Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γερμανοί βουλευτές ζητούν τιμωρία του Ιράν!

Του Ευάνθη Γκόγκουλη... Συμμάχους στα πρόσωπα τριών βουλευτών των Γερμανών «Πράσινων» βρήκαν οι Μασούντ Σοτζέι και Εχσάν Χατζισαφί, ύσ...

Του Ευάνθη Γκόγκουλη...

Συμμάχους στα πρόσωπα τριών βουλευτών των Γερμανών «Πράσινων» βρήκαν οι Μασούντ Σοτζέι και Εχσάν Χατζισαφί, ύστερα από τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της απειλής τιμωρίας τους από την κυβέρνηση του Ιράν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κριστόφ Μπέκερ στη «Frankfurter Allgemeine» οι βουλευτές των «Πράσινων», Μόνικα Λάζαρ, Οζκάν Μουτλού και Φόλκερ Μπεκ, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Τζάνι Ινφαντίνο και τον πρόεδρο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, ζητώντας τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Ιράν, εξαιτίας της απόφασης της Κυβέρνησης για αποκλεισμό των Σοτζέι και Χατζαφί από την εθνική ομάδα, λόγω της συμμετοχής τους με τον Πανιώνιο εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι τρεις βουλευτές ζητούν από τη διεθνή συνομοσπονδία να λάβει υπόψη την «παραβίαση της αρχής της φιλίας μεταξύ των φυλών» από το Ιράν, καθώς και «του παγκόσμιου αθλητικού πνεύματος άμιλλας» και να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής του Ιράν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018! Όπως συμπληρώνουν, ο αποκλεισμός των δύο ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου από την Εθνική Ιράν συνιστά «κατάφωρη παραβίαση των ιδεωδών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος».

Η Μόνικα Λάζαρ και ο Οζκάν Μουτλού είναι μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού της Μπούντεσταγκ, με έντονη δράση στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Μουτλού, μάλιστα, αν και είναι γεννημένος στην Τουρκία, δεν δίστασε να καταδικάσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς, γεγονός που τον κατέστησε persona non grata από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ακόμα πιο γνωστός για τη δράση του στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο Φόλκερ Μπεκ, ο οποίος το 2014 είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ομάδας Γερμανοϊσραηλινής Φιλίας του γερμανικού κοινοβουλίου και έχει απασχολήσει πολλές φορές τα διεθνή ΜΜΕ με τις πρωτοβουλίες του κατά του ναζισμού, αλλά και υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Ωστόσο, πέρυσι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από όλες τις θέσεις που κατείχε, πέραν αυτής του βουλευτή, όταν συνελήφθη με μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το θέμα έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις και είναι αδύνατο να

μην ασκηθεί πίεση εκ μέρους της ΦΙΦΑ προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν, με την οποία ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία -όπως ενημερώσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ. Οι εξελίξεις αυτές ασφαλώς ευνοούν τους Σοτζέι και Χατζισαφί, οι οποίοι βρίσκονται εν αναμονή της όποιας απόφασης της ομοσπονδίας τους, αλλά και του προπονητή, Κάρλος Κεϊρός.


Δεν υπάρχουν σχόλια