Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το ήμισυ του παντός…

Γράφει ο Λουζιτανός... Ένα ευχάριστο ποδοσφαιρικό βράδυ πέρασε την Πέμπτη ο κόσμος του Πανιωνίου. Ένα βράδυ ευρωπαϊκό, βγαλμένο από τα...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Ένα ευχάριστο ποδοσφαιρικό βράδυ πέρασε την Πέμπτη ο κόσμος του Πανιωνίου.
Ένα βράδυ ευρωπαϊκό, βγαλμένο από τα παλιά, που έφερε στους μεγαλύτερους συνειρμούς από τη συνάντηση του 1998 με τη Χάκα. Ένα αντίστοιχο απόγευμα τότε, που ο Ιστορικός με μαέστρο τον Σαπουντζή, καθάριζε τους Φινλανδούς με το 2-0 και έθετε τις βάσεις για την 1η πρόκριση, στην ιστορική τότε πορεία του Πανιωνίου στους 8 του τελευταίου κυπέλλου Κυπελλούχων.

Πριν σχολιάσουμε τον τωρινό αγώνα, θα αναφέρω ένα αστείο περιστατικό από τότε. Θυμάμαι, υπό αφόρητη και τότε ζέστη, τη Χάκα να επιτίθεται από τα δεξιά και κάπου πέρα προς το κέντρο, ο Μάρκ Ρόμπινς (τον είχε φέρει ο Ρόνι Γουίλαν για τον βοηθήσει να ανακάμψει, καθώς η καριέρα του είχε πάρει την κάτω βόλτα) να «τζογγάρει» σε μια ακατανόητη για τη ροή του αγώνα πορεία… μέχρι που συνειδητοποίησα ότι για να αποφύγει τον ήλιο, είχε πάρει την απογευματινή σκιά του προβολέα που έπεφτε διαγώνια στο γήπεδο και προχωρούσε πάνω της, τελείως έξω από την εξέλιξη της φάσης!!!

Πίσω, στον αγώνα με την Γκόριτσα, ο Πανιώνιος έδειξε έτοιμος για να πετύχει το στόχο του. Το 2-0 είναι ένα καθαρό σκορ, που θέλει ο κάθε προπονητής σε μια νοκ-άουτ φάση. Θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο το σκορ, αλλά για 1ο επίσημο αγώνα και στην εποχή που βρισκόμαστε είναι λογικό τα αντανακλαστικά και τα τελειώματα των ποδοσφαιριστών να μην είναι και τα καλύτερα, λόγω της πρόσφατης έντονης προετοιμασίας φυσικής κατάστασης.

Στο ματς ξεχώρισε θετικά ο Γεσίλ, που όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να «γράφει», καθώς έχει ταχύτητα και καλή τοποθέτηση μέσα στις φάσεις. Θετική παρουσία είχαν και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας. Καλοί και οι «καινούριοι» Κόρτνικ, Μπανανά και Χατζί Σαφί. Ειδικά ο διεθνής Ιρανός, παίζοντας στη θέση του «αγαπημένου» Τασουλή που αποχώρησε (και του ευχόμαστε τα καλύτερα), κάλυψε το κενό αμυντικά, ενώ επιθετικά αναμένουμε να ανέβει. Οι Οικονόμου, Βλάχος και Κόρμπος ήταν σταθερές αξίες. Ο Μασούρας ήταν καλός, αν και του έλειψε το γκολ, ο Λάμπρου έδειξε ότι βρίσκει καλά πατήματα στη νέα σεζόν. Ο Μασούντ ήταν μέτριος, αλλά είναι λογικό, εφόσον ήταν το 1ο του επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν και φυσικά αναμένουμε να ανέβει.

Δεν με ενθουσίασε ο Ντουρμισάι, αν και έπαιξε λίγο, αλλά πιστεύω πως αν θέλει να διεκδικήσει θέση στην ομάδα πρέπει να ανέβει. Ο Σαββίδης πήγε καλά, κάλυψε το κενό του αμυντικού χαφ με επιτυχία, αλλά με ένα δυνατότερο από τη Γκόριτσα αντίπαλο, θα χρειαστεί ίσως ένας παίκτης που θα ταιριάζει καλύτερα στη θέση. Αίσθηση προκάλεσε και ο αποκλεισμός από τη 18άδα του Μαϊσουράντζε, μάλλον δείγμα ότι δεν βρίσκεται στο επίπεδο που απαιτείται, επομένως ο Γρηγορίου δεν τον υπολογίζει…

Γενικά, όμως η ομάδα ικανοποίησε για την εποχή, συνδύασε εμφάνιση και αποτέλεσμα, αλλά ακόμη έχει έναν αγώνα μπροστά της για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Και εφόσον η κληρωτίδα δεν έφερε κάποιο μεγαθήριο απέναντί μας εάν φυσικά περάσουμε στην επόμενη φάση, μπορούμε να ονειρευόμαστε και παραπέρα!

Πίσω στην ελληνική μιζέρια και ειδικότερα το θέμα της μη εξασφάλισης συμφωνίας με το συνδρομητικό κανάλι δημιουργεί προβλήματα στους συλλόγους, για τον προϋπολογισμό τους, ειδικά στην εποχή του κυρίως προγραμματισμού τους και των μεταγραφών. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία καλείται ο Ιστορικός και κάθε άλλη ομάδα να αναπτυχθεί, όσο το συνδρομητικό κανάλι προτείνει αυστηρές μειώσεις στο οικονομικό αντίκρισμα και τα έσοδα, ενώ οι «μεγάλοι» διαπραγματεύονται ήδη με άλλους παρόχους. Ουσιαστικά βέβαια, η πολιτική σχεδιασμού της Νόβα να κρατήσει σχεδόν μόνο το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, εγκαταλείποντας τα υπόλοιπα στον ανταγωνιστή της, που μάλιστα προσφέρει αρκετά ανταγωνιστικότερη τιμή, ήταν η βασική αιτία της παρακμής της, καθότι αυτό καθεαυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούμε να πούμε πως ειδικά πέρυσι παρουσίασε άνοδο σε αριθμούς σε σχέση με προηγούμενα έτη. Επομένως, προκαλεί τουλάχιστον απορία η θέση της Νόβα – ειδικά τώρα – ότι το προϊόν παρουσίασε μείωση σε δημοτικότητα.

Κλείνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο τμήμα επικοινωνίας του συλλόγου, το οποίο προσέφερε σε livestream τον αγώνα με τη Γκόριτσα, για όσους φίλους του Ιστορικού βρίσκονται στο εξωτερικό, επιτρέποντάς μας να ζήσουμε ζωντανά, άλλο ένα σημαντικό γεγονός της μεγάλης ιστορίας του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια