Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο... Πανιώνιος Κώστας Μίσσας!

Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και το... Πανιώνιο παρελθόν του! Ο Κώστας Μίσσας είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της ...

Ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και το... Πανιώνιο παρελθόν του!

Ο Κώστας Μίσσας είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών. Ο “στρατηγός” αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να οδηγήσει ξανά την Ελλάδα στις επιτυχίες.

Ο εν λόγω προπονητής μόνο... άγνωστος δεν είναι για τους Πανιώνιους. Πάμε να δούμε γιατί...

Ο Μίσσας πάντα λάτρευε και ασχολείτο με το μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν παίκτης από
τον Πανιώνιο σε μικρή ηλικία, παίζοντας στους κυανέρυθρους από το 1968 έως και το 1986, βοηθώντας τον να ανέβει από το τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας στην Α΄ Εθνική, στην έξοδο στο Κύπελλο Κόρατς το 1976 και στη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1977.

Για μία διετία αργότερα πήγε στον Παναθηναϊκό (1986-1988), πριν επιστρέψει ξανά στον Πανιώνιο για την σεζόν 1988/89, την τελευταία του στο υψηλότερο επίπεδο. Την σεζόν 1989/90 – κι ενώ αγωνιζόταν στον Θησέα – ανέλαβε χρέη βοηθού προπονητή του Βλάντο Τζούροβιτς στον Πανιώνιο και ουσιαστικά ξεκίνησε την προπονητική.

Στον αγαπημένο του Πανιώνιο ο Μίσσας πανηγύρισε ως βοηθός προπονητή την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 1991. Δύο χρόνια αργότερα, την σεζόν 1993/94, ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή, έχοντας υπό τις οδηγίες του τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Φάνη Χριστοδούλου και Χένρι Τέρνερ. Ήταν αυτός που πίστεψε και έδωσε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του ο 17χρονος (τότε) Γιώργος Καράγκουτης.

Μετά το τέλος της σεζόν, όπου ο Πανιώνιος τερμάτισε στην 4η θέση, αποχώρησε από την αγαπημένη του Νέα Σμύρνη και αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.

Τα επόμενα χρόνια ο έμπειρος τεχνικός πέρασε από αρκετούς πάγκους. Πέρασε από αυτόν του Αχιλλέα Καϊμακλίου και της Εθνικής Κύπρου, του Απόλλωνα Πατρών (1998/99), της Δάφνης (2000/01), του ΚΑΟΔ (2001/02), ξανά του Πανιωνίου (2002/03) και της ΑΓΕΧ (2003-2006). Από το 2006 εντάχθηκε στο επιτελείο των προπονητών της ΕΟΚ, αναλαμβάνοντας, καταρχάς, καθήκοντα προπονητή της Εθνικής Γυναικών.

Η απόφαση τότε του Κώστα Μίσσα να πάει στο Γυναικείο μπάσκετ παραξένεψε πολλούς. Ο ίδιος όμως ήξερε τι έκανε και αποδείχθηκε πως δεν θα ήταν απλώς ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, αλλά και αυτός της Εθνικής Νέων. Και το γεγονός αυτό ήταν που είχε ως αποτέλεσμα να ζήσει σημαντικές στιγμές το 2009

Όντας προπονητής και των δύο ομάδων ο Μίσσας οδήγησε καταρχάς την Εθνική Γυναικών στην 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ – που τότε ήταν η καλύτερη θέση της ιστορίας της- ενώ με την Εθνική Νέων των (γεννημένων το 1990) αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ της Ρόδου!

Μερικά χρόνια αργότερα ο έμπειρος τεχνικός είχε την ευκαιρία να γίνει και ο πρώτος προπονητής Εθνικής ομάδας που είχε στα χέρια του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ Νεών της Εσθονίας του 2013. Η ομάδα αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ισπανια, ωστόσο αυτό είχε μικρή σημασία δεδομένου ότι σε αυτή την Εθνική υπήρχαν παίκτες που είτε στελεχώνουν ήδη, είτε αναμένεται να στελεχώσουν στο μέλλον την Εθνική...

Πλέον, ο Μίσσας αποτελεί -εδώ και λίγες ώρες- τον πρώτο προπονητή της Εθνικής Ανδρών και ο ''Πάνθηρας'' τεχνικός είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όποτε μπορεί ο Μίσσας έρχεται στη Νέα Σμύρνη και παρακολουθεί παιχνίδια του Ιστορικού. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο Πανιώνιος κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια