Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το έχασε (ξανά) στις λεπτομέρειες...

Ο Πανιώνιος πάλεψε σαν ίσος προς ίσο κόντρα στην Μακάμπι και στη Νέα Σμύρνη, όμως το αυτογκόλ του Κόρμπου στο 79' του στέρησε τις ελ...

Ο Πανιώνιος πάλεψε σαν ίσος προς ίσο κόντρα στην Μακάμπι και στη Νέα Σμύρνη, όμως το αυτογκόλ του Κόρμπου στο 79' του στέρησε τις ελπίδες πρόκρισης. 1-0 νίκη για τους Ισραηλινούς.

Η ομάδα του Γρηγορίου έχασε στις λεπτομέρεις την πρόκριση και στα δύο ματς με την Μακάμπι, κόντρα σε έναν αντίπαλο πολύ έμπειρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από τους κυανέρυθρους.

Στο ματς της Νέας Σμύρνης ο Ιστορικός μπήκε πολύ αγχωμένα στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου 45λεπτου πίεσε για να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο, η ομάδα προσπάθησε να πετύχει το γκολ που θα ισοφαρίσει το 1-0 του πρώτου αγώνα, όμως δεν τα κατάφερε και στο 79' από μία άτυχη στιγμή (αυτογκόλ Κόρμπου) η Μακάμπι πέτυχε το γκολ και τελείωσε ουσιαστικά το θέμα πρόκρισης.

Στο 43' ο Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκε έντονα για ανατροπή πάνω στον Γεσίλ μέσα στην περιοχή, με τον Μπεν Χαίμ να βρίσκει τον επιθετικό του Ιστορικού, όμως ο Φινλανδός διαιτητής... έκλεισε τα μάτια και έδειξε κάρτα στον Γερμανό για θέατρο!

Οι περίπου 6.000 φίλαθλοι του Ιστορικού χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες της ομάδας στο τέλος του αγώνα.

Το παιχνίδι
Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι για τον Πανιώνιο, καθώς στο 13ο λεπτό ο Βαγγέλης Οικονόμου τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον μικρό Σταυρόπουλο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Στα πρώτα 20 λεπτά δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, με τους παίκτες του Γρηγορίου να δείχνουν να έχουν αρκετό άγχος. Άλλωστε το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και με τους περίσσοτερους κυανέρυθρους να μην έχουν και την εμπειρία από τέτοια ευρωπαϊκά ματς.

Ο Ιστορικός δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Ραΐκοβιτς, με τους Μασούντ, Λάμπρου και Μασούρα να προσπαθούν να κάνουν κάποιες κινήσεις, που δεν τους έβγαιναν όμως.

Στο 27' η Μακάμπι είχε μία τελική ενέργεια, με τον Κιάρτανσον να κάνει το σουτ στη κίνηση, μετά από φάουλ του Γκολάσα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν νέο φάουλ, με τον Ατζίλι να το εκτελεί απευθείας και τον Κότνικ να αντιδράσει εξαιρετική, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 36' ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Ο Βλάχος ανέβηκε από την δεξιά πλευρά, έδωσε στον Γεσίλ έξω από την περιοχή, αυτός γύρισε το σώμα του, έκανε και το συρτό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Τρία λεπτά μετά οι κυανέρυθροι δημιούργησαν μία ακόμα καλή ευκαιρία. Ο Βαλεντίνος Βλάχος ανέβηκε ξανά, έφτασε έξω από την περιοχή της Μακάμπι, έκανε και ένα πολύ καλό σουτ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει δύσκολα.

Στο 43ο λεπτό ο Γεσίλ δέχτηκε το μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή της Μακάμπι από τον Μπεν Χαϊμ, όμως ο Φινλανδός διαιητής αποφάσισε να σφυρίξει για να δείξει κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του Πανιωνίου για... θέατρο! Μία απόφαση που έφερε τα έντονα παράπονα παικτών και κόσμου του Ιστορικού.

Το 0-0 έμεινε έως το φινάλε του 45λεπτου, μετά και από πέντε λεπτά καθυστερήσεων.

Με το ξεκίνημα της “επανάληψης” ο Λάμπρου με επιμονή κέρδισε την μπάλα από τον αντίπαλο του, έκανε και το επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, όμως ο Ραΐκοβιτς βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 52' ο Κιάρτασον έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ και στην επόμενη φάση ο Γεσίλ έκανε μία σέντρα – σουτ από τα αριστερά, με τον τερματοφύλακα της Μακάμπι να μπλοκάρει.

Στο 54' η ομάδα του Γρηγορίου αναπτύχθηκε γρήγορα, η μπάλα έφτασε στον Χατζισαφί αριστέρα, αυτός έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Ραΐκοβιτς έδιωξε πολύ δύσκολα την μπάλα στην δεξιά του γωνία.

Η Μακάμπι στα επόμενα λεπτά κέρδισε αρκετά φάουλ υπέρ της έξω από την περιοχή του Πανιωνίου και στο 63' ο Ατζίλι εκτέλσε απευθείας το φάουλ της ομάδας του, με τον Κότνικ να πέφτει στην αριστερή του γωνία, χωρίς να έχει καλό οπτικό πεδίο, και να διώχνει δύσκολα την μπάλα.

Στο 72' ο εκ των κορυφαίων Σαββίδης έκανε μία εκπληκτική κούρσα, πέρασε τους αντιπάλους του, έκανε και ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει πολύ λίγο άουτ!

Ένα λεπτό μετά ο Γρηγορίου έβαλε στο παιχνίδι τον Ντουρμισάι στην θέση του Λάμπρου και ουσιαστικά έκανε πιο επιθετική την ομάδα.

Στο 79' η Μακάμπι, μετά από κόρνερ από τα δεξιά, κατάφερε να πετύχει ένα πολύ τυχερό γκολ, καθώς ο Κόρμπος με προβολή έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ!

Αυτό το τέρμα, όπως είναι λογικό, ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση της ομάδας του Ισραήλ, αφού ο Πανιώνιος ήθελε σε περίπου 10 λεπτά να πετύχει τρία τέρματα για να περάσει!

Στο 89' ο Μπανανά, μετά από κόρνερ, έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως ε΄νω είχε τροχιά προς τα δίχτυα, βρήκε σε σώμα αμυντικού της Μακάμπι και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για την ισοπαλία.

Τελικό σκορ, λοιπόν, 0-1!
Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου (13' λ.τρ. Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (86' Γλυνός), Λάμπρου (73' Ντουρμισάι), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ

Μακάμπι: Ραΐκοβιτς, Νταβίντζαντα, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Σπούνγκιν, Γέινι, Γκολάσα (87' Ρίκαν), Μπατόκιο (76' Μίχα), Κιάρτανσον (83' Πέρετζ), Ατζίλι, Σένφελντ

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια