Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μανίκας: «Η διοίκηση έχει καταφέρει ένα θαύμα»

Ο Αντώνης Μανίκας ήταν καλεσμένος της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής του panionianea.gr και μίλησε -μεταξύ άλλων- τόσο για τον σημε...

Ο Αντώνης Μανίκας ήταν καλεσμένος της διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής του panionianea.gr και μίλησε -μεταξύ άλλων- τόσο για τον σημερινό Πανιώνιο όσο και για το δικό κυανέρυθρο παρελθόν!

Ο επικεφαλής σκάουτινγκ του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου και πρόεδρος των Παλαιμάχων του συλλόγου φιλοξενήθηκε στον αέρα του panionianea radio και αναφέρθηκε στο κομμάτι των μεταγραφών της ομάδας, στην δική του πανιώνια ιστορία, στο πόστο που του αρέσει περισσότερο, ενώ χαρακτήρισε ως "θαύμα" όσα έχει πετύχει η τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ.

Παράλληλα, μίλησε για το ταξίδι που έκανε πριν λίγο καιρό στην Αργεντινή, για την βοήθεια που είχε στην ποδοσφαιρική καριέρα του από τον Νίκο Πεντζαρόπουλο, για εκείνον τον μεγάλο αγώνα με την Τουλούζ -αποκαλύπτοντας μάλιστα κάποια ευτράπελα-, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στην δική του γενιά.

Αναλυτικά ο Αντώνης Μανίκας μίλησε...

Για το πόσα χρόνια βρίσκεται στον Πανιώνιο συνολικά:
“Στον Πανιώνιο συνολικά σαν ποδοσφαιριστής ήμουν 16 χρόνια. Το 2001 επί εποχής Μπέου για έναν χρόνο ήμουν υπεύθυνος της Κ20 και μεταξύ άλλων είχα τ΄τοε ποδοσφαιριστές τον Βαγγέλη Μάντζιο, τον Γιάννη Κοντοέ και άλλους. Την δεύτερη φορά, αυτή τη στιγμή, είμαι 6 χρόνια από το 2011. Τα περισσότερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια και μετά τα επαγγελματικά μου στον Πανιώνιο τα έχω πραγματοποιήσει”.

Για το ποιο πόστο του άρεσε περισσότερο:
“Στο πόστο που είμαι τώρα, ουσιαστικά το έκανα συνεχώς τα τελευταία 6 χρόνια στην ομάδα. Περίπου 11 χρόνια ήμουν προπονητής στα πρωταθλήματα της Β' -Γ' Εθνικής και μπορούσα ας πούμε να κάνουμε καλές επιλογές για Έλληνες ποδοσφαιριστές. Γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια έγινε προσπάθεια να στηρίξουμε το ελληνικό στοιχείο, ώστε ο Πανιώνιος να μπορέσει με ένα χαμηλό μπάτζετ και με Έλληνες να πάρεις καλύτερα αποτελέσματα”.

Για την επιτυχία της ομάδας ποδοσφαίρου: 
“Θεωρώ πως αυτή η διοίκηση έχει καταφέρει ένα θαύμα. Δεν βάζω μόνο την περσινή σεζόν. Αυτά τα 2,5 χρόνια που είναι η διοίκηση είχε παραλάβει μία ομάδα που ουσιαστικά ήταν χρεοκοπημένη και έκανε και συνεχίζει να κάνει πολύ σημαντικά πράγματα και να προσπαθεί. Και εγώ δεν περίμενα να έχει καταφέρει η ομάδα τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα”.

Για τις μεταγραφές που έχουν ανακοινωθεί και το "προφίλ" των παικτών που αποκτήθηκαν:
“Έχουμε κινηθεί πολύ γρήγορα γιατί μας πιέζει και ο χρόνος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μία κομβική χρονιά αυτή για τον Πανιώνιο. Είναι μία χρονιά που θα είμαστε στην Ευρώπη και είναι μία χρόνια στην οποία έχουμε χάσει βασικούς ποδοσφαιριστές μας. Παιδιά τα οποία ήταν από τους στυλοβάτες της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, ο σύλλογος έχει ανακοινώσει 4 παίκτες. Οι δύο είναι τα μπακ, που θα πλαισιώσουν τους Τασουλή και Βλάχο. Για τον Σαραμαντά μπορώ να πω ότι υπήρχαν και στις επιλογές μας όταν είχαμε πάρει τον Τασουλή για να τους έχουμε δίδυμο, αλλά είχαμε καθυστερήσει και πήγε στον Ηρακλή τότε. Με τον Παπαγεωργίου είναι ένα φλερτ αρκετών ετών. Ο κ. Ζαμάνης τον έχει δει και του αρέσει σαν ποδοσφαιριστής. Συμφωνήσαμε με τον προπονητή μας να πάμε σε μία έμπειρη κίνηση. Από εκεί και πέρα αποκτήθηκε ο Μαϊσουράντζε, για τον οποίο είχαμε καλές πληροφορίες. Μάλιστα επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες ο Μιλόγεβιτς, ο οποίος τον παρακολουθούσε και αμέσως έδωσε το πράσινο φως. Όσον αφορά τον Κότνικ, δυστυχώς δεν τον έχουμε παρακολουθήσει αγωνιζόμενο. Μέσω του scout τον ανάλυσε ο Βαγγέλης Φιλιππής και αποφάσισε να γίνει κίνηση για την απόκτηση του ανάμεσα σε πολλούς άλλους τερματοφύλακες. Οι κινήσεις που έχουμε κάνει έχουν καλύψει κάποια κενά που υπάρχουν. Φυσικά πρέπει να τρέξουμε, να κάνουμε τις επιλογές μας και να βοηθήσουμε να γεμίσουμε την ομάδα και στο επιθετικό κομμάτι".

Για το αν αποκτηθεί άλλος τερματοφύλακας: 
“Δεν γνωρίζω αν θα αποκτηθεί άλλος τερματοφύλακας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε με τον Σλοβένο, τον Μπαντή και τον Αστρά. Ο Αστράς είναι και διεθνής με την Εθνική Ελπίδων. Θα ανέβει στην προετοιμασία και ένας ακόμη νεαρός τερματοφύλακας από την Κύπρο, ο οποίος είναι στέλεχος στην Εθνική Ελπίδων Κύπρου, όμως με τα τωρινά δεδομένα μετά την προετοιμασία μάλλον θα παραχωρηθεί δανεικός στην Κύπρο για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του”

Για το αν ο στόχος είναι να έχει συμπληρωθεί το ρόστερ ενόψει του πρώτου αγώνα του Europa League: 
“Το σκεπτικό μας αυτό είναι, να έχουμε ενισχυθεί έως το παιχνίδι του Europa. Το μεγάλο πρόβλημα φέτος είναι ότι έφυγαν παιδιά από την βασική ενδεκάδα. Στην μεταγραφική αγορά πάντα τον πρώτο καιρό για να αποκτήσεις έναν ποδοσφαιριστή πρέπει να πληρώσεις ακριβά, ζητάνε κάποια περισσότερα χρήματα. Συνήθως κάποιες καλές ευκαιρίες, κάποια “λαυράκια” 'ερχονται προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, που πολλοί παίκτες δεν έχουν βρει αυτά που ζητάνε. Δυστυχώς εμείς φέτος πρέπει να κινηθούμε γρήγορα”.

Για την απόκτηση στόπερ: 
“Σίγουρα θα αποκτηθεί ένας έμπειρος κεντρικός αμυντικός και ίσως μπορεί να βρούμε και μία ακόμα λύση”.

Για το ταξίδι του στην Αργεντινή: 
“Μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στην Αργεντινή. Υπάρχει ένα άλλο ποδόσφαιρο εκεί, που δεν είναι σαν το ελληνικό δυστυχώς. Εδώ παίζουμε ένα ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, ενώ εκεί πιο ελεύθερο. Ακόμα και στις μικρές κατηγορίες το ποδόσφαιρο εκεί έχει ρυθμό, έχει πάθος, έχει ένταση και όχι σκοπιμότητα. Ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι, υπάρχει ταλέντο εκεί. Είναι δύσκολη μία επιλογή από εκεί, εάν γίνει όμως μπορεί να φέρει παραπάνω χρήματα, ειδικά στον Πανιώνιο που έχει ως στόχο να φέρνει παίκτες που μπορεί και να τους πουλήσει κάποια στιγμή. Έχω σημειώσει κάποια ονόματα κυρίως από την Β' Εθνική με νεαρούς παίκτες, όμως υπάρχει πρόβλημα με τους μάνατζερ εκεί και ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ακόμα έχει αγώνες στην Β' Εθνική. Έχουμε εντοπίσει στόχους και ίσως μία άλλη περίοδο καταφέρουμε να φέρουμε κάποιο παιδί”.

Για το γεγονός πως είχε πιάσει πολλά πέναλτι στην καριέρα του: 
“Είχα πιάσει πάρα πολλά πέναλτι είναι η αλήθεια. Όχι μόνο στον Πανιώνιο, αλλά και στις άλλες ομάδες που έπαιξα. Το μυστικό είναι να έχεις καλή ψυχολογία, εγώ έκανα μία κομπίνα ας πούμε και έπιασε κάποιες φορές. Μου έχουν πει, δεν ξέρω αν είναι έτσι, ότι έχω τον μεγαλύτερο συντελε΄στη στις αποκρούσεις πέναλτι από πολλούς Έλληνες τερματοφύλακες”.

Για την βοήθεια που είχε από τον Νίκο Πεντζαρόπουλο: 
΄΄Ημουν από τους τελευταίους μαθητές του κύριου Νίκου. Μπορώ να πω ότι σαν σώμα έμοιαζα με τον κύριο Νίκο, μου το έλεγε και ο ίδιος αυτός. Το 1975 μου είχε κάνει κάποιες δηλώσεις και τις έχω κρατήσει στον συγχωρεμένο τον Λάζαρο Πατσουράκο. Για μένα ήταν ένα μαγικό άγγιγμα να το πω έτσι που βρέθηκα στον δρόμο του Νίκου Πεντζαρόπουλου”.

Για τον μεγάλο αγώνα κόντρα στην Τουλούζ που είχε δώσει ο Πανιώνιος: 
“Για την Τουλούζ έχω να πω και κάποια ευτράπελα. Είχαμε μία πολύ καλή ομάδα τότε. Μία ομάδα που είχε οικογενειακό κλίμα, πολύ σημαντικό αυτό, κάτι που το ξαναείδα την σεζόν που πέρασε στην ομάδα μας. Επειδή είμαστε μία ομάδα οικογένειας, αν έχουμε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι όσο καλούς παίκτες και να έχουμε δύσκολα θα έρθουν επιτυχίες. Τότε δεν είχαμε καθόλου scouting κλπ, είχαμε δει ένα γρήγορο βίντεο την Τουλούζ και μας είχε πει ότι μπροστά παίζει ένας χοντρός (ήταν διεθνής) ένας ακόμα παικταράς κ.α. Ήταν η ομάδα με διεθνείς Αργεντίνους, με διεθνείς Γάλλους και εμείς δεν κάναμε ούτε ζέσταμα. Οι τάπες δεν ήταν οι σωστές που επέτρεπε η ΟΥΕΦΑ και κάποια στιγμή εγώ έκανα ζέσταμα και οι συμπαίκτες μου πουθενά. Όταν τελείωσα το ζέσταμα οι άλλοι έβγαιναν γεμάτοι ιδρώτα με πένσες στα χέρια, γιατί άλλαζαν τις τάπες στα παπούτσια (γέλια). Ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Τότε ήμασταν πολύ ερασιτέχνες”.

Για το ποιους παίκτες είχε ξεχωρίσει όσο αγωνιζόταν:
“Για μένα, ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν καλό παιδί και μεγάλος ποδοσφαιριστής, όπως και ο Νίκος Αναστόπουλος, ωστόσο νομίζω ότι ο παίκτης που είχε συνδυάσει το όνομα του με το γκολ ήταν ο Θωμάς Μαύρος. Ήταν ο άνθρωπος γκολ. Αυτοί οι 3 ποδοσφαιριστές είχαν ξεκινήσει από τον Πανιώνιο και στην δική μου γενιά έκαναν την διαφορά. Από τους αντιπάλους, θεωρώ και για το ήθος του και για την ποιότητα του ήταν τεράστιος ο Χατζηπαναγής, που πιστεύω αδικήθηκε που δεν έπαιξε σε άλλη ομάδα εκτός του Ηρακλή”.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια