Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Διαχειριστήκαμε την πίεση,ο Πανιώνιος εκεί που ανήκει»

Ο Πανιώνιος πανηγυρίζει την επιστροφή του στην Α1 μετά από απουσία δυο χρόνων. Το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Δούκα, στη Νέα Σμύρνη γ...

Ο Πανιώνιος πανηγυρίζει την επιστροφή του στην Α1 μετά από απουσία δυο χρόνων.

Το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Δούκα, στη Νέα Σμύρνη για την τελευταία αγωνιστική της Α2, αποδείχθηκε κατ' ευφημισμόν ντέρμπι. Οι κυανέρυθροι επικράτησαν με το εμφατικό 83-58, εξασφαλίζοντας απευθείας την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία κι έδωσαν το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς, σε ένα γήπεδο ασφυκτικά γεμάτο που θύμισε παλιές μεγάλες εποχές. 

Ο Νίκος Μπάρλος συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι να αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον Πανιώνιο (σ.σ. η πρώτη θητεία ήταν από το 2010 μέχρι το 2012), έχοντας κι αυτός, όπως όλοι στην ομάδα στο μυαλό τους, μόνο την επάνοδο της ιστορικής ομάδας, στη φυσική της θέση.

Παρότι είχαν να διαχειριστούν ένα τεράστιο 'πρέπει' από το ξεκίνημα της σεζόν, τα κατάφεραν έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική ενός ιδιαίτερα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Όπως τόνισε στο "athlenda.com", ο 38χρονος φόργουορντ, μέλος της πλατφόρμας, αισθάνεται κι αυτός δικαιωμένος για τους κόπους μηνών καθώς η ιστορική ομάδα θα βρεθεί του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φυσιολογική πίεση που υπήρχε και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο κάτοικος Νέας Σμύρνης.

Ο Μπάρλος που ήταν μέλος για δεύτερη φορά (σ.σ. η πρώτη με τον Απόλλωνα Πατρών τη σεζόν 2002-2003) ομάδας που ανεβαίνει στην Α1, υποστήριξε αρχικά πως “ήταν κάτι που έγινε πράξη μετά από μεγάλη προσπάθεια καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δείξαμε από την αρχή με τις εμφανίσεις μας ότι είχαμε ξεκάθαρο στόχο να ανεβάσουμε την ομάδα, εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Γι' αυτό ήρθαμε στον Πανιώνιο. Το γεγονός ότι εκπληρώσαμε τον στόχο μας μας κάνει το λιγότερο χαρούμενους γιατί πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο Πανιώνιος, ο οποίος επιστρέφει εκεί που ανήκει”.

Η νίκη στον “τελικό” με τον Δούκα ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία. Ο έμπειρος παίκτης εξήγησε τους λόγους: “Εμείς προετοιμαζόμασταν κάθε βδομάδα για κάθε αγώνα με την ίδια σοβαρότητα και τον ίδιο σεβασμό ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο αντίπαλος. Αυτό συνέβη και ενόψει του παιχνιδιού με τον Δούκα. Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο και μας έδωσε τεράστια ώθηση. Αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος. Ήταν για μας ένας 'τελικός', ένα παιχνίδι δίχως αύριο και δείξαμε ότι ήμασταν έτοιμοι και αποφασισμένοι για τη νίκη που μας χάρισε το πρωτάθλημα”.

Από την αρχή της σεζόν ο Πανιώνιος φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για την εξασφάλιση του εισιτηρίου στην Α1. Τα πράγματα όμως δεν ήταν καθόλου εύκολα γιατί το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν αρκετά υψηλό. “Δεν φτάνει μόνο η ποιότητα των παικτών. Πρέπει να προσπαθείς καθημερινά και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Να προχωράς βήμα-βήμα και να βλέπεις κάθε ματς ξεχωριστά. Όλοι ήμασταν πολύ συνειδητοποιημένοι για το που ήρθαμε και για ποιον λόγο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, δύναμη και καλή 'χημεία' για να πετύχει μια ομάδα τον στόχο της. Το σημαντικότερο όμως απ' όλα είναι η καθημερινή δουλειά παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, σε ένα πρωτάθλημα τόσο απαιτητικό”.

Υπήρχαν όμως μυστικά για την επιτυχία του Πανιωνίου; “Νομίζω ότι ήμασταν πολύ ώριμοι για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή για ποιον λόγο ήρθαμε στον Πανιώνιο. Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και επίσης είχαμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας. Ακόμη δεν είχαμε κάποιον μόνιμο πρώτο σκόρερ αλλά διαθέταμε ένα εξαιρετικό σύνολο. Πάνω απ' όλα ήταν η ομάδα”.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Δούκα, οι παίκτες της ομάδας της Νέας Σμύρνης έσπευσαν προς το μέρος που καθόταν ο τραυματίας και μεγάλος άτυχος της χρονιάς , Σάκης Καρύδας και του αφιέρωσαν τη νίκη και το πρωτάθλημα. Μια ακόμη απόδειξη πως ο φετινός Πανιώνιος λειτουργεί ως οικογένεια. “Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να μην έχει τραυματισμούς. Είναι ό,τι χειρότερο, δεν το εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου. Ήταν μια κίνηση για να δείξουμε σαν οικογένεια ότι στηρίζουμε τον Σάκη και είμαστε δίπλα του. Οι ομάδες χτίζονται μέσα από τις δυσκολίες, από τον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν και από το πως περνούν στην επόμενη μέρα. Εμείς τα καταφέραμε και χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό”.

Η πίεση για το “πρέπει” της ανόδου ήταν τεράστια και έπρεπε να τη διαχειριστούν σωστά το προπονητικό τιμ και οι παίκτες, σύμφωνα με τον Νίκο Μπάρλο. “Υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση. Όχι μόνο γιατί ήμασταν το ξεκάθαρο φαβορί λόγω της ποιότητας του ρόστερ και του τεχνικού επιτελείου, αλλά και για το τεράστιο brand name που φέρει ο Πανιώνιος, το οποίο έπρεπε να υποστηρίξουμε με την κατάλληλη διαχείριση συναισθημάτων. Νομίζω ότι οι περισσότεροι είχαμε εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις και γι' αυτό στο παρκέ μπορέσαμε και ήμασταν αυτοί που έπρεπε στην εξέλιξη της χρονιάς”.

Ο κόσμος του Πανιωνίου είχε τη δική του πολύ μεγάλη συμβολή στην επίτευξη του στόχου της ανόδου. “Επειδή έχω παίξει ξανά στον Πανιώνιο, ο κόσμος της ομάδας είναι μεγάλη υπόθεση. Αισθανόταν σιγουριά για την ομάδα στη διάρκεια της χρονιάς, βλέποντας την να πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία αλλά ήταν εκεί, παρών στα κρίσιμα παιχνίδια, βοηθώντας την να τα κερδίσει, όπως για παράδειγμα συνέβη στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή όπου το γήπεδο ήταν και πάλι κατάμεστο. Κόντρα στον Δούκα ήταν συγκλονιστικός. Είχε φοβερό παλμό και δημιούργησε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Μας έδωσε τεράστια ώθηση, δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε και επηρέασε και τον αντίπαλο. Είναι μεγάλη δύναμη για τον Πανιώνιο και τεράστια εμπειρία για έναν παίκτη να αγωνίζεται μπροστά σ' αυτό το κοινό”.

Επιθυμία του Πατρινού παίκτη είναι να παραμείνει στον Πανιώνιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του. “Φυσικά και θα ήθελα να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Πανιώνιο και να αγωνιστώ πάλι μαζί του στην Α1. Αισθάνομαι καλά, δόξα τω Θεώ είμαι υγιής και διαχειρίζομαι τη ζωή μου για να παίξω τουλάχιστο έναν ακόμη χρόνο. Δεν ήρθα τυχαία το καλοκαίρι στην ομάδα. Είμαι δεμένος με τον Πανιώνιο, νιώθω μέλος του και περήφανος που έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για να επιστρέψει η ομάδα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Θα πρέπει όμως η ομάδα να οργανωθεί και να εξυγιανθεί για να μπορέσει να συμμετάσχει του χρόνου στην Α1”.

Δεν υπάρχουν σχόλια