Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η ώρα της κλήρωσης για την επόμενη φάση...

Τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League (εφόσον περάσει την Γκόριτσα) θα μάθει ο Πανιώνιος στη...

Τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League (εφόσον περάσει την Γκόριτσα) θα μάθει ο Πανιώνιος στην σημερινή κλήρωση (14/07, 14:00).

Στο μπαλάκι που θα μπει στην κληρωτίδα ο Ιστορικός θα είναι... συγκάτοικος με τους Σλοβένους (απομένει ο επαναληπτικός αγώνας του 2-0 στην Σλοβενία).

Όπως έχουμε αναφέρει, ο τρίτος προκριματικός γύρος είναι ουσιαστικά ο πρώτος που συμπεριλαμβάνει κορυφαίες ομάδες από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Πανιώνιος, ως γνωστόν, θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης σε αντίθεση με τους άλλους δύο εκπροσώπους της χώρας μας (ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) που θα συγκαταλέγονται μεταξύ των ισχυρών.

Φυσικά η UEFA δεν επιτρέπει κληρώσεις μεταξύ ομάδων της ίδιας χώρας σε αυτές τις φάσεις των κυπέλλων, οπότε οι 29 πιθανές αντίπαλοί μας γίνονται 27. Από αυτές, οι 17 θα ξεκινήσουν την φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από αυτόν τον γύρο, ενώ οι υπόλοιπες δέκα θα είναι – όπως και στην περίπτωση του Πανιωνίου - οι νικητές κάποιων ζευγαριών του 2ου προκριματικού.

Ας δούμε όμως τη λίστα με τις ομάδες αναλυτικότερα :

Zenit St. Petersburg (Rus)
Athletic Bilbao (Esp)
Fenerbahçe (Tur)
Sparta Praha (Cze)
AC Milan (Ita)
PSV Eindhoven (Ned)
Sporting Braga (Por)
AA Gent (Bel)
FK Krasnodar (Rus)
Bordeaux (Fra)
Everton (Eng)
Marseille (Fra)
Dinamo Zagreb (Cro)
SC Freiburg (Ger)
Austria Wien (Aut)
Maritimo Funchal (Por)
FC Sion (Sui)
Galatasaray (Tur) ή Ostersund (Swe)
Maccabi Tel-Aviv (Isr) ή KR Reykjavík (Isl)
Astra Giurgiu (Rom) ή Zirä (Aze)
FC Midtjylland (Den) ή Ferencváros (Hun)
Hajduk Split (Cro) ή Levski Sofia (Bul)
Dinamo Minsk (Bls) ή Rabotnicki (Mkd)
Lech Poznan (Pol) ή Haugesund (Nor)
Apollon Limassol (Cyp) ή Zaria Balti (Mda)
HJK Helsinki (Fin) ή Shkëndija (Mkd)
Mladá Boleslav (Cze) ή Shamrock Rovers (Irl)

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η τύχη που θα πάρουν στις βαλίτσες τους οι κ.κ. Δάρρας και Ζαμάνης θα παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς υπάρχουν γύρω στις δέκα ομάδες που παλεύονται, ενώ τυχόν κλήρωση εναντίον μιας των υπολοίπων δεν θα μας αφήσει πολλά περιθώρια ελπίδας - ή έστω, τα ίδια περιθώρια ελπίδας που είχαμε πριν αποκλείσουμε την Ατλέτικο Μαδρίτης το 1971, την Ουντινέζε το 2004 ή τη Σοσώ το 2007. Δεν νομίζω, ωστόσο, να διαφωνεί κανείς στο να αφήσουμε τη... μεγάλη πρόκριση για τον επόμενο (4ο) γύρο που θα μας βάλει και στους ομίλους του Europa League!

Δεν υπάρχουν σχόλια