Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Πανιώνιος στην Ευρώπη 2017-18 (πιθανοί αντίπαλοι)

Οι εγχώριες διοργανώσεις τελείωσαν πλέον επισήμως και ο Πανιώνιος ετοιμάζει βαλίτσες έχοντας στα χέρια του και πάλι μετά από 9 χρόνια ένα...

Οι εγχώριες διοργανώσεις τελείωσαν πλέον επισήμως και ο Πανιώνιος ετοιμάζει βαλίτσες έχοντας στα χέρια του και πάλι μετά από 9 χρόνια ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το χαρτάκι με το “PANIONIOS (GRE)” θα μπει στην κληρωτίδα της UEFA στις 19 Ιουνίου για να βρει ταίρι στα πλαίσια του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League που θα διεξαχθεί στις 13 και 20 Ιουλίου.

Ας δούμε αναλυτικότερα όμως τις σημαντικές ημερομηνίες των προκριματικών της φετινής διοργάνωσης:

• 19 Ιουνίου : Κλήρωση 1ου και 2ου προκριματικού γύρου Europa League
• 29 Ιουνίου : Πρώτος αγώνας 1ου προκριματικού γύρου
• 6 Ιουλίου : Επαναληπτικός 1ου προκριματικού γύρου
• 13 Ιουλίου : Πρώτος αγώνας 2ου προκριματικού γύρου
• 14 Ιουλίου : Κλήρωση 3ου προκριματικού γύρου
• 20 Ιουλίου : Επαναληπτικός 2ου προκριματικού γύρου
• 27 Ιουλίου : Πρώτος αγώνας 3ου προκριματικού γύρου
• 3 Αυγούστου : Επαναληπτικός 3ου προκριματικού γύρου
• 4 Αυγούστου : Κλήρωση πλέι-οφ γύρου
• 17 Αυγούστου : Πρώτος αγώνας πλέι-οφ
• 24 Αυγούστου : Επαναληπτικός πλέι-οφ.

Οι ομάδες που θα περάσουν τον γύρο των πλέι-οφ μπαίνουν στους ομίλους του Europa League, εξασφαλίζοντας 6 ευρωπαϊκούς αγώνες και ένα μίνιμουμ εσόδων που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν δούμε πιο αναλυτικά την κλήρωση της 19ης Ιουνίου που μας ενδιαφέρει και άμεσα, πρέπει να αναφέρουμε ότι η επίσημη λίστα της UEFA για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της δεν είναι έτοιμη (την περιμένουμε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας). Υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν αλλαγές σε κάποιες ομάδες που δεν θα πάρουν την απαραίτητη άδεια από τη διοργανώτρια αρχή – όπως έτυχε και σε εμάς πέρυσι τέτοια εποχή. Με τα δεδομένα πάντως που έχουμε αυτή τη στιγμή, ο Πανιώνιος θα μπει στην κλήρωση μέσω του γκρουπ των ισχυρών του 2ου γύρου έχοντας οριακά την 33η θέση από τις 66 ομάδες που θα χωριστούν στα δύο γκρουπ δυναμικότητας.

Η λίστα που ακολουθεί είναι ενδεικτική λίστα πιθανών αντιπάλων του Πανιωνίου. Όπως όμως θα δείτε, οι περισσότερες από τις ομάδες έχουν έναν αστερίσκο δίπλα στο όνομά τους, που σημαίνει ότι θα συμμετάσχουν προηγουμένως ως ισχυρές στον 1ο προκριματικό γύρο. Είναι λοιπόν δυνατόν να αποκλειστούν από ακόμα πιο αδύναμες ομάδες που θα πάρουν τη θέση τους σε αυτή τη λίστα. Επειδή η κλήρωση του πρώτου και του δεύτερου γύρου γίνονται την ίδια μέρα, το πιθανότερο είναι ο Πανιώνιος να κληρωθεί με νικητή ζευγαριού του πρώτου προκριματικού.

Unseeded teams
------------------------ --- ----------------
Κairat Almaty * Kaz
NK Osijek * Cro
FK Sarajevo * Bos
KR Reykjavik * Isl
IFK Norrköping * Swe
Milsami Orhei * Mol
Bnei Yehuda Isr
Lyngby BK * Den
Kalju Nomme * Est
Zeljeznicar Sarajevo * Bos
Botev Plovdiv * Bul
Olimpija Ljubljana * Slo
Valletta FC * Mlt
FC Vaduz * Lie
Levski Sofia * Bul
Stjarnan FC * Isl
FK Haugesund * Nor
NK Domzale * Slo
Ordabasy Shymkent * Kaz
Levadia Tallinn * Est
Dinamo Brest Bls
Άγνωστη ακόμα Pol
Östersunds FK Swe
Ferencváros * Hun
Crusaders Belfast * Nir
Rabotnicki Skopje * Fyr
Glasgow Rangers * Sco
Shirak Gyumri * Arm
SK Brann Bergen Nor
Dacia Chisinau * Mol
Mladost Podgorica * Mon
Zira FK * Azb
Irtysh Pavlodar * Kaz

Όπως βλέπετε υπάρχει μεγάλη ποικιλία και ταξίδια για όλα τα γούστα, με τους Ρέιντζερς φυσικά να δεσπόζουν. Οι πιο πολλές όμως ομάδες είναι στα μέτρα μας αν εμείς παρουσιαστούμε κοντά στα φετινά μας στάνταρ.

Αν όλα πάνε καλά και περάσουμε τον 2ο γύρο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως σε όλες τις επόμενες κληρώσεις, ο Πανιώνιος θα μπει στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Ο 3ος γύρος θέλει και την περισσότερη τύχη στην κλήρωση γιατί υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των ισχυρών. Αν είμαστε άτυχοι μπορεί να πέσουμε απέναντι σε ομάδες όπως η Μίλαν, η Ζενίτ, η Μπιλμπάο, η Έβερτον, η Μαρσέιγ και η Αιντχόβεν. Από την άλλη, αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να κληρωθούμε με ομάδες όπως ο Απόλλων Λεμεσού, η Ελσίνκι και η ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Στον 4ο γύρο (πλέι-οφ), η πιθανότητα να αποφύγεις μεγαθήριο μικραίνει πολύ, αν και πάλι υπάρχουν αναλογικά μικροευκαιρίες επιπέδου Διναμό Ζάγκρεμπ, Μακάμπι Τελ Αβιβ και Στεάουα.

Σε κάθε περίπτωση ο Πανιώνιος έχει καλή παράδοαση στην Ευρώοη και πάντα έφερνε βαθμούς στην Ελλάδα. Επίσης η φετινή ομάδα μας έχει δώσει τη δύναμη να ονειρευόμαστε.

Επιμέλεια: Γιάννης Σπαθιάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια