Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

0 παθητικό και 3 βαθμοί στην τσέπη...

Γράφει ο Λουζιτανός... Με 3ποντο ξεκίνησε τη φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα ο Ιστορικός, κυρίως χάρει στο μηδέν παθητικό. Όπως έχουμ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Με 3ποντο ξεκίνησε τη φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα ο Ιστορικός, κυρίως χάρει στο μηδέν παθητικό. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το να μην δεχτείς γκολ είναι το βασικό στοιχείο για μια θετική εμφάνιση (ειδικά εκτός έδρας) και ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα το γκολ θα έρθει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η ομάδα δεν απέδωσε ιδιαίτερο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό κάνει τη νίκη ακόμη πιο χρήσιμη, μιας και εάν κερδίζεις τα ματς που δεν αποδίδεις ιδιαίτερα, τότε είσαι σε καλό δρόμο ως ομάδα. Φυσικά, πρέπει να υπάρχει και η αυτοκριτική, μετά από τέτοιες νίκες, ώστε να βελτιωθούμε στη συνέχεια.
Αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο όπως η Κέρκυρα, φάνηκε εξαρχής αυτό που είχαμε προβλέψει: πολλές ομάδες θα παίξουν κλειστά με τον Ιστορικό, ακόμη και στην έδρα τους. Το πλάνο της Κέρκυρας ήταν κυρίως με φορτωμένο αμυντικά το κέντρο να ανακόψει τη δημιουργικότητα του Πανιωνίου και να μην τον αφήσει να κάνει το παιχνίδι του. Και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, με εξαίρεση τις αρχές του Β’ ημιχρόνου. Εντούτοις, το γκολ-σεφτές του Ντουρμισάι έγυρε την πλάστιγγα υπέρ του Ιστορικού, μιας και αμφότερες οι ομάδες δεν «θέλησαν» προηγουμένως να σκοράρουν από τα πέναλτυ που κέρδισαν.

Στα θετικά του αγώνα:
Η απόδοση των Κότνικ, Χατζισαφί και Γκιοατά. Νομίζω οι τρεις τους ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους: ο Κότνικ έβγαλε το πέναλτυ και ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε, ο Χατζισαφί γιατί έδειξε ότι έχει δέσει με την ομάδα και βοήθησε επιθετικά από τα αριστερά, ειδικά όταν η Κέρκυρα είχε κλείσει καλά το κέντρο και ο Γκιοατά γιατί ήταν σταθερός και επενέβη την τελευταία στιγμή πάνω στον Τουράμ, σώζωντας την ομάδα από ένα επικίνδυνο τετ-α-τετ προς το τέλος.

Το γκολ στην πρεμιέρα του Ντουρμισάι. Σκοράροντας στον αγώνα που ήταν πρώτη φορά βασικός, ο επιθετικός του Πανιωνίου σίγουρα πήρε την ένεση αυτοπεποίθησης που χρειάζεται ο κάθε επιθετικός. Ειδικά όταν το γκολ σημαδεύει την νίκη στην πρεμιέρα...

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το προβάδισμα η ομάδα. Πάγωσε το ρυθμό, έκλεισε τους διαδρόμους και η μοναδική ευκαιρία που παρ’ ολίγο να δημιουργηθεί ήταν από μια τυχαία κόντρα σε διώξιμο του Μπανανά, που στρώθηκε στον Τουράμ.

Ο Κόρμπος: ο αρχηγός ήταν και πάλι ο γνωστός μας αρχηγός, χωρίς λάθη και ολιγωρίες και έδειξε ότι αφήνει πίσω του το ντεφορμάρισμα των προηγούμενων αγώνων.

Ο Λάμπρου: διαρκής κίνδυνος ειδικά απέναντι σε μια κλειστή άμυνα. Αν είχε τελειώσει και τη φάση που έκανε το σόλο ανάμεσα σε δύο αμυντικούς, θα ήταν ίσως και ο κορυφαίος του αγώνα. Και εκεί πρέπει να δουλέψει: το να κρατάς την ψυχραιμία σου όταν η ντρίμπλα σου «βγει» είναι το στοιχείο που σε ανεβάζει επίπεδο σαν παίκτη.

Ο Σαββίδης: έδειξε βελτιωμένος ως αμυντικό χαφ, έκανε όσα χρειαζόταν, αν και θέλει λίγο προσοχή στο να μην παραχωρεί κάποια στημμένα. Επίσης, βοήθησε στην ανάπτυξη. Αν και όπως φαίνεται η ομάδα έκλεισε αμυντικό χαφ (Σεμέδο), ο Σαββίδης μάλλον θα κρατήσει τη θέση βασικού για τώρα...

Τι θέλει προσοχή για τη συνέχεια:
Ο τρόπος ανάπτυξης απέναντι σε κλειστές άμυνες: οι διαρκείς γιώμες από το Μπανανά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν τελείως αντίθετες με το στρωτό παιχνίδι που έπαιζε μέχρι τώρα η ομάδα. Ο Πανιώνιος δεν έχει υψηλόσωμους και δυνατούς μέσους και επιθετικούς και τα γεμίσματα από την άμυνα δεν ενδεικνύονται απέναντι σε μια κλειστή άμυνα. Θα ήταν προτιμότερο να μπει κάτω η μπάλα και να γίνει προσπάθεια και από τα άκρα για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα. Σε αυτό πρέπει να δώσει έμφαση ο Γρηγορίου, γιατί δυστυχώς είδαμε και πολλές γιώμες και στα ματς με τη Μακάμπι. Σίγουρα, ο επόμενος αγώνας στην έδρα μας θέλει άλλη αντιμετώπιση.

Η απόκτηση επιθετικού: είναι σαφώς μεγάλο δίλημμα εάν θα προχωρήσει και στην προσθήκη ενός 3ου επιθετικού η ομάδα. Από τη μία διότι εφόσον δεν υπάρχει συνέχεια στην Ευρώπη, είναι πολυτέλεια για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Από την άλλη όμως, φάνηκε ότι απόντος του Γεσίλ λόγω τραυματισμού, δεν υπήρχε αλλαγή για επιθετικό, ειδικά όταν κουράστηκε ο Ντουρμισάι. Εάν ο Ιστορικός δεν είχε ευτυχήσει να προηγηθεί μέχρι τότε, ο Γρηγορίου δεν είχε άλλη λύση για να ενισχύσει την επίθεση. Το κακό εδώ είναι ότι για την περίπτωση Καρίμ, μετά και την εμφάνισή του στο ματς με τη Λάρισα (γκολ, ασίστ) ίσως η πιθανότητα να δωθεί δανεικός επανεξεταστεί από τον Ολυμπιακό. Οψόμεθα...

Κλείνοντας, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ταξίδεψαν για τον Ιστορικό και φυσικά, να μείνουμε στη φράση του Γρηγορίου για τη συνέχεια, ότι η νίκη αυτή θα έχει ουσία εάν διπλαρωθεί με τη νίκη επί του Απόλλωνα. Και είναι καθήκον πια ο κόσμος να δώσει βροντερό παρόν και να σπρώξει την ομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια