Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Χατζισαφί: «Τήρησα τις δεσμεύσεις μου»

Υστερα από σχεδόν δύο εβδομάδες σιωπής, ένας από τους δύο Ιρανούς ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, έκανε δημόσια τοποθέτηση για τη συμμετοχ...

Υστερα από σχεδόν δύο εβδομάδες σιωπής, ένας από τους δύο Ιρανούς ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, έκανε δημόσια τοποθέτηση για τη συμμετοχή του εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο λόγος για τον Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram υπεραμύνθηκε της απόφασης που πήρε μαζί με τον Μασούντ Σοτζέι να αψηφήσει τους ηθικούς και πατριωτικούς περιορισμούς της κυβέρνησης του Ιράν, όσον αφορά στους αγώνες με αντιπάλους εκπροσώπους του Ισραήλ.

Ο Χατζισαφί πόσταρε μία φωτογραφία του ύστερα από αγώνα της Εθνικής και με τη σημαία του Ιράν στα χέρια, την οποία έχει συνοδεύσει με δύο φράσεις του Ιμάμ Αλί, ανώτερου προφήτη του Ισλάμ κατά τους σιίτες μουσουλμάνους, ο οποίος ήταν ξάδελφος και γαμπρός του Μωάμεθ. Οι φράσεις αυτές, με τις οποίες έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, είναι οι εξής:

«Η κρίση που βασίζεται σε υποψίες και εικασίες, είναι κακή κρίση»

«Αν κάποιος συνάψει συμβόλαιο ακόμα και με τον εχθρό του, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του».

Ο 27χρονος άσος πρόσθεσε ακόμη ότι, όπως του είχε διδάξει η μητέρα του «για τον καθένα υπάρχει κι άλλη μάνα, η οποία είναι η πατρίδα και όλοι ζούμε στην αγκαλιά της», ενώ αναφέρθηκε και σε έναν θείο του, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιράν με το Ιράκ.

Είναι προφανές ότι ο Χατζισαφί δεν έχει μετανιώσει στο ελάχιστο
για την απόφασή του να αγωνιστεί εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ και μένει να δούμε αν το «τάιμινγκ» της ανάρτησης σχετίζεται με ενημέρωση που ενδεχομένως είχε από τον Κάρλος Κεϊρός για την κλήση του στην Εθνική Ιράν για τους αγώνες με Νότιο Κορέα (31/8) και Συρία (5/9). Διότι το τελευταίο διήμερο και ιδίως χθες, εντάθηκαν οι φήμες ότι τόσο ο Χατζισαφί όσο και ο Σοτζέι, συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην αποστολή για τα δύο τελευταία ματς των προκριματικών του Μουντιάλ. Η ομοσπονδία έφτασε στο σημείο να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία λίστα, ενώ και ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι οι κλήσεις για τους παίκτες που αγωνίζονται εκτός Ευρώπης, θα ανακοινωθούν στις 27 Αυγούστου, με τους εκλεκτούς να ταξιδεύουν απ' ευθείας για τη Νότιο Κορέα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες που ο Κεϊρός βρίσκεται στο Ιράν και μετά τη γραπτή απάντηση στη ΦΙΦΑ περί μη τιμωρίας των δύο άσων του Πανιωνίου, είναι ευδιάκριτη μία τάση των ανθρώπων της ομοσπονδίας να «χαμηλώσουν» το θέμα. Χωρίς κανείς να ξέρει, όμως, αν αυτό είναι καλό ή κακό για τους Σοτζέι-Χατζισαφί. Το αν ο «καπνός» που βγήκε χθες (δηλαδή οι φήμες περί κανονικής κλήσης τους, παρά την κυβρενητική δυσαρέσκεια) σημαίνει ότι υπάρχει και «φωτιά», θα το μάθουμε οριστικά στις 27 του μήνα ή λίγο νωρίτερα.

Για όσους φίλους μας αναρωτιούνται γιατί εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με το θέμα, να υπενθυμίσουμε ότι πέρα από την έμμεση εμπλοκή του Πανιωνίου στην υπόθεση, υπάρχει κι άλλος λόγος για τον οποίο στη Νέα Σμύρνη θέλουν να τελειώσει ομαλά το ζήτημα. Για κάθε παίκτη που αγωνίζεται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ΦΙΦΑ«αποζημιώνει» τον σύλλογό του με ένα ποσό κοντά στις 2.500 ευρώ ημερησίως (το χρονικό διάστημα υπολογίζεται δύο εβδομάδες πριν το πρώτο ματς στα τελικά, έως την ημέρα του τελευταίου). Πρόχειρα προκύπτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τον Πανιώνιο, σε περίπτωση που και οι δύο παίκτες του συμπεριληφθουν στην αποστολή του Ιράν για τη Ρωσία.

Δείτε την δημοσίευση του Χατζισαφί στο Instagram:
قال الامام علی – علیه السلام – : لَیسَ مِنَ العَدلِ القَضَاءُ عَلَی الثَّقَةِ بِالظَّنِّ. امام علی ‏(علیه السلام) فرمودند: قضاوتی که با تکیه به ظن و گمان باشد، عادلانه نیست. سلام بر مردم عزيز كشورم ‎هنگام تولد ، مادرم گفت : فرزندم مادر دیگری در کنار ما هست که وطن نام دارد و همه ما در دامان او زندگی می کنیم. ‎وطن با حضور نوابغ زندگی می کند و با﴿ خون علي أسدزاده ‎﴾ دايي شهيدت وهمه ي شهداا زنده می ماند حضرت علي عليه‌السلام/نهج البلاغه/نامه ٥٣﴾ ﴿اي مالك﴾ اگر بين خود و دشمنت پيماني بستي و يا پيمان و پناه دادن را به او دادي، جامه وفا را بر عهد خويش بپوشان و تعهدات خود را محترم بشمار و براي حفظ آنها سينه خود را سپر قرار بده. ایران، به خاک خسته تو سوگند به بغض خفته ی دماوند که شوق زنده ماندن من به شادی ی تو خورده پیوند ‏ ❤️🙏🏻🇮🇷🇮🇷🇮🇷🙏🏻❤️
A post shared by Ehsan Hajisafi (@ehsanhajsafi28) on


Επιμέλεια: Ευάνθης Γκόγκουλης

Δεν υπάρχουν σχόλια