Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

ΦΙΦΑ: «Παρακολουθούμε την υπόθεση»

Του Ευάνθη Γκόγκουλη Την ώρα που όλοι περιμένουν κάποια επίσημη αντίδραση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν, στις δημόσιες τοπο...

Του Ευάνθη Γκόγκουλη

Την ώρα που όλοι περιμένουν κάποια επίσημη αντίδραση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν, στις δημόσιες τοποθετήσεις του Ιρανού Υπουργού Αθλητισμού περί δεδομένου αποκλεισμού των Μασούντ Σοτζέι και Εχσάν Χατζισαφί από την εθνική ομάδα, η πρώτη ένδειξη ότι η ΦΙΦΑ έχει λόγο εμπλοκής της υπόθεσης ήρθε πριν από λίγα λεπτά.

Με ανάρτηση του στο Twitter, ο Γερμανός δημοσιογράφος (Frankfurt Allgemeine), Κριστόφ Μπέκερ, έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε με στελέχη της διεθνούς συνομοσπονδίας για το ζήτημα που έχει προκύψει και η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: «Παρακολουθούμε την υπόθεση και λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν. Δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο προς το παρόν». Πρόκειται για σημάδι το οποίο είναι αναμφίβολα θετικό για τους δύο ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, μια και αποδεικνύει ότι η ΦΙΦΑ δεν προτίθεται να μείνει αμέτοχη στο θέμα πιθανής πολιτικής παρέμβασης.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστή και η αντίδραση του παλαίμαχου Ιρανού άσου του Αμβούργου, Μεχντί Μαχνταβίκια, ο οποίος με ανάρτηση στο Instagram έγινε ο πρώτος ποδοσφαιράνθρωπος της χώρας που εξέφρασε τη στήριξή του προς τους Σοτζέι και Χατζισαφί, μετά τη δήλωση περί τιμωρίας του Υπουργού. Όπως έγραψε ο Μαχνταβίκια, δίπλα σε μία φωτογραφία των δύο παικτών με τη φανέλα της Εθνικής: «Ο λαός του Ιράν δεν ξεχνά τις στιγμές χαράς που του χαρίσατε. Ελπίζω να φτάσει η ημέρα που η πολιτική δεν θα έχει θέση στον αθλητισμό και θα δίνουμε έμφαση στις υποδομές, στην κατασκευή αξιόλογων σταδίων και την εξαφάνιση της φτώχειας, των ναρκωτικών και της ανεργίας, αντί να σκεφτόμαστε τι συμβαίνει στον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ κ.λπ. Ζήτω το Ιράν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαχνταβίκια μαζί με τον επίσης παλαίμαχο πια, άσο της Μπάγερν, Αλί Καρίμι, είχαν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση τον Ιούνιο του 2009, όταν μαζί με άλλους πέντε συμπαίκτες τους -ένας εκ των οποίων ήταν ο 25χρονος τότε Μασούντ Σοτζέι- είχαν φορέσει πράσινα περικάρπια κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ιράν με τη Νότιο Κορέα, εκφράζοντας εμμέσως τη στήριξή τους προς το «Πράσινο Κίνημα», δηλαδή το κίνημα αντίστασης που είχε ξεσπάσει εκείνη την εποχή με επικεφαλής τον Μιρ Χοσεϊν Μουσάβι, κατά του τότε προέδρου της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Και τότε οι πρώτες κυβερνητικές αντιδράσεις έκαναν λόγο για ισόβιο αποκλεισμό των επτά «ανταρτών» από την εθνική ομάδα, μέχρι τη στιγμή που παρενέβη η ΦΙΦΑ, η οποία με επιστολή της ζήτησε εξηγήσεις από την Ιρανική Ομοσπονδία για το θέμα. Η τελευταία απάντησε ότι δεν είχε λάβει πειθαρχικά μέτρα για κανέναν ποδοσφαιριστή, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης κλήθηκαν ξανά στην Εθνική.

Κάθε περίπτωση είναι φυσικά διαφορετική και θα αποφύγουμε να παραλληλίσουμε τη σημερινή ιστορία με αυτήν του 2009. Κρατάμε μόνο ως θετικό στοιχείο την ένδειξη ότι η ΦΙΦΑ παρακολουθεί την υπόθεση και έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με την ομοσπονδία του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια