Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κάνουν... τους ανήξερους

Του Ευάνθη Γκόγκουλη... Η πρώτη δημόσια αντίδραση από στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ιράν για το επίμαχο θέμα της τιμωρίας ...

Του Ευάνθη Γκόγκουλη...

Η πρώτη δημόσια αντίδραση από στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ιράν για το επίμαχο θέμα της τιμωρίας των Μασούντ Σοτζέι και Εχσάν Χατζισαφί είναι πλέον γεγονός.

Ο Μαχμούντ Σεϊί (φωτό), διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου Παϊκάν και παράλληλα μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας του Ιράν, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για ενδεχόμενη τιμωρία των δύο παικτών. «Πρέπει να ενεργήσουμε σοφά και προσεκτικά. Η ομοσπονδία δεν προτίθεται να λάβει υπόψη καμία μεμονωμένη απόφαση, μια και αυτό δεν είναι σωστό. Το συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα συζητήσει το θέμα και θα λάβει την απόφασή του. Δεν έχω ακούσει τίποτα εκ μέρους της ομοσπονδίας για αποκλεισμό των δύο παικτών από την Εθνική».

Τα λόγια του Σεϊί μπορούν ασφαλώς να ερμηνευθούν ως μία προσπάθεια αποστασιοποίησης από την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού της χώρας, Ρεζά Νταβαρζανί. Μέχρι χθες υπήρχε η πεποίθηση ότι υπό τον φόβο εμπλοκής της ΦΙΦΑ, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν θα απέφευγε να πάρει επίσημη θέση για το θέμα και απλώς θα μετέφερε την «καυτή πατάτα» στον προπονητή της Εθνικής, Κάρλος Κεϊρός -ο οποίος θα έπρεπε να αποφασίσει υπό την πίεση κυβέρνησης και ομοσπονδίας αν θα καλούσε τους Σοτζέι και Χατζισαφί για τον αγώνα της 31ης Αυγούστου απέναντι στη Νότιο Κορέα. Όπως γράψαμε νωρίτερα, όμως, η ΦΙΦΑ παρακολουθεί ήδη την υπόθεση και έχει ζητήσει πληροφορίες από την ομοσπονδία του Ιράν.

Η πίεση που αναμένεται να ασκήσει η διεθνής συνομοσπονδία (ύστερα και από την επιστολή των τριών Γερμανών βουλευτών προς τον Τζάνι Ινφαντίνο), θα υποχρεώσει τους Ιρανούς να ανακοινώσουν δημοσίως την απόφασή τους για τους δύο παίκτες. Οι εξελίξεις θυμίζουν πλέον πολύ αυτά που συνέβησαν το 2009, όταν επτά διεθνείς (ανάμεσά τους και ο Μασούντ) αντιμετώπισαν την απειλή αποκλεισμού λόγω της έμμεσης υποστήριξής τους προς το αντικυβερνητικό «Πράσινο Κίνημα», κατά τη διάρκεια αγώνα της Εθνικής με τη Νότιο Κορέα. Τότε, η απειλή της «βαριάς» τιμωρίας από τη ΦΙΦΑ «νίκησε» τις κυβερνητικές απειλές, αναγκάζοντας την ομοσπονδία του Ιράν να μη τιμωρήσει κανέναν παίκτη.

Θα συμβεί το ίδιο και τώρα; Οι εξελίξεις τρέχουν, το κλίμα έχει γυρίσει πλέον υπέρ των Σοτζέι και Χατζισαφί και η λογική λέει ότι η απόφαση της ομοσπονδίας δεν θα αργήσει να δει το φως της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια