Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Στα 3 πέναλτι... κόρνερ!!!

Γράφει ο Λουζιτανός Έχασε την ευκαιρία να μπει με το δεξί η ομάδα μας σε αυτή την ακατανόητη για μένα διαδικασία των play-offs (άραγε γ...

Γράφει ο Λουζιτανός

Έχασε την ευκαιρία να μπει με το δεξί η ομάδα μας σε αυτή την ακατανόητη για μένα διαδικασία των play-offs (άραγε γιατί υπάρχουν σε ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων;).

Και αυτό διότι σπατάλησε ένα ημίχρονο λόγω άγχους και νευρικότητας. Παρότι το παιχνίδι ξεκίνησε σχεδόν με την κόκκινη κάρτα του Ζέκα, παρότι ο αντίπαλος έχασε τον ποιοτικότερο μέσο του τραυματία, το γκολ της ατυχούς καραμπόλας του Μπεργκ πάγωσε τους παίκτες μας, δημιουργώντας τους βάρος και άγχος, καθότι έπρεπε να διαχειριστούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ. Μέτρησε και το ότι η ομάδα είχε να παίξει κοντά ένα μήνα μαζί, καθότι η επιλογή να γίνουν οι δοκιμές και να καθαρίσουν οι παίκτες από θέματα καρτών ενόψει play-offs είχε ως αποτέλεσμα πολλοί βασικοί να μην έχουν ρυθμό.

Το 2ο ημίχρονο ήταν άλλη εικόνα. Η ομάδα έδειξε την ποιότητά της, έφτασε στο γκολ αρκετά γρήγορα, με το Μασούρα που ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν, αλλά δυστυχώς η δυστοκία στην τελική πάσα ή προσπάθεια μας κόστισε τη νίκη. Μαζί φυστικά και με το Στυλιαρά, ο οποίος με τις «τύψεις» τις σωστής κόκκινης που έβγαλε, δεν «είδε» τον ορισμό του πέναλτι-καρατιά του Μολέντο. Όσο και αν τα πράσινα βαρουχο-παπαγαλάκια κατά την προσφιλή τους τακτική πήραν φωτιά, ότι δήθεν ο τελευταίος αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν βρήκε τον Σιώπη, η φάση είναι ολοκάθαρη. Ο παίκτης του Πανιωνίου μπροστά στην εστία μόνος και ο αμυντικός κάνει «κίνηση – ματ» βγάζοντας τον παίκτη εκτός φάσης, από πίσω, χωρίς καν να βρει μπάλα. Μπροστά στο διαιτητή και τον επόπτη! Ο παίκτης του Πανιωνίου δεν...μάτωσε. Αλλά συνεχίζει να το κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσχυσε για μία ακόμη φορά ο νόμος του ΠΟΚ, όχι αυτός της FIFA, σύμφωνα με τον οποίο στα 3 πέναλτυ υπέρ του Πανιωνίου, δίνεται 1 κόρνερ!

Ο Γεσίλ ακόμη αναζητά το γκολ, ελπίζω πως μέσα στα play-offs θα το βρει, καθότι έχει ταχύτητα και καλή τοποθέτηση, αλλά πρέπει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάμε πως στη φάση του πέναλτυ, αυτός αρχικά έφευγε μόνος με τον αργότερο αμυντικό του ΠΑΟ να τον κυνηγά, μέχρι που...έχασε το κοντρόλ και κατόπιν πάσαρε στο Σιώπη. Λίγο μετά το γκολ του Μασούρα μάλιστα είχε ένα καλό σουτ, αλλά λίγο έξω...

Επίσης φάνηκε ότι η ομάδα δεν έχει στον πάγκο καθαρό επιθετικό, καθότι όταν ήρθε η κόπωση, δεν υπήρχε εναλλακτική. Ο Λάμπρου που είναι επιθετικογενής παίκτης, δεν έχει στοιχεία φορ, μάλιστα χθες πάλι ταλαιπώρησε σε κάποιες φάσεις τη μπάλα. Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν πρέπει να γίνει ει δυνατό και στη βάση και των αναπληρωματικών παικτών, καθότι ειδικά με τη συμμετοχή στην Ευρώπη, όσο μακριά και να πάμε, η σεζόν θα είναι μακρύτερη και θα πρέπει ο προπονητής να έχει κάποιες επιλογές έναντι της κόπωσης ή των τραυματισμών.

Εν τέλει, ευτυχώς ίσχυσε μόνο ο νόμος του ΠΟΚ και όχι και αυτός του ποδοσφαίρου και δεν μπήκε το μοναδικό σουτ του ΠΑΟ στο 2ο ημίχρονο, στις καθυστερήσεις του αγώνα. Μας μένει δυστυχώς μόνο η καλή εμφάνιση, αλλά πρέπει να πάρουμε και βαθμούς αν θέλουμε να διεκδικήσουμε περισσότερες ...καλοκαιρινές διακοπές!

Το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι τεράστια ευκαιρία για το βήμα παραπάνω. Και θέλει προσοχή ειδικά στα πρώτα λεπτά, να μην βρεθούμε να κυνηγάμε το σκορ και να ρίξουμε το άγχος στον αντίπαλο.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα μας φέτος έχει δείξει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο και αυτό περιμένω να δω μέχρι το τέλος!

Καλή μας συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια