Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ιράν προς ΦΙΦΑ: «Καμιά τιμωρία σε Σοτζέι-Χατζισαφί»

Άλλη μία θετική, αν και αναμενόμενη εξέλιξη στο θέμα των Μασούντ Σοτζέι και Εχσάν Χατζισαφί σημειώθηκε, μια και, όπως αναφέρει το πρακτο...

Άλλη μία θετική, αν και αναμενόμενη εξέλιξη στο θέμα των Μασούντ Σοτζέι και Εχσάν Χατζισαφί σημειώθηκε, μια και, όπως αναφέρει το πρακτορείο Iran Front Page, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν απάντησε στη ΦΙΦΑ ότι δεν έχει επιβάλει καμία ποινή στους δύο ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, για τη συμμετοχή τους εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ISNA είχε αποκαλύψει ότι η επικοινωνία της ΦΙΦΑ με την ιρανική ομοσπονδία είχε λάβει μορφή πίεσης, μια και με επιστολή της η διεθνής συνομοσπονδία ζητούσε εξηγήσεις και προειδοποιούσε για την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση πολιτικής παρέμβασης στο ζήτημα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου, η ομοσπονδία είχε φροντίσει να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Ρεζά Νταβαρζανί και ύστερα από την πίεση που της άσκησε η ΦΙΦΑ, αλλά και τον ντόρο που έχει προκληθεί για το θέμα στις τάξεις των πολιτών του Ιράν, αλλά και παγκοσμίως, ήταν λογικό να απαντήσει όπως απάντησε. Αυτή είναι, άλλωστε, η αλήθεια: Καμία ποινή δεν έχει επιβληθεί στους Σοτζέι και Χατζισαφί ακόμη, υπήρχαν μόνο κάποιες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού.

Στο διά ταύτα, όμως: Σημαίνουν όλα αυτά ότι έληξε το ζήτημα; Καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο ακόμη, μια και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της σιωπηρής τιμωρίας των δύο παικτών, με την επίκληση άλλης αιτίας για τη μη κλήση του. Επομένως, ο ρόλος του προπονητή της Εθνικής, Κάρλος Κεϊρός, παραμένει κομβικός. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα από την πλευρά της κυβέρνησης και της ομοσπονδίας του Ιράν ασφαλώς και πιέζει τον Πορτογάλο τεχνικό, αν και η σημερινή εξέλιξη που προέκυψε ύστερα από την εμπλοκή της ΦΙΦΑ, τού «λύνει» τα χέρια. Οι κλήσεις του πρέπει να γίνουν γνωστές πολύ σύντομα (ο αγώνας με τη Νότιο Κορέα για τα προκριματικά του Μουντιάλ διεξάγεται στις 31/8) και θα είναι οξύμωρο να μην καλέσει τους δύο παίκτες του Πανιωνίου, λίγες μέρες αφότου η ομοσπονδία του έχει διαβεβαιώσει τη ΦΙΦΑ ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα.

Ακόμα κι αν πράγματι ο Κεϊρός δεν είχε σκοπό να τους καλέσει σ' αυτό το ματς για αγωνιστικούς λόγους, αν το κάνει τώρα, η κοινή λογική λέει ότι με τις διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα, θα κινήσει σίγουρα τις υποψίες της ΦΙΦΑ και θα βάλει την ομοσπονδία σε μπελάδες! Επίσης, θα δώσει «πάτημα» στους Σοτζέι και Χατζαφί να «κυνηγήσουν» το θέμα και όλοι γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον ο πρώτος δεν θα φοβηθεί να το κάνει. Ωστόσο, η καλή σχέση που έχουν αμφότεροι με τον Κεϊρός, σε συνδυασμό με την επαγγελματική ακεραιότητα του Πορτογάλου τεχνικού, καθιστούν πολύ περισσότερες τις πιθανότητες να συμπεριληφθούν στις κλήσεις του επερχόμενου αγώνα.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ακόμα και οι... λεονταρισμοί των υπουργών που ζητούν τιμωρία, στην πραγματικότητα γυρίζουν «μπούμερανγκ» για τις επιδιώξεις τους. Διότι την ώρα που η ΦΙΦΑ έχει καρφωμένα τα μάτια της στην υπόθεση και ακριβώς στο ίδιο ρεπορτάζ του Iranian Front Page φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπουργού Αθλητισμού, Μασούντ Σολτανιφάρ, ο οποίος καταδικάζει τη συμμετοχή των Σοτζέι-Χατζαφί κόντρα στη Μακάμπι και προαναγγέλλει ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας θα συνεδριάσει σύντομα, ώστε να λάβει μία ολοκληρωμένη απόφαση για το ζήτημα της συμμετοχής των αθλητών του, απ' όλα τα σπορ, απέναντι σε εκπροσώπους του Ισραήλ. Αν δεν είναι αυτό πολιτική παρέμβαση, τότε τι είναι; Και δεν νομίζουμε ότι θα περάσει απαρατήρητο από τη ΦΙΦΑ...

Σε κάθε περίπτωση, σύντομα το θέμα θα ξεκαθαρίσει, όχι πάντως πριν οι Σοτζέι και Χατζισαφί βρεθούν στο Ιράν για να δώσουν εξηγήσεις για την κίνησή τους. Αυτό το παραδέχθηκε ακόμα και ο Σολτανιφάρ. Επομένως, οψόμεθα, αν και η υπόθεση θυμίζει όλο και περισσότερο την αντίστοιχη του «Πράσινου Κινήματος» του 2009.

Επιμέλεια: Ευάνθης Γκόγκουλης

Δεν υπάρχουν σχόλια