Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μπορεί στη Νέα Σμύρνη!

Ο Πανιώνιος είχε τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα, η Μακάμπι όμως κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη με 1-0, στην πρώτη α...

Ο Πανιώνιος είχε τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα, η Μακάμπι όμως κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τη νίκη με 1-0, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την τρίτη φάση του προκριματικού γύρου του Europa League.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου κοίταξε στα μάτια την έμπειρη αντίπαλο του και μάλιστα είχε τις τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ μέσα στην έδρα της Μακάμπι.

Στο 8' ο Γεσίλ από κοντά δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ραϊκοβιτς, ενώ στο 47' ο Μασούρας με κοντινή προβολή-λόμπα έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Η Μακάμπι απείλησε ελάχιστα την εστία του Κότνικ, με το γκολ της νίκης να το πετυχαίνει στο 48' ο Κιάρτανσον με ατομική ενέργεια και σουτ.

Ο Ιστορικός παρά την ήττα, έδειξε πως μπορεί στον επαναληπτικό αγώνα της Νέας Σμύρνης να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

To παιχνίδι

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στον Πανιώνιο. Στο 8' ο Μασούρας έκανε πολύ καλή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Γεσίλ έκανε την κοντινή κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως οι κυανέρυθροι στα αμυντικά τους καθήκοντα ήταν εξαιρετικοί.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Μακάμπι ήρθε στο 22'. Μετά από λάθος του Κόρμπου έξω από την περιοχή, ο Μπατόκιο έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 29' ο Γεσίλ με όμορφη ενέργεια πέρασε τον αντίπαλο του, έστρωσε την μπάλα έξω από την περιοχή στον Σαραμαντά, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Γρηγορίου είχε υπό έλεγχο το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να μεν να κρατούν την μπάλα περισσότερο, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους.

Στο 43' με ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ ο Γεϊνί απείλησε τον Πανιώνιο, με τον Κότνικ όμως να αντιδράει σωστά και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος (47') ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-1. Ο Μασούρας κυνήγησε μία χαμένη ουσιαστικά φάση, έκανε την προβολή πριν τον τερματοφύλακα, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην ακριβώς επόμενη φάση (48') οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κιάρτανσον με όμορφη προσποίηση απελευθερώθηκε από την άμυνα και με το αριστερό κέρδισε τον Κότνικ για το 1-0.

Ένα γκολ που δεν ήταν δίκαιο με την εικόνα του αγώνα, αφού οι κυανέρυθροι ήταν η ομάδα που είχε χάσει έως τότε τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του αγώνα.

Η ομάδα του Γρηγορίου μετά από το τέρμα που δέχτηκε φάνηκε να έχει πέσει ψυχολογικά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν κρατούσε μπάλα, για να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 68' ο Ατζίλι δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον Κότνικ να μπλοκάρει την μπάλα.

Από το 70ο λεπτό ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο και να βρει διαδρόμους.

Οι κυανέρυθροι κέρδισαν κάποια στημένα, όμως δεν προήλθε κάποια καλή φάση.

Στο 78' ο Ιστορικός έχασε διπλή πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αρχικά ο Γεσίλ έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, σούταρε, όμως η μπάλα που είχε τροχιά προς την εστία κόντραρε σε σώμα αμυντικού. Εν συνεχεία ο Λάμπρου πέρασε έναν αντίπαλο, έκανε και το σουτ, το οποίο κόντραρε όμως και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Η ομάδα του Γρηγορίου στα τελευταία 15 λεπτά πίεσε την Μακάμπι για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ενώ η είσοδος στον αγώνα των Παπαγεωργίου και Ντουρμισάι βοήθησε την ομάδα στο να γίνει πιο επιθετική.

Στο 90' ο Παπαγεωργίου έκανε μία κεφαλιά, μετά από κόρνερ, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Λάμπρου πέρασε αρκετά μέτρα άουτ,

Έτσι, το 1-0 έμεινε έως το φινάλε του αγώνα, με τον Πανιώνιο να καλείται τώρα στη Νέα Σμύρνη να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαββίδης (72' Παπαγεωργίου), Ταπόκο (83' Ντουρμισάι), Μασούρας, Λάμπρου, Γεσίλ (92΄Γλυνός)

ΜΑΚΑΜΠΙ (Ζόρντι Κρόιφ): Ραίκοβιτς, Νταβινζάντα, Μπεν Χαΐμ, Τίμπι, Σπουνγκίν, Μπατόκιο, Γεϊνί (83' Πέρετζ), Γκολάσα, Ατζίλι (75' Ιτζάκι), Σόενφελντ, Κιάρτανσον (85' Ρίκαν)

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια