Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Στα μέτρα του...

Γράφει ο Λουζιτανός... Η κλήρωση στη Νιόν ήταν σχετικά καλή για τον Ιστορικό. Αφενός διότι απέφυγε κάποια «ονόματα» του ευρωπαϊκού ποδο...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Η κλήρωση στη Νιόν ήταν σχετικά καλή για τον Ιστορικό. Αφενός διότι απέφυγε κάποια «ονόματα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Ρέιντζερς, Λέφσκι Σόφιας, Φερενσβάρος, Νόρκεπινκ κ.ά) που μπορεί να ανέβαζαν το επίπεδο δυσκολίας του αντιπάλου, αφετέρου γιατί αμφότερες Σιράκ και Γκόριτσα είναι ομάδες μικρομεσαίας δυναμικότητας, σίγουρα στα μέτρα του Πανιωνίου.

Χωρίς να μπορεί να θεωρηθεί ο Πανιώνιος ακλόνητο φαβορί, μετά από 9 χρόνια απουσίας από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει σαφώς τη δυνατότητα να υπερκεράσει το εμπόδιο οποιασδήποτε από τις δύο ομάδες προκριθεί από τον 1ο γύρο. Επιπλέον θα έχει την ευκαιρία να τις «κατασκοπεύσει» για να σχηματίσει μια αντίληψη περί τίνος πρόκειται. Μην ξεχνάμε ότι και ο νεοαποκτηθείς Κόρτνικ έχει ίδια άποψη για την Γκόριτσα, από το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόταν.

Στα θετικά είναι ότι και οι 2 ομάδες τερμάτισαν στην 3η θέση των πρωταθλημάτων τους, η Σιράκ βέβαια πήρε και το κύπελλο Αρμενίας, είναι δηλαδή οι τελευταίες ομάδες από το πρωτάθλημά τους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και φυσικά τα πρωταθλήματα Σλοβενίας και Αρμενίας δεν μπορούν να θεωρηθούν ισάξια του Ελληνικού.

Επιπλέον, το επίπεδο ετοιμότητάς τους δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλότερο του Πανιωνίου, όπως θα ήταν π.χ. αντιπάλους από Σκανδιναβία, καθότι τα πρωταθλήματά τους βρίσκονται επίσης στη θερινή διακοπή τους.

Από την άλλη όμως, αμφότερες οι ομάδες είχαν μεγαλύτερο διάστημα ξεκούρασης για τους παίκτες τους, καθότι στα εγχώρια πρωταθλήματά τους δεν υφίσταται η (γελοία κατ’ εμέ) διαδικασία των play-offs και τερμάτισαν τις υποχρεώσεις τους πριν το τέλος Μαΐου.

Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στην περασμένη σεζόν με παρόμοιο σύστημα (4-1-2-2-1, παραλλαγή του 4-3-3 με εξτρέμ δηλαδή), βασιζόμενες κυρίως στη συλλογικότητα παρά σε κάποιον παίκτη – αστέρι. Μεταξύ των 2 η Γκόριτσα φαντάζει ως ελαφρώς ισχυρότερη, αλλά αυτό μένει να φανεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Με βάση τα συγκεντρωθέντα στοιχεία λοιπόν ο Ιστορικός, θεωρητικά πάντα, φαντάζει ως φαβορί για να προκριθεί στο 2ο γύρο του UEFA, αρκεί να πιάσει τα απαραίτητα επίπεδα απόδοσης για την εποχή και το επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται.

Δεδομένου βέβαια, ότι ήδη μεταγραφικά έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για τη θέση του τερματοφύλακα, τα μπακ και έναν αμυντικό μέσο, ενώ αναμένεται έγκαιρη συνέχεια για έναν ακόμη κεντρικό κεντρικό αμυντικό, έναν πλάγιο μέσο/εξτρέμ και ίσως έναν επιθετικό αναμένοντας πάντα και την εξέλιξη με την ανανέωση του Μασούντ.

Η τύχη ήταν σχετικά καλή με τον Ιστορικό, αλλά «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Καλή συνέχεια, λοιπόν και καλή αγωνιστική χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια