Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Ιστορικός για νέα... ιστορία!

Γράφει ο Λουζιτανός... Μια ματιά λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στους κυριότερους παίκτες του ρόστερ του Ιστορικού, το οποίο ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Μια ματιά λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος στους κυριότερους παίκτες του ρόστερ του Ιστορικού, το οποίο φυσικά μπορεί να φέρει και νέες προσθήκες μέχρι το τέλος του μήνα, συνοψίζεται παρακάτω:

Τερματοφύλακες:
Γενικό σχόλιο: βρήκαμε καλό τέρμα!

Κότνικ: εξαιρετικά δείγματα γραφής μέχρι τώρα από το νέο τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Ο Σλοβένος δείχνει σταθερότατος.

Mπαντής: έμπειρος ως ρεζέρβα για να αναπληρώσει κάτω από τα δοκάρια όταν χρειαστεί.

Κεντρικοί αμυντικοί:
Γενικό σχόλιο: μια θέση υπερπλήρης για τη νέα σεζόν

Οικονόμου: σταθερή αξία, στην καλύτερή του μέρα μπορεί να κρατήσει μόνος του το μηδέν πίσω...

Μπανανά: με εξαίρεση τον επαναληπτικό στην Γκόριτσα, όπου ήταν κουρασμένος από το αργοπορημένο ταξίδι του, έχει αποδώσει πολύ καλά στα παιχνίδια που συμμετείχε. Φαίνεται πως θα αποτελέσει πολύ καλή επιλογή μετά τη φυγή Ρισβάνη.

Γκιοατά: αν και θέλει δουλειά στην επαφή του με τη μπάλα και τα ρεφλέξ, έχει όλο το χρόνο μπροστά του και δείχνει πως έχει και τη δυνατότητα. Καθαρά θέμα δουλειάς του να βελτιωθεί και να καθιερωθεί στην ομάδα.

Κάργας: αποκτήθηκε πρόσφατα με πολύ καλές συστάσεις. Μένει να δέσει με την ομάδα και να δούμε πόσο μπορεί να αποδείξει αυτές τις συστάσεις και στο χορτάρι.

Σταυρόπουλος: ο μικρός πήρε «απρόσμενα» συμμετοχή στα ευρωπαϊκά σαλόνια και τα πήγε πολύ καλά στον αμυντικό τομέα. Έχει όλο το χρόνο μπροστά του να δουλέψει και να κάνει λαμπρή καριέρα στην ομάδα.

Δεξί μπάκ:
Γενικό σχόλιο: καλές λύσεις

Βλάχος: ξεκίνησε καλά τη σεζόν και δείχνει πως δύσκολα θα χάσει τη θέση του βασικού.

Παπαγεωργίου: αν και «πολιτογραφημένος» ως δεξί μπακ, χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες θέσεις μέχρι τώρα. Δείχνει αξιόπιστος παίκτης και έτοιμος να καλύψει τα κενά αν χρειαστεί.

Αριστερό μπακ:
Γενικό σχόλιο: δυστυχώς...δεν θα μας λείψει ο Τασουλής!

Χατζισαφί: ήρθε με πολλές και καλές συστάσεις, έδειξε σταθερότατος αμυντικά και με ικανότητες στις προωθήσεις του. Δεν χρησιμοποιείται πάντα σε αυτή τη θέση, μιας και παίζει και ως εξτρέμ, αλλά δείχνει πως θα τα πάει περίφημα, ειδικά αν καθιερωθεί σε μια θέση και δέσει με το σύνολο.

Σαραμαντάς: χωρίς να ξεχωρίσει μέχρι τώρα, δείχνει σταθερός αμυντικά, ενώ οι κούρσες του θέλουν λίγο καθαρότερο μυαλό. Φυσικά, είναι νέο απόκτημα και θέλει το χρόνο του να δέσει, αλλά δείχνει επίσης πως έχει τα απαραίτητα στοιχεία.

Αμυντικό χαφ:
Γενικό σχόλιο: μάλλον πάσχουμε...

Κόρμπος: ο αρχηγός είναι σταθερή αξία, ηγετικός χαρακτήρας και ακρογωνιαίος λίθος στην ομάδα. Όμως ξεκίνησε ντεφορμέ, το οποίο συμβαίνει κατά καιρούς σε όλους τους παίκτες. Επίσης, έφυγε ο «γιος» του (Σιώπης) και ψάχνει να δέσει με τον αντικαταστάτη του, που προς το παρόν δείχνει να λείπει από την ομάδα.

Σαββίδης: κλήθηκε να αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ, μια θέση που δεν την ήξερε καλά. Έχει καλή πάσα, καλό χειρισμό, αρκετά καλό διασκελισμό, αλλά αμυντικά υστερεί και δεν έχει το πάθος και την επιτάχυνση του Μανώλαρου. Εάν δουλέψει πολύ βέβαια πάνω σε αυτή τη θέση, μπορεί να γίνει αμυντικό χαφ αξιώσεων, καθότι ο σύγχρονος τύπος αμυντικού χαφ περιλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού (κάτι που το ξέρει καλά). Έχει δυνατότητες αλλά και αρκετό δρόμο για εκεί.

Ταπόκο: επίσης χρησιμοποιείται ως αμυντικό χαφ, έχει παρόμοια στοιχεία με το Σαββίδη και ισχύουν ακριβώς τα ίδια και για αυτόν. Όπως και ο Σαββίδης, θέλει δουλειά στον αμυντικό τομέα και την εκρηκτικότητα που απαιτείται για τη θέση.

Πινιώτης: παίζοντας στα φιλικά, έδειξε καλά στοιχεία για τη θέση. Έβαλε και ένα ωραίο γκολ στον Ατρόμητο. Μένει να δούμε εάν μπορεί να δέσει με τον Κόρμπο, εάν μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο και την πίεση των επίσημων αγώνων και φυσικά εάν θα πάρει τις ευκαιρίες του από τον Γρηγορίου.

Επιτελικός μέσος:
Γενικό σχόλιο: λίγες ελληνικές ομάδες έχουν Μασούντ...

Μασούντ: είμαστε ευτυχείς που έχουμε τέτοιο παίκτη στην ομάδα και αποτελεί μεγάλη επιτυχία της διοίκησης ότι τον κράτησε για τη νέα σεζόν. Κάνει τη διαφορά, προς το καλύτερο ή το χειρότερο καμιά φορά, αλλά σίγουρα είναι μεγάλη αξία για τον Ιστορικό και προσφέρει θέαμα που φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο! Αγωνιστικά δεν ξεκίνησε και ιδιαίτερα καλά τη σεζόν, αλλά είναι θέμα χρόνου να ανέβει και να ξαναδείξει την κλάση του.

*Εναλλακτικά τη θέση καλύπτει και ο Σαββίδης, με αρκετά καλά στοιχεία και ο Ταπόκο αποτελεί μία ακόμη λύση.

Δεξί - αριστερό εξτρέμ:
Γενικό σχόλιο: ίσως θέλουμε ενίσχυση

Μασούρας: έχει χρησιμοποιηθεί και στις 2 πλευρές, με αρκετή βελτίωση από το τέλος της προηγούμενης σεζόν, ιδιαίτερα στις επιλογές του. Έχει καθιερωθεί πλέον στο αρχικό σχήμα – δικαίως –και αν δουλέψει και σταθεροποιήσει τα τελειώματά του, θα γίνει παίκτης μεγάλης κλάσσης.

Λάμπρου: Επίσης παίζει και στις 2 πλευρές. Ξεκίνησε τη σεζόν σαφώς βελτιωμένος και πιο ώριμος σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Αναμένουμε να δούμε και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, αλλά αν συνεχίσει με αυτό το θετικό ρυθμό, μπορεί να είναι η αποκάλυψη του φετινού Πανιωνίου. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι είναι δανεικός...

Βουκελάτος: Έχει δείξει καλά στοιχεία. Θέλει βέβαια χρόνο και τσαγανό, αλλά γιατί όχι; Αναμένουμε την εξέλιξή του και τις ευκαιρίες που θα πάρει από τον Γρηγορίου.

Γλυνός: Πολύ καλές συστάσεις για τον “μικρό”. Πήρε χρόνο συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Μακάμπι και σίγουρα το μέλλον του ανήκει.

*Στη θέση αριστερά αγωνίστηκαν και οι Χατζί Σαφί και Σαραμαντάς, αλλά αμφότεροι χρειάζονται επιθετικά βελτίωση και καλύτερο δέσιμο με την ομάδα, το οποίο ίσως είναι απλά θέμα χρόνου.

Επιθετικός:
Γενικό σχόλιο: θέλουμε ενίσχυση

Γεσίλ: ξεκίνησε με όσα γκολ δεν έβαλε πέρυσι. Δυστυχώς από όσο φαίνεται είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε εναλλακτικός παίκτης. Του ταιριάζει βέβαια ανοικτό γήπεδο, λόγω ταχύτητας. Στις κλειστές άμυνες «χάνεται» και μάλλον φέτος πολλές ομάδες θα παίζουν κλειστά με τον Ιστορικό. Επίσης, θέλει λίγη δουλειά στις επιλογές του.

Ντουρμισάι: Είναι περισσότερο παίκτης περιοχής από το Γεσίλ. Στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι ως βασικός με τον Ατρόμητο σκόραρε. Μένει όμως να δοκιμαστεί στην πίεση της πρώτης κατηγορίας, καθότι με τη Λαμία στη Β πήγε καλά με 6 γκολ. Λογικά θα είναι στο αρχικό σχήμα στην πρεμιέρα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η ομάδα έχει πληρότητα στις περισσότερες θέσεις. Χρειάζεται όμως ενίσχυση σε πρώτο λόγο στην επίθεση και στα αμυντικά χαφ. Βεβαια, η οποιαδήποτε ενίσχυση αν γίνει πρέπει να αφορά σε παίκτη έτοιμο και ποιοτικό.

Για την επίθεση, υπάρχουν μόλις 2 παίκτες πρώτης γραμμής και με το Γεσίλ τραυματία δεν υπάρχει άλλη αλλαγή. Φυσικά εδώ μένει να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση Ανσαριφάρντ. Οι πληροφορίες λένε πως αν προκριθεί ο Ολυμπιακός στους ομίλους θα προχωρήσει η απόκτηση του Τζούρτζεβιτς ή άλλου επιθετικού και ο Καρίμ θα παραχωρηθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Δεδομένου του δεσίματος του παίκτη με την ομάδα και τους 2 συμπατριώτες του, ο Ιστορικός μπορεί να κάνει το μπαμ! Οπότε αναμονή λίγες ημέρες ακόμη! Αν η περίπτωση Καρίμ δεν προχωρήσει και εκτός άλλης εκπλήξεως, πάμε για το Γενάρη και κοιτάμε προς το Ιράν και πάλι...

Κατόπιν στα αμυντικά χαφ, εφόσον δεν επιλεχθεί να προσαρμοστούν οι Σαββίδης και Ταπόκο στην θέση και να πάρει ευκαιρίες ο Πινιώτης, θα πρέπει να αποκτηθεί κάποιος πιο έτοιμος παίκτης. Όχι φυσικά δανεικός και όχι άπειρος, ενώ θα πρέπει να έχει στοιχεία που θα ταιριάξουν δίπλα στον Κόρμπο.

Στα εξτρέμ τέλος, εάν γίνει κάποια κίνηση, πρέπει επίσης να αφορά σε ποιοτικό παίκτη, λογικά ελεύθερο, οπότε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα. Ειδάλλως, υπάρχουν και οι μικρότεροι ηλικιακά παίκτες για να πληρώσουν τα κενά και μην ξεχνάμε και τον Βουκελάτο.

Καλή αρχή λοιπόν στη νέα μας ιστορία και ευχές για να υπάρχουν πολλά κυανέρυθρα γκολ στο χορτάρι και πολύς κυανέρυθρος κόσμος στις κερκίδες! Και μην ξεχνάμε πάνω από όλα τι πρεσβεύει ο Πανιώνιος, πόσο μοναδικό και ιδιαίτερο είναι το κυανέρυθρο «γαλατικό χωριό»!

Δεν υπάρχουν σχόλια