Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Made in Greece, γιατί έτσι πρέπει!

Γράφει o Νίκος Γιαννόπουλος... Στις τελευταίες...δυόμιση αγωνιστικές σεζόν, ο Πανιώνιος έκανε συνεχείς υπερβάσεις ακολουθώντας το μονό...

Γράφει o Νίκος Γιαννόπουλος...

Στις τελευταίες...δυόμιση αγωνιστικές σεζόν, ο Πανιώνιος έκανε συνεχείς υπερβάσεις ακολουθώντας το μονόδρομο της εμπιστοσύνης στο ελληνικό ταλέντο.

Χωρίς αδειοδότηση και με το μπάτζετ εξαιρετικά περιορισμένο λόγω της προσπάθειας για την οικονομική εξυγίανση οι επιλογές γίνονταν κυρίως από την ελληνική αγορά. Κάπως έτσι Ελληνες παίκτες έπιασαν πλατεία και απογείωσαν την καριέρα τους μαζί με την ομάδα.

Πλέον, η αφετηρία από την οποία εκκινεί ο Ιστορικός είναι τελείως διαφορετική. Η ΠΑΕ αδειοδοτήθηκε...χαλαρά, η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι προ των πυλών και η άνεση κινήσεων αποτελεί ήδη γεγονός. Εδώ όμως απαιτείται τεράστια προσοχή για να μην διαπραχθούν τα πολύ μεγάλα λάθη του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος.

Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να αλλάξει ο Πανιώνιος την τρομερά επιτυχημένη συνταγή του. Από το να φέρνει ξένους αμφιβόλου αξίας οι οποίοι-κακά τα ψέμματα- δεν γνωρίζουν για το ειδικό βάρος της φανέλας του, είναι προτιμότερο να εμπιστευτεί και πάλι Ελληνες.

Φυσικά, όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Αν πέσει στο διάβα σου μία περίπτωση όπως αυτή του Γεσίλ ή του Ταπόκο (νεαροί, με κίνητρο και πολλές πιθανότητες μεταπώλησης) τότε αναπόφευκτα θα ασχοληθείς και πολύ καλά θα κάνεις.

Χρειάζεται όμως φρένο και σύνεση. Παλαιότερα ο Πανιώνιος κάηκε ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε περιπτώσεις ξένων παικτών που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Τα χρέη συσσωρεύτηκαν, η κρίση γιγαντώθηκε και η ομάδα έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Για την ακρίβεια, πληρώνει ακόμη τις παλιές αμαρτίες. Ποιος, λοιπόν, ο λόγος να διαφοροποιηθεί η τακτική; Ουδείς. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πέρυσι ότι "ακόμα και αν πάρουμε άδεια, θα πρέπει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο".

Αλλοίμονο! Ο Πανιώνιος μπορεί να υπηρηφανεύεται ότι οσμίζεται από μακριά το ταλέντο και το μετατρέπει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε χρυσάφι. Οι άνθρωποί του αποτελούν εγγύηση επιτυχίας ως προν την αξιοποίηση του εγχώριου ταλέντου. Ας το εμπιστευτούν ξανά λοιπόν!


Δεν υπάρχουν σχόλια