Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Καλαφατάκης: «Δεν με φοβίζει κάτι, όλοι μαζί για τον Πανώνιο»

Ο Γιώργος Καλαφατάκης αποκλειστικά στα panionianea.gr . Ο μπασκετικός Πανιώνιος μέσα από πολλές δυσκολίες, αλλά και μεγάλη προσπ...

Ο Γιώργος Καλαφατάκης αποκλειστικά στα panionianea.gr.



Ο μπασκετικός Πανιώνιος μέσα από πολλές δυσκολίες, αλλά και μεγάλη προσπάθεια, το βράδυ της Δευτέρας (28/08) πάτησε παρκέ, πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση για τη νέα σεζόν και ο Γιώργος Καλαφατάκης, ο οποίος είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα panionianea.gr.

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος προπονητής για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και τη χρονιά που ξεκινάει για τον Ιστορικό:

-Επιστροφή στον Πανιώνιο για να αναλάβετε την ομάδα σε μία δύσκολη και μεταβατική φάση της ιστορίας του. Πως νιώθετε που θα καθίσετε ξανά στον πάγκο του Ιστορικού και αν σας φοβίζει η κατάσταση που υπάρχει;

"Έτσι όπως έγινε την τελευταία φορά που είχα έρθει στον Πανιώνιο και έφυγα, πριν 2,5 χρόνια περίπου, που η ομάδα ήταν έτοιμη τότε να μπει στο γήπεδο να παίξει και διαλύθηκε και τελικά έφτασε στην Β' Εθνική, δεν ήταν και ότι καλύτερο για μένα. Δεν με φοβίζει κάτι, όμως, όχι, θα έμενα σπίτι μου αν φοβόμουν κάτι. Υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση εδώ και χρόνια με τον Πανιώνιο, μας συνδέουν πολλά πράγματα και έχω ζήσει πολλά εδώ. Έχω βοηθήσει την ομάδα όταν χρειάστηκε. Είμαι Νεοσμυρνιώτης εδώ και 17 χρόνια. Έχω μία ιδιαίτερη σχέση με τον σύλλογο. Υπάρχει προϊστορία και δέσιμο".

-Σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα και το έργο σας είναι αρκετά δύσκολο...

"Η κατάσταση πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Ο τρόπος που με πλησίασαν οι άνθρωποι του Πανιωνίου για να δούμε την επόμενη μέρα μου άρεσε πολύ, γιαυτό μπήκα και σε αυτή τη διαδικασία. Είπαμε όλοι μαζί να δώσουμε μία λύση, αφού η ομάδα μπήκε με το σπαθί της στην Α1. Έπρεπε να υπερασπιστεί αυτή την επιτυχία η ομάδα με τον καλύτερο τρόπο. Ο Πανιώνιος πρέπει να είναι ένας και ενωμένος, όλοι μαζί. Το τι μπορεί να συμβεί στην πορεία δεν ξέρουμε. Σημασία έχει ότι βλέπω ανθρώπους με διάθεση και όρεξη, ο κόσμος δείχνει να ανταποκρίνεται, γιατί θέλει την ομάδα στην Α1, θέλει να βοηθήσει. Έχουν γίνει όλα τα διαδικαστικά, είμαστε σε διαδικασία για το μετοχικό κεφάλαιο και εγώ πρέπει άμεσα να φτιάξω μία ομάδα που να είναι ανταγωνιστική, με τον καιρό να γίνεται καλύτερη και να φτάσει να εκπροσωπεί επάξια την ιστορία του Πανιωνίου".

-Ο χρόνος περνάει και το "χτίσιμο" του ρόστερ και με τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν είναι κάτι απλό. Σας προβληματίζει αυτό;

"Εχουμε χάσει παίκτες, είναι δύσκολο το κομμάτι αυτό, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με αρχή και τέλος, όχι ομάδα ανάγκης. Η ομάδα θέλουμε να έχει υγεία, προοπτική και ταλέντο. Να αξιοποιούμε και τα δικά μας παιδιά από τις ακαδημίες. Να γίνει πράξη και οι παίκτες από το εφηβικό να παίζουν στο ανδρικό. Με νέους ταλαντούχους παίκτες και σε συνδυασμό με έμπειρα παιδιά και όχι απαραίτητα έξι ξένους, να φτιάξουμε μία ομάδα που θα ικανοποιεί τον κόσμο. Ο Πανιώνιος έχει μπασκετικό κόσμο και θέλουμε την στήριξη του, να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει".
-Είναι νωρίς ακόμα, αλλά μπορούμε να πούμε ότι στόχος της ομάδας θα είναι η παραμονή;

"Ο Πανιώνιος μπορεί να έφτασε Β' Εθνική, αλλά ο Πανιώνιος είναι Πανιώνιος. Ο κόσμος του τον θέλει πάντα ψηλά. Θα πρέπει να πάμε ταπεινά και σεμνά, να γίνει η ομάδα σωστά και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το πόσο ψηλά θα φτάσουμε θα φανεί στη συνέχεια και με τις οικονομικές δυνατότητες που θα έχουμε. Όταν κάνουμε το ρόστερ μας τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για τον στόχο μας. Σημασία έχει αρχικά να σταθεί η ομάδα με στέρεες βάσεις στην Α1 και σιγά σιγά όλα θα γίνουν".

-Από το ρόστερ της περασμένης σεζόν οι Μίχαλος και Σακελλαρίου θα βρίσκονται και φέτος στην ομάδα;

"Ναι, γιατί πέρασε ο καιρός και πολλά από τα παιδιά αποχώρησαν από την ομάδα. Με τον Μπάρλο ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει ακριβώς. Μίχαλος και Σακελλαρίου είναι τα σίγουρα. Γενικά για το ρόστερ θα παίξουν πολλά ρόλο, δεν είναι μόνο τι θέλουμε, είναι και τι μπορούμε. Το σκεπτικό του κ. Αλευρογιάννη είναι να υπάρχει ένα νοικοκυρεμένο πράγμα στην ομάδα. Από τους υπαλλήλους μέχρι τους παίκτες να είναι όλα σωστά και ρυθμισμένα. Το μπάτζετ που θα είναι συγκεκριμένο θα πρέπει να μπορούμε να το καλύψουμε και με πολύ δουλειά να πετύχουμε".

-Όσον αφορά την επιλογή των ξένων, θα γίνει με βάση την εμπειρία τους από την Ελλάδα ή όχι;

"Σε συνδυασμό πάνε όλα αυτά, εξαρτάται και από το οικονομικό κομμάτι. Έχουμε και τον Γουντς τώρα εδώ. Γνωρίζει από την Ελλάδα, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα,θα γίνει και κοινοτικός στο άμεσο μέλλον. Θα γίνουν γενικά δοκιμές παικτών και θα κρίνουμε για τους παίκτες.

-Το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο του Πανιωνίου;

"Ξέρουμε πολύ καλά όλοι την δυναμική του κόσμου του Πανιωνίου. Πιστεύω ότι θα είναι κοντά μας. Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε να έρχονται στο γήπεδο, αλλά πρέπει και να τους κερδίσουμε. Θέλουμε να βλέπουν ότι γίνεται προσπάθεια και θα έρθουν δίπλα μας. Μπορεί ο χρόνος να πιέζει, αλλά πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές για το ρόστερ μας".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια