Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κέρκυρα-Πανιώνιος : Στατιστικά & συμπτώσεις

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης * Το απόγευμα της Κυριακής (19.00), ο Πανιώνιος ταξιδεύει στην Κέρκυρα προκειμένου να  αντιμετωπίσει την τοπική...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης


* Το απόγευμα της Κυριακής (19.00), ο Πανιώνιος ταξιδεύει στην Κέρκυρα προκειμένου να  αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στα πλαίσια της 29ης ''στροφής'' της Superleague 2016/2017. H κυανέρυθρη μονομαχία της αγωνιστικής αναμένεται χωρίς το μεγάλο βαθμολογικό άγχος από τους 2 αντιπάλους, οι οποίοι βέβαια επιθυμούν να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα.


* Οι Νεοσμυρνιώτες ψάχνουν την επιστροφή στις νίκες μετά τους αγώνες με Παναθηναϊκό εκτός (ήττα 1-0) & Πλατανιά εντός έδρας (1-1). Άξιο αναφοράς είναι μεταξύ άλλων πως η προηγούμενη φορά που έμειναν για 2 συνεχόμενες αγωνιστικές μακριά από το τρίποντο είχε σημειωθεί και πάλι απέναντι στους εν λόγω 2 αντιπάλους στα πλαίσια του πρώτου γύρου, μένοντας τότε σε 2 ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) σε Νέα Σμύρνη & ''Περιβόλια'' Χανίων αντίστοιχ!

Αν μη τι άλλο επιθυμούν να πλησιάσουν εκ νέου το μέσο όρο των 1,90 βαθμών ανά αγώνα και να διατηρηθούν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα φτάνοντας τους 55 βαθμούς μετά από 29 ματς. Μην ξεχνάμε πως μέχρι στιγμής έχουν πετύχει 7 νίκες, έχουν αποσπάσει 3 ισοπαλίες & έχουν γνωρίσει 4 ήττες στις 14 εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Πρόκειται για την σπουδαιότερη επίδοση τους μακριά από την πλατεία επί εποχής Superleague & σε περίπτωση που καταφέρουν να φύγουν με το ''διπλό'' από το νησί των Φαιάκων είναι πολύ πιθανό να τερματίσουν (ακόμα και) μόνοι πρώτοι στην μεμονωμένη βαθμολογία των εκτός έδρας αγώνων στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται ήδη στην κορυφή μαζί με τους Ολυμπιακό & ΠΑΟΚ, με κοινό μέχρι στιγμής απολογισμό 7-3-4 (νίκες-ισοπαλίες-ήττες).


* Από την πλευρά τους, οι Επτανήσιοι θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στα γκολ & τα θετικά αποτελέσματα μετά από 4 συνεχόμενες ήττες όπου δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία! Είναι χαρακτηριστικό ότι η πιο πρόσφατη επιτυχία τους παραμένει το 1-0 επί της Ξάνθης στις 5/3/2017.


* Αξιοσημείωτη σύμπτωση παρατηρείται σε σχέση με το τελευταίο χρονικά εντός έδρας ματς της Κέρκυρας & εκτός έδρας του Πανιωνίου στο οποίο σκόραραν και οι 2 ομάδες! Είναι χαρακτηριστικό πως αμφότερα είχαν διεξαχθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου (!) , σε αγώνες μάλιστα που ολοκληρώθηκαν με το ίδιο σκορ (1-1) !

Πιο συγκεκριμένα :

17η αγ. : Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-1 (22.01.2017)
18η αγ. : Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-1 (28.01.2017)

Έκτοτε, όλες οι εντός έδρας αναμετρήσεις των κυανέρυθρων του Ιονίου & οι εκτός έδρας των κυανέρυθρων της πρωτεύουσας, έμειναν μακριά από αυτό που αποκαλείται στοιχηματικά ''goal/goal''.


* Ο Πανιώνιος ψάχνει το δεύτερο του ''διπλό'' μήνα Απριλίο εντός της δεκαετίας του 2010. Συμπτωματικά η προηγούμενη εκτός έδρας νίκη εντός του 4ου ημερολογιακά μήνα είχε επιτυχθεί στο νησί των Φαιάκων (1-2) στις 3/4/2011, στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής της Superleague 2010/2011. Έκοτε οι Νεοσμυρνιώτες αγνοούν το εκτός έδρας τρίποντο εντός Απριλίου!


* Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στην Κέρκυρα, ο Ιστορικός έχει το προβάδισμα με 4 ''διπλά'', οι Φαίακες μετρούν 2 νίκες ενώ αγνοείται το ισόπαλο αποτέλεσμα.

H κυριαρχία του Πανιωνίου είναι αναμφισβήτητη ακόμα και στο σύνολο των μεταξύ τους αναμετρήσεων αναξαρτήτου έδρας όπου και πάλι έχει πετύχει ακριβώς τις διπλάσιες νίκες έναντι των Επτανήσιων (8 έναντι 4) ενώ ένα παιχνίδι έμεινε στη λευκή ισοπαλία, στο σύνολο των 13 μεταξύ τους αγώνων.

Αξίζει μεταξύ άλλων να σημειωθεί πως πρόκειται για την κορυφαία εκτός έδρας προϊστορία του Πανιωνίου απέναντι σε αντίπαλο με τον οποίο έχει αναμετρηθεί τουλάχιστον 3 φορές ενώ παράλληλα αποτελεί μία έδρα όπου οι Νεοσμυρννιώτες εμφανίζονται ως οι 2οι πιο επιτυχημένοι φιλοξενούνοι αμέσως μετά τον Ολυμπιακό που μετράει το απόλυτο νικών (7 στα 7) ! Αν μη τι άλλο ο μέσος όρος των 2,00 βαθμών ανά ματς είναι πολύ σπάνια επίδοση για φιλοξενούμενο γενικότερα σε συνολική προϊστορία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως φιλοξενούμενοι στην Κέρκυρα, υπερτερούν έναντι ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός (1,25 βαθμοί ανά ματς), η ΑΕΚ (1,43 βαθμοί ανά ματς) & ο ΠΑΟΚ (1,88 βαθμοί ανά ματς). Μην ξεχνάμε εν τέλει πως στη συγκεκριμένη έδρα όπου ο Ιστορικός έχει πετύχει ήδη 4 ''διπλά'' σε επίπεδο πρωταθλήματος, τόσο η διαχρονικά κορυφαία επαρχιακή δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου από άποψη συμμετοχών στη μεγάλη κατηγορία (ΟΦΗ), όσο και άλλες πολύ υπολογίσιμες επαρχιακές δυνάμεις (Ξάνθη & Λάρισα), δεν έχουν καταφέρει να φύγουν ποτέ νικήτριες από το νησί του Ιονίου σε σύνολο 16 επισκέψεων! 

Δεν υπάρχουν σχόλια