Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γρηγορίου: «Στόχος η πρόκριση και με Μακάμπι...»

Εφ' όλης της... Πανιώνιας ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Γρηγορίου στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr . Ο τεχνικός...

Εφ' όλης της... Πανιώνιας ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Γρηγορίου στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr.

Ο τεχνικός του Ιστορικού φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio και μίλησε για τον φετινό... Ευρωπαίο Πανιώνιο, την εκτός έδρας νίκη-πρόκριση επί της Γκόριτσα και την επόμενη αντίπαλο στο Europa League Mακάμπι Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απουσία των Μασούντ, Χατζισαφί από το ματς του Ισραήλ, ενώ άφησε ένα "παραθυράκι" για τον επαναληπτικό αγώνα της Νέας Σμύρνης.

Επίσης, τόνισε πως η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, ενός εξτρέμ και πιθανόν ενός κεντρικού αμυντικού.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο οικογενειακό κλίμα που συνάντησε στον Πανιώνιο, στην "απίστευτη" -όπως χαρακτήρισε- παρουσία των Πανθήρων στη Σλοβενία και στην γενικότερη στήριξη των φίλαθλων του Ιστορικού προς την ομάδας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους φετινούς υψηλούς στόχους των κυανέρυθρων στο πρωτάθλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "...η φιλοσοφία, το μέταλλο και αυτό που λέγετε μαγικό στον Πανιώνιο θα πρέπει να το διατηρίσουμε".

Αναλυτικά ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε στο Panionianea Radio για...

Για το πως έζησε την πρώτη εκτός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Πανιωνίου, μετά από 9,5 χρόνια για τον σύλλογο:

"Είχα τονίσει στα παιδιά ότι θα έπρεπε και με το αποτέλεσμα που είχαμε πάρει στο πρώτο ματς να σκοράρουμε στη Σλοβενία, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας. Αυτό το καταφέραμε πάλι στο αρχικό μέρος του παιχνιδιού, όπως και στο πρώτο ματς και μετά έγιναν όλα πιο εύκολα. Είχαμε σχεδιάσει πριν το παιχνίδι ότι υπήρχαν αμυντικά προβλήματα στην Γκόριτσα και αν πετυχαίναμε ένα γκολ θα ήμασταν γκολ. Τα καταφέραμε, πετύχαμε τρία εκτός έδρας γκολ. Πήραμε και τη νίκη που ήταν σημαντική για την ψυχολογία όλων μας και φυσικά για τους βαθμούς που δώσαμε στην χώρα μας. όλα πήγαν πολύ καλά σε αυτό τον γύρο".

-Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας:

"Από την πρώτη μέρα που είμαστε με τα παιδιά έχουμε δουλέψει στην τακτική μας και κυρίως στο επιθετικό μας κομμάτι. Σε κάθε παιχνίδι αναλύουμε τον αντίπαλο και βάζουμε κάποια δεδομένα. Στο ματς της Σλοβενίας, λοιπόν, θέλαμε να περάσουμε κάποιες κάθετες στην πλάτη της άμυνας, θέλαμε μετά να κλείσουμε τους χώρους για να βρούμε διαδρόμους από την άμυνα μας στην επίθεση. Καταφέραμε και πετύχαμε αυτά που θέλαμε σε μεγάλο βαθμό. Το παιχνίδι εξελίχθηκε βατό για εμάς".

-Για την Μακάμπι και αν έχει δει καθόλου την ομάδα του Ισραήλ:

"Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτη το μυαλό μου ήταν στην Γκόριτσα, το θέμα του σκάουτινγκ το έχει αναλάβει ο άμεσος συνεργάτης μου, ο κ. Καλογιάννης. Από απόψε κιόλας (σ.σ. χθες) θα αρχίσω να ασχολούμαι με την συγκεκριμένη ομάδα. Άλλωστε δεν γνωρίζαμε σίγουρα και με ποια ομάδα θα παίξουμε. Ο συνεργάτης μου έχει συλλέξει πολλές πληροφορίες και πλέον θα αρχίσουμε να μελετάμε την Μακάμπι. Είναι σίγουρα μία ομάδα που βρισκόταν στο γκρουπ των ισχυρών. Θεωρώ ότι θα είναι δύο ενδιαφέροντα παιχνίδια και στόχος μας θα είναι, εκτός από το να ήμαστε ανταγωνιστικοί, να πάρουμε και την πρόκριση. Αυτό μας επιβάλει η ιστορία, το μέταλλο και η φανέλα του Πανιωνίου".

-Για το γεγονός πως ο Σαββίδης έπαιξε πιο μπροστά από τον Κόρμπο στα χαφ στο ματς με την Γκόριτσα:

"Διαβάζοντας το παιχνίδι του αντιπάλου βλέπαμε ότι στο δεύτερο ματς θα πήγαινε σε ένα 4-4-2, όπως και έγινε. Θέλαμε να διαφοροποιήσουμε τον σχηματισμό μας, πήγαμε στο 4-3-3, με τον Κόρμπο ελεύθερο για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε και τα μετόπισθεν, αλλά και αν είμαστε δημιουργικοί με Μασούντ και Σαββίδη ως επιτελικούς χαφ. Στην εξέλιξη του παιχνιδιού ο Σαββίδης πήγε και δίπλα στον Κόρμπο και παίξαμε 4-2-3-1. Γενικά μου αρέσει να αλλάζουμε σχηματισμούς, ανάλογα τον αντίπαλο και την εξέλιξη του ματς. Είχα πει από την αρχή ότι θέλουμε αρκετή δουλειά για να δουλέψουμε στους σχηματισμούς και στις λύσεις που θα πρέπει να έχουμε".

-Για την αλλαγή του Μπανανά στο παιχνίδι με την Γκόριτσα: 

"Δεν ήταν λόγοι τακτικής. Ο Μπανανά άργησε να έρθει, λόγω του γνωστού θέματος του και ήταν ένα πολύωρο ταξίδι για το παιδί. Ταλαιπωρήθηκε και δεν υπήρχε λόγος να το ρισκάρουμε και να παίξει περισσότερο".

-Για το πόσο έχουν εγκλιματιστεί στην ομάδα οι νέοι παίκτες και την χημεία που υπάρχει:  

"Το κλίμα είναι δεδομένο στην ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι οικογένεια. Αυτό που άκουγα και έλεγαν όλοι ότι είναι μία οικογένεια εδώ, το βλέπω πλέον σε μία μεγαλύτερη μορφή. Όχι μόνο στα αποδυτήρια, αλλά και με την συμπαράσταση του κόσμου, στην διοίκηση σε όλους. Είναι μία τεράστια οικογένεια ο σύλλογος. Το εννοώ αυτό που λέω. Στις εποχές μας και για το ποδόσφαιρο μας αυτό είναι σπάνιο και ο σύλλογος το έχω καταφέρει. Σε αυτό έχουν ενταχθεί άπαντες και οι νέες μεταγραφές και εμείς σαν τεχνικό τιμ και εφόσον υπάρχει μία δεδομένη φιλοσοφία είναι χαρά μας να βρισκόμαστε και εμείς σε αυτή".

-Για τις μεταγραφικές κινήσεις από εδώ και πέρα και αν αποκτηθεί κάποιος αν μπορεί να προλάβει αγώνα με την Μακάμπι:

"Ενόψει Μακάμπι, για το πρώτο παιχνίδι, αποκλείεται σχεδόν. Πολύ απλά γιατί όποιος παίκτης και να έρθει θα πρέπει να δούμε σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι, να περάσει τις εξετάσεις του κλπ. Δεν θυσιάζουμε κανέναν παίκτη, για κανέναν λόγο. Οπότε και να αποκτηθεί κάποιος παίκτης το θεωρώ αδύνατο να παίξει στο πρώτο ματς. Για το δεύτερο θα δούμε. Όντως οι θέσεις που ψάχνουμε για παίκτη είναι του εξτρέμ και του αμυντικού χαφ και ενδεχομένως ενός ακόμα αμυντικού που θα αποκτηθεί για να έχουμε μεγαλύτερο βάθος. Για να το κλείσω όμως, δεν σκεφτόμαστε μόνο την Μακάμπι και γι' αυτό δεν κάνουμε βεβιασμένη κίνηση. Ψάχνουμε το καλύτερο, που θα τον έχουμε για όλη τη χρονιά και θα βοηθήσει πραγματικά την ομάδα".

-Για την απουσία των δύο Ιρανών με την Μακάμπι:

"Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι σίγουρα δεν θα παίξουν στο παιχνίδι του Ισραήλ. Τώρα για το δεύτερο ματς είναι κάτι που χειρίζεται η διοίκηση και γίνονται προσπάθειες για να μπορέσουν να παίξουν στον επαναληπτικό. Θα δούμε".

-Για το αν τον προβληματίζει που δεν θα αγωνιστούν οι Μασούντ, Χατζισαφί:

"Μιλάμε για δύο παιδιά που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία από όλη την ομάδα. Είναι διεθνείς θα παίξουμε το Ιράν στο Μουντιάλ, έχουν απίστευτες παραστάσεις και βοηθούν τα άλλα παιδιά με την εμπειρία και την ποιότητα που έχουν. Είμαι από τους προπονητές πάντως που έχω εμπιστοσύνη στο υλικό που διαθέτω, ανεξαρτήτως ηλικίας. Θεωρώ ότι τα παιδιά που αντικαταστήσουν τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές θα τα καταφέρουν καλά και αλοίμονο αν δεν τους πιστεύει ο προπονητής ποιος θα τους πίστευε παραπάνω;".

-Για το αν οι μεταγραφές που θα γίνουν στην θέση του χαφ και του εξτρέμ θα είναι παίκτες για το βασικό σχήμα ή απλά για να γεμίσει το ρόστερ:

"Όχι δεν θα είναι για να γεμίσουν απλα το ρόστερ. Εμείς ψάχνουμε για παίκτες πουα θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα. Το ενδεκαδάτοι είναι σχετικό. Δηλαδή αυτό θα φανεί κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Σίγουρα, όμως, πάμε για έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να παίξουν άνετα στην ομάδα"

-Για το αν εχει τεθεί εκτός ο Μαϊσουράντζε: 

"Είναι μία ιδιόμορφη περίπτωση ο Μαϊσουράντζε, γιατί καταλαμβάνει θέση ξένου, αυτό είναι το βασικό θέμα. Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη ακόμα, αλλά θα το δούμε στο άμεσο μέλλον".

-Για την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου του Πανιωνίου στη Σλοβενία: 

"Μου έκανε τρομερή εντύπωση που τόσοι άνθρωποι ταξίδεψαν τόσα πολλά χιλιόμετρα, παρά που στο πρώτο ματς κερδίσαμε με 2-0. Ειδικά οι Πάνθηρες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Πανιωνίου και της οικογένειας μας. Είναι πραγματικά απίστευτο που βρέθηκαν δίπλα μας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και από προσωπικό επίπεδο, αλλά εννοείται και σε ομαδικό. Είδαμε και τον κόσμο και στο πρώτο παιχνίδι και που ήρθαν και στο ξενοδοχείο να συνοδέψουν την αποστολή, τους ευχαριστούμε πολύ. Είναι κάτι το ιδιαίτερο, που ίσως το έχω συναντήσει πρώτη φορά στην καριέρα μου".

-Για την φιλοδοξία της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα και τον στόχο που υπάρχει να παραμείνει ο Πανιώνιος στις υψηλές θέσεις: 

"Αυτός είναι ο στόχος του Πανιωνίου .Δεν μπορούμε να έχουμε κάτι άλλο. Θέλουμε να διατηρήσουμε την κληρονομιά αυτή που έχουμε από τους προκατόχους μας. Βέβαια υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ρόστερ, αλλά όλοι και η διοίκηση προσπαθούμε να φέρουμε αντάξιους παίκτες που θα καλύψουν τα κενά. Η φιλοσοφία, το μέταλλο και αυτό που λέγετε μαγικό στον Πανιώνιο θα πρέπει να το διατηρίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος. Θα πρέπει να είμαστε στις υψηλές θέσεις και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρώπη".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια