Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Βουκελάτος: «Καθιέρωση στον Πανιώνιο, οικογένεια η ομάδα»

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή σεζόν και ετοιμάζεται για μια πολύ δυσκολότερη σαφώς μεγαλύτερων απαιτήσεων, καθώς η ομάδα επιστρ...

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή σεζόν και ετοιμάζεται για μια πολύ δυσκολότερη σαφώς μεγαλύτερων απαιτήσεων, καθώς η ομάδα επιστρέφει μετά από εννέα χρόνια στην Ευρώπη.

Ο «ιστορικός» ενισχύεται μεταγραφικά, παρ’ όλα αυτά αποτελεί βεβαιότητα ότι για να μπορέσουν οι «Πάνθηρες» του Μιχάλη Γρηγορίου να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες που οι ίδιοι δημιούργησαν, πρέπει να στηριχθούν και στο ταλαντούχο «νέο αίμα» της Ακαδημίας.

Ως εκ τούτου, οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί για κάθε νέο παιδί που έχει προωθηθεί στην πρώτη ομάδα και ειδικά για τον ταλαντούχο 19χρονο διεθνή Μάκη Βουκελάτο, ο οποίος ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Η αναγνώριση στο ταλέντο του νεαρού επιθετικού αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η ομάδα της Πλατείας έδωσε στον Κεφαλλονίτη άσο πενταετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως είναι μέλος της πρώτης ομάδας από το 2015.

Ο διεθνής με την Εθνική Νέων αριστεροπόδαρος επιθετικός, που βρίσκεται από τα 14 του στην «κυανέρυθρη» Ακαδημία, πήρε το βάπτισμα του πυρός με την πρώτη ομάδα του Πανιωνίου στην περσινή ξέφρενη πορεία του «ιστορικού», παίζοντας σε τρία ματς Super League (δύο στα πλέι οφ) και ένα Κυπέλλου.

Λίγο πριν ο «ιστορικός» αναχωρήσει για Καρπενήσι όπου φέτος θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Βουκελάτος μίλησε στο «youngtalents» και αναφέρθηκε στην φετινή εκπληκτική πορεία του Πανιωνίου, στο «αύριο» της ομάδας αλλά και στους προσωπικούς του στόχους.

Ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος για την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του, δηλώντας χαρακτηριστικά πως ζητούμενο μετά το επαγγελματικό του ντεμπούτο είναι πλέον «…να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα και μετά στην 11άδα».

Ο Βουκελάτος που σε ηλικία 14 ετών αγωνιζόταν με την U16 του συλλόγου, είναι ότι καλύτερο διαθέτει το φυτώριο του Πανιωνίου σε μια θέση που στο παρελθόν ο «ιστορικός» έχει αναδείξει παίκτες που έγραψαν ιστορία.

«Ιερά τέρατα» του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι Θωμάς Μαύρος, Νίκος Αναστόπουλος, Δημήτρης Σαραβάκος πέρασαν από εδώ που βρίσκεται Βουκελάτος, πριν εξελιχθούν σε ινδάλματα και μέντορες για τις γενιές που ακολούθησαν: «Δεν τους πρόλαβα αλλά τους έχω ακουστά, έχω διαβάσει και έχω δει στιγμιότυπα απ’ όλους. Ήταν τρεις σπουδαίοι παίκτες και αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με εμένα» αναφέρει ο Βουκελάτος  με απόλυτο σεβασμό.

Από τους τρεις δεν κρύβει την προτίμησή του στον Μαύρο, ενώ από παγκόσμιο ποδόσφαιρο ξεχωρίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το 2015 έκανες το βήμα στην πρώτη ομάδα, το περσινό καλοκαίρι υπέγραψες πενταετές επαγγελματικό, πραγματοποίησες το ντεμπούτο σου στην περασμένη σεζόν . Ποιό θα ήθελες να είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου στον Πανιώνιο;

Θέλω να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα και μετά στην 11άδα. Στόχος μου είναι να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές την ερχόμενη σεζόν.

Για εσένα ήταν πιο δύσκολο να φύγεις από την Κεφαλονιά στα 14 σου ή να πείσεις τους ανθρώπους του Πανιωνίου ότι αξίζεις να μπεις στην πρώτη ομάδα;

Σίγουρα το πιο δύσκολο ήταν το βήμα που έκανα στα 14 μου. Έφυγα από μια τοπική ομάδα και πήγα στον Πανιώνιο, αλλά η επιπλέον δυσκολία ήταν ότι έπρεπε να αφήσω πίσω την οικογένειά μου και να ζήσω μόνος μου σε μικρή ηλικία.

Ο «ιστορικός» αποτελεί «πηγή» ταλαντούχων παικτών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, και εσύ είσαι ένα από τα παιδιά που καλείται να γίνει συνεχιστής της παράδοσης; Είναι βάρος ή κίνητρο;

Για εμένα αποτελεί κίνητρο. Γενικά στο ποδόσφαιρο όλα πρέπει να αποτελούν κίνητρο. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει καταρχήν να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο, καθώς αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε. Βάρος και πίεση μπορεί να έρθει μόνο μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα και πάλι όμως πρέπει να δεις μπροστά και να συνεχίσεις.

Ειδικά στη θέση σου, από τον Πανιώνιο έχουν προέλθει «ιερά τέρατα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενδεικτικά να αναφέρω Μαύρο, Σαραβάκο, Αναστόπουλο. Δεν πρόλαβες κάποιον απ’ αυτούς αλλά έχεις ακούσει ιστορίες, ταυτίζεσαι με κάποιον;

Δεν τους πρόλαβα αλλά τους έχω ακουστά, έχω διαβάσει και έχω δει στιγμιότυπα απ’ όλους. Ήταν τρεις σπουδαίοι παίκτες και αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με εμένα.

Αν σου έλεγα να διαλέξεις έναν από τους τρεις;

Τον Θωμά Μαύρο.

Να έρθουμε στο σήμερα, που ο Πανιώνιος διαθέτει μια από τις πιο νεανικές ομάδες, το βλέπεις ως πλεονέκτημα για εσένα προσωπικά;

Σαφώς και είναι πλεονέκτημα. Νιώθω πιο άνετα στην ομάδα όταν παίζω δίπλα σε παίκτες που είναι κοντά στην ηλικία μου ή λίγο μεγαλύτερους. Ο Πανιώνιος στηρίζει το «νέο αίμα» κι αυτό είναι καλό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος οι ομάδες να αγοράζουν συνεχώς παίκτες από το εξωτερικό. Πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά της Ακαδημίας τους. Μόνο έτσι θα αναδειχθούν.

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από εννέα χρόνια παίζοντας παράλληλα ελκυστικό ποδόσφαιρο, εσύ που έζησες από μέσα την διαδρομή ποιό θεωρείς ότι ήταν το μυστικό σας φέτος;

Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν ότι ακόμη και στο κακό της διάστημα η ομάδα είχε συνοχή. Ήμασταν «οικογένεια». Ακόμη και όταν χάσαμε από τον Κισσαμικό δεν υπήρχε διχόνοια. Δεν κατηγορήσαμε ο ένας τον άλλον. Το ίδιο συνέβη και στο καλό μας διάστημα, όταν νικήσαμε τον Ολυμπιακό…

Τότε πλησιάσατε στους 5 βαθμούς από την κορυφή, πιστέψατε ότι μπορείτε να κάνετε την έκπληξη;

Ήταν δύσκολο και το ξέραμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ξεκίνημα της σεζόν μερικοί υποστήριζαν ότι ο Πανιώνιος θα παλέψει για τη σωτηρία του. Το αντιστρέψαμε και με τις εμφανίσεις μας δείξαμε ότι ήμασταν μια από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Μόνοι σας βάλατε τον πήχη ψηλά, θεωρείς ότι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες που δημιουργήσατε; Ποιός είναι ο στόχος για Ελλάδα και Ευρώπη;

Αυτό δεν μπορείς να το πεις με ευκολία. Είναι κάτι που θα φανεί εντός γηπέδου. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Βρέθηκες δίπλα σε εξαιρετικούς επιθετικούς, όπως οι Μπεν, Ανσαριφάρντ, Φούντα, Μασούντ κλπ. Υπήρχε κάποιος από σε βοήθησε περισσότερο;

Ο Μασούντ είναι εκπληκτικός παίκτης και χαρακτήρας. Μακάρι να μείνει μαζί μας γιατί με βοήθησε πάρα πολύ σε όλους τους τομείς.

Τυγχάνει ο πατέρας σου να ασχολείται με την προπονητική, αν και σε ποιό βαθμό σε βοήθησε το συγκεκριμένο γεγονός;

Στα πρώτα μου βήματα με βοήθησε σημαντικά αλλά πλέον είναι καθαρά στο δικό μου χέρι να εξελιχθώ. Επίσης, σημαντική βοήθεια στο ξεκίνημά μου είχα από τον μεγαλύτερο αδερφό μου που έχει παίξει Γ΄ Εθνική. Τώρα, πλέον, κάνω τις δικές μου επιλογές.

Θέλω να μου ιεραρχήσεις τις λέξεις ταλέντο, δουλειά, επιμονή, υπομονή στην μέχρι σήμερα στην διαδρομή σου στο ποδόσφαιρο, ξεκινώντας απ’ αυτήν που χρειάστηκε να έχεις στον μεγαλύτερο βαθμό.

Θα μιλήσω με ειλικρίνεια. Παραδέχομαι ότι δεν είμαι και ο πιο δουλευταράς ποδοσφαιριστής, θα βάλω πρώτο το ταλέντο, μετά την υπομονή, την δουλειά και τέλος την επιμονή.

Αν σου ζητήσω να κλείσεις τα μάτια και να μου πεις ποια στιγμή της ποδοσφαιρικής σου διαδρομής σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, ποια είναι αυτή;

Μου έρχονται πολλές, αλλά θα πω ένα γκολ που είχα σκοράρει με τον Ολυμπιακό στην Super League U17 και νικήσαμε με 1-0. Είχα κλέψει την μπάλα στην πλάγια γραμμή, πέρασα δύο παίκτες και σούταρα με το δεξί (σ.σ. ανάποδο πόδι).

Θέλω να μου πεις έναν Έλληνα και έναν ξένο παίκτη που θαυμάζεις, παρακολουθείς, αντιγράφεις και θα ήθελες να ακολουθήσεις την καριέρα του…

Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο. Από Έλληνες που άρεσε πολύ ο Φετφατζίδης. Είναι κι αυτός αριστεροπόδαρος.

Ποιό είναι το πιο μεγάλο σου όνειρο και τι θα ήθελες να έχεις πετύχει όταν ολοκληρώσεις την καριέρα σου στο ποδόσφαιρο;

Είναι καλό να κάνεις μεγάλα όνειρα και εγώ θέλω να αφήσω εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Πηγή: youngtalents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια