Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αισιοδοξία...

Γράφει ο Λουζιτανός... Μια ταιριαστή λέξη στον απόηχο του φιλικού της Κυριακής – αφιερωμένο στην προσπάθεια που γίνεται για να παλέψει...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Μια ταιριαστή λέξη στον απόηχο του φιλικού της Κυριακής – αφιερωμένο στην προσπάθεια που γίνεται για να παλέψει ένα παιδί με τον καρκίνο – θα ήταν η «αισιοδοξία». Πρωτίστως για το γεγονός ότι παρά την αφόρητη ζέστη στην Αθήνα και τα δεδομένα της εποχής, ο κόσμος έδωσε το παρόν, αλλά αφετέρου και την εμφάνιση της ομάδας και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Σίγουρα ένα τέτοιο φιλικό γίνεται περισσότερο για ξεμούδιασμα, μετά την προετοιμασία της φυσικής κατάστασης. Αλλά δεδομένων των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του συλλόγου, ήταν και μια καλή ευκαιρία για τον προπονητή να τεστάρει το επίπεδο συνοχής της ομάδας, αλλά και να εστιάσει τους τομείς που χρειάζονται δουλειά στην τακτική για τη συνέχεια.

Σε γενικές γραμμές, ο Ιστορικός τα πήγε καλά για την εποχή. Έδειξε ότι η ομάδα έχει δέσιμο, οι νέοι παίκτες που αγωνίστηκαν (Κότνικ, Μπανανά) έδειξαν ήδη εγκλιματισμένοι, ενώ κάποιοι παίκτες φαίνονται να βρίσκονται σε καλό επίπεδο, όπως οι Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ, άρα λογικά εάν όλα πάνε καλά θα τους δούμε αρκετά ανεβασμένους στη συνέχεια – ειδικά σε σχέση με πέρυσι!

Αναλυτικότερα, στην άμυνα οι δύο κεντρικοί έδειξαν να συνεργάζονται καλά. Ο «νέος» Μπανανά είχε σίγουρες επεμβάσεις και έδειξε ότι δεσπόζει στην «εναέρια κυκλοφορία». Τα μπακ είχαν σχετικά καλή απόδοση επίσης, αλλά στη φάση του γκολ συνελήφθησαν όλοι «κοιμώμενοι» και δεδομένης της απλότητας της φάσης (απλό γέμισμα από μπακ σε εξτρέμ και παράλληλη μπαλιά στο κέντρο της περιοχής) θα έπρεπε να έχουν καλύτερη αντίδραση και να βγουν πρώτοι στη μπάλα.

Το κέντρο θετικά στοιχεία είδαμε στη δημιουργία φάσεων, ιδίως απόντος του βασικού δημιουργικού μέσου (Μασούντ), ενώ ανάλογα και με την απόδοση που θα έχει το αριστερό εξτρέμ που αποκτήθηκε (Χατζί Σαφί), μπορεί να δούμε ωραία πράγματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Περιμένουμε ακόμη να εκτιμήσουμε την παρουσία του Μαϊσουράντζε στα αμυντικά χαφ, καθότι ο Ταπόκο είναι πιο επιθετικογενής παίκτης και ταιριάζει περισσότερο σε ένα σύστημα 4-1-2-2-1, παρά σε 4-2-1-2-1 που ακολούθησε πετυχημένα ο Ιστορικός την προηγούμενη σεζόν. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τις επιλογές του προπονητή πάνω στα συστήματα, ανάλογα και με τον αντίπαλο.

Στην επίθεση, δεδομένου ότι ακόμη δεν είναι σίγουρο εάν θα αποκτηθεί και άλλος επιθετικός, οι λύσεις Γεσίλ και Ντουρμισάι απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού «φάνηκαν», αλλά θετικότατος ήταν και ο Λάμπρου, στα δεξιά. Ο Μασούρας πλέον φαίνεται πολύ ανεβασμένος και με σωστές επιλογές που βοήθησαν και στην ανάπτυξη των φάσεων.

Συνοπτικά και χωρίς να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, δικαίως μετά από αυτή την εμφάνιση υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Φυσικά, έχει δρόμο ακόμη η προετοιμασία, ιδίως σε τακτικό πλέον πεδίο. Ευχής έργο να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να επικεντρωθούν όλοι στη δουλειά!

Τελευταία λέξη φυσικά, αξίζει στο διοικητικό – τεχνικό τιμ. Μέχρι τώρα, έχει προχωρήσει σε κινήσεις που φαίνονται πολύ καλές (Μπανανά, Κότνικ) για να καλύψει ορισμένα από τα βασικά κενά που δημιουργήθηκαν, ενώ αντίστοιχα έχουν αποκτηθεί και παίκτες για τα μπακ (Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου) και χαφ (Μαϊσουράντζε) που ελπίζουμε να σταθούν στο επίπεδο που πρέπει. Βασικότατο επίτευγμα ήταν η παραμονή Μασούντ ενώ η απόκτηση του Χατζί Σαφί δίνει μια θετική νότα για τη συνέχεια, ότι ο Πανιώνιος μπορεί ακόμη παραπάνω.

Υπομονή υπάρχει από τον κόσμο, κάτι που χρειάζεται στις μεταγραφικές περιόδους, οπότε μπορεί να δούμε και άλλες κινήσεις στη συνέχεια. Γενικά όμως, για μία ακόμη φορά, ο κόσμος του Ιστορικού αισθάνεται πως μέσα στα κυανέρυθρα γραφεία χτυπάνε κυανέρυθρες καρδιές και αυτό μόνο καλό μπορεί να φέρει για το Σύλλογο!

Δεν υπάρχουν σχόλια