Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η... τρελή ανατροπή!

Συμπληρώνονται 38 χρόνια από μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία τόσο του Πανιωνίου, όσο και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 1...

Συμπληρώνονται 38 χρόνια από μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία τόσο του Πανιωνίου, όσο και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 18 Απριλίου 1979 ο Ιστορικός κατάφερε να πάρει μια επική πρόκριση επί του Αρη στο κύπελλο Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με 5-2.

Στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος επικράτησε με 5-1 και ξεκίνησε ουσιαστικά την φρενήρη πορεία του μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό με την ΑΕΚ.

Ο Αντώνης Μανίκας ήταν αυτός που υπερασπίστηκε την εστία του Πανιωνίου, σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι και θυμάται τις μεγάλες στιγμές.

«Δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιοι ότι μπορούσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης. Για αυτή την αναμέτρηση είχαμε πάει χαλαροί και δεν είχαμε καν διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο την προηγούμενη νύχτα. Βρεθήκαμε μόνο για φαγητό και ύστερα πήγαμε στο γήπεδο. Το παράδοξο της ιστορίας ήταν ότι την Κυριακή που είχε προηγηθεί του αγώνα είχαμε τεθεί αντιμέτωποι με τον Άρη στο πρωτάθλημα σε μία αναμέτρηση μεγάλης βαθμολογικής σημασίας για την παραμονή της ομάδας, η οποία ολοκληρώθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ και χωρίς κάποια φάση από πλευράς μας.

Εκείνος ο αγώνας για το κύπελλο είχε διεξαχθεί Μεγάλη Τετάρτη και θυμάμαι την επόμενη μέρα οι εφημερίδες έκαναν λόγο για… πρώιμη Ανάσταση του Πανιωνίου. Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν απελευθερωμένοι από το άγχος ακόμα και στο γήπεδο ήταν λίγος ο κόσμος στην αρχή της αναμέτρησης.

Ήμασταν εκπληκτικοί στο πρώτο ημίχρονο και καταφέραμε να προηγηθούμε με 3-1 με τον Άρη να καταφέρνει να μειώσει χάρη σε ένα άδικο πέναλτι το οποίο ήμουν κοντά στο να αποκρούσω σε έναν αγώνα στον οποίο αγωνίστηκα χωρίς γάντια.

Στο δεύτερο ημίχρονο και από εκεί που το γήπεδο είχε 500 άτομα ξαφνικά μάζεψε 7.000 και με φόρα από το πρώτο μέρος καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ιστορική αυτή ανατροπή και να περάσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού το οποίο στο τέλος κατακτήσαμε κιόλας».

panioniosfc

Δεν υπάρχουν σχόλια