται απο τους 4 μεγάλους και τη πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. Τη πληρώσαμε πέρυσι με τις ποινικές ρήτρες απο τη τηλεόραση με ένα συνολικό ποσό 6,5 εκατομμύρια, που για τις υπόλοιπες ομάδες είναι σημαντικό ποσό. Συν τη μείωση φέτος του 30%. Άρα 6 εκατομμύρια πέρυσι και 6 φέτος είναι 12 εκατομμύρια που είναι μια τεράστια ζημιά για τις 12 ομάδες".

- Υπάρχει μια ενότητα ανάμεσα στις 12 ομάδες;

"Στην αρχή της σεζόν υπήρχε μια ενότητα, όμως έγιναν ορισμένα πράγματα όπου αυτή η ενότητα δεν είναι και τόση ενότητα".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια