Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Στους «8» η Εθνική με μεγάλη εμφάνιση!

Δείχνοντας επιτέλους το πραγματικό καλό πρόσωπό της η Εθνική Ανδρών “καθάρισε” την ισχυρή Λιθουανία και επικρατώντας με 77-64 πανηγυρίζε...

Δείχνοντας επιτέλους το πραγματικό καλό πρόσωπό της η Εθνική Ανδρών “καθάρισε” την ισχυρή Λιθουανία και επικρατώντας με 77-64 πανηγυρίζει την πρόκριση στους “8” του φετινού Ευρωμπάσκετ. Την Τετάρτη(13/9) η Εθνική θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κροατία-Ρωσία για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Παίρνοντας λίγη από την... αύρα του Νίκου Γκάλη, ο οποίος χθες(8/9) μπήκε στο Hall of Fame και με άπαντες να βάζουν το “λιθαράκι” τους η Εθνική ομάδα θύμισε την παλιά καλή “επίσημη αγαπημένη” και πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής(9/9) ο φανταστικός για άλλη μια φορά Κώστας Σλούκας, ο συγκλονιστικός Νικ Καλάθης και ο Γιάννης Μπουρούσης που βρήκε τον καλό του εαυτό. Σημαντική συνεισφορά και από τους Παπαγιάννη και Παπανικολάου.

Πλέον, η Εθνική Ελλάδας την προσεχή Τετάρτη(13/9) θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κροατία-Ρωσία για τον νέο μεγάλο στόχο, την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο αγώνας...

Αρχικά ο δύο ομάδες μπήκαν με τις ίδιες διαθέσεις στο παιχνίδι όμως η συνέχεια ανήκε στην Ελλάδα καθώς αρχικά η Λιθουανία μπήκε με ένα 4-0 όμως η Εθνική δεν άργησε να πάρει μπροστά και με ένα 5-0 από τους Πρίντεζη και Καλάθη προσπέρασε με το 4-5 ενώ με τον Πρίντεζη να έχει μπει ορεξάτος και ένα δικό του 5-0 ήταν στο 6-10 στο πρώτο τετράλεπτο. Στη συνέχεια, νέο τρίποντο αυτή τη φορά από τον Καλάθη και με δύο καλάθια από τον Παπαγιάννη και το σερί 7-0 η Εθνική ξέφυγε με το 9-17 στο 6'. Ο Βαλατσιούνας με ένα 6-0 “ξεκόλλησε” την Λιθουανία και μείωσε σε 14-17 όμως ο Καλάθης με νέο τρίποντο και καλάθια και βολή από τους Παπανικολάου και Παππά και το νέο σερί 8-0 όχι μόνο έκοψαν την φόρα στον Λιθουανό αλλά και έδωσαν το πρώτο διψήφιο προβάδισμα στην πολύ καλή σε άμυνα και επίθεση Εθνική με το 14-25 στο 9'. Τελικά μετά το τρίποντο του Ουλανόβας το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 17-25.

Με την ευστοχία στα τρίποντα να συνεχίζεται και στην δεύτερη περίοδο η Ελλάδα με νέο τρίποντο από τον Παπανικολάου αυτή τη φορά πήγε ξανά στο +11(17-28) όμως στη συνέχεια χαλάρωσε λίγο και η Λιθουανία με ένα 6-0 από τον Κουζμίνσκας μείωσε στους 5(23-28) στα μισά της περιόδου. Μετά από πέντε λεπτά χωρίς σκορ ο Καλάθης “ξεκόλλησε” την Εθνική με το 23-30, οι Βαλατσιούνας και Ματσιούλις μείωσαν στους 3, ο Σλούκας έκανε το 27-32 και ο Καλνιέτις απάντησε για το 29-32 στο 18'.Τα τρίποντα συνεχίστηκαν και με νέο δια χειρός Σλούκας η Ελλάδα ξέφυγε πάλι με το 29-35 και λίγο αργότερα ο εντυπωσιακός και σήμερα Νικ Καλάθης έγραψε το 30-37 του ημιχρόνου, με την Εθνική να έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της έως τώρα στο Ευρωμπάσκετ.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Ελλάδα με “όπλο” της την πολύ καλή άμυνα και τα τρίποντα εξακολούθησε να έχει τα ηνία και με τον Σλούκα να έχει πάρει φωτιά μετέτρεψε την τρίτη περίοδο σε “περίπατο”. Με δύο τρίποντα αρχικά έκανε το 34-44 στα μισά της τρίτης περιόδου και λίγο πιο μετά το 34-47 ενώ με άλλο ένα τρίποντο και βολές ο Έλληνας γκαρντ εκτόξευσε τη διαφορά στο +16(36-52) στο 26'. Στη συνέχεια, ο Βαλατσιούνας προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά όμως ακολούθησε νέο τρίποντο αυτή τη φορά από τον Μπουρούση για το 40-57 στο 27' και παρά το γεγονός ότι ένα λεπτό αργότερα οι Ματσιούλις, Καλνιέτις και Κουζμίνσκας έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο με το 48-57, ο Μπουρούσης “μίλησε” ξανά με ένα 4-0 για το 48-61 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο δια χειρός Παπανικολάου η Ελλάδα πήγε ξανά στο +15(48-63) όμως στη συνέχεια εμφάνισε σημάδια κόπωσης και η Λιθουανία κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή με ένα σερί 11-0 έριξε τη διαφορά στους 4(59-63) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Κάπου εκεί, οι Έλληνες διεθνείς ανέβασαν και πάλι “στροφές” και με τους Καλάθη, Μπουρούση και Αντετοκούνμπο η Εθνική πήρε μεγάλη “ανάσα” πηγαίνοντας πάλι στο +9(59-68). Μάλιστα, λίγο αργότερα με νέο τρίποντο από τον φανταστικό Κώστα Σλούκα και το 61-73 δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη ουσιαστικά η Ελλάδα “καθάρισε” το παιχνίδι. Οι Λιθουανοί είχαν πια πάθει σοκ την ίδια ώρα που Μπουρούσης και Αντετοκούνμπο έκαναν το 61-77. Ο Κουζμίνσκας με τρίποντο μείωσε σε 64-77, στο ενάμιση λεπτό που απέμενε υπήρξαν εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες και με αυτό να είναι το τελικό σκορ η Εθνική Ελλάδος πήρε την πρόκριση για τους “8” του Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77

Λιθουανία (Αντομάϊτις): Ματσιούλις 5, Βαλατσιούνας 13, Καλνιέτις 11, Κουζμίνσκας 20, Γκετσεβίτσιους, Ουλανόβας 7, Μιλάκνις, Γκριγκόνις 7, Μοτεγιούνας 1, Γιουσκεβίτσιους, Γκουντάϊτις.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 14, Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Μπουρούσης 11, Σλούκας 21, Πρίντεζης 8, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο 5, Παπανικολάου 11, Μάντζαρης, Μπόγρης.

Πηγή: scorernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια