Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μια στροφή πριν το τέλος, αλλά η χρονιά δεν τελείωσε!

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Η επιτυχία του Πανιωνίου να πλασαριστεί και φέτος μέσα στην 1η 5αδα είναι αναμφισβήτητα μεγάλη, διότι επετε...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Η επιτυχία του Πανιωνίου να πλασαριστεί και φέτος μέσα στην 1η 5αδα είναι αναμφισβήτητα μεγάλη, διότι επετεύχθη από μια ομάδα που ξεπέρασε άλλες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Βέβαια ο Πανιώνιος τις τελευταίες αγωνιστικές έχει χάσει κάπως από τη δυναμική του, αυτό όμως οφείλεται κυρίως στις τιμωρίες και τους τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών. Ενδεχομένως να πει κάποιος ότι και πέρυσι το ίδιο πράγμα πέτυχε, επομένως έχουμε μία από τα ίδια. Δεν είναι καθόλου έτσι επειδή: α) φέτος ο Πανιώνιος εξασφάλισε από πολύ νωρίς την είσοδό του στην 5άδα β) έπαιξε πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρυσι αλλά και σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και γ) έκανε, αν δεν κάνω λάθος, ρεκόρ συγκομιδής βαθμών.

Η επιτυχία αυτή θα μεγιστοποιηθεί αν η ομάδα εξυγιανθεί πλήρως οικονομικά, ήδη έχουν σημειωθεί θετικά βήματα, και καταφέρει να πάρει την άδεια, ώστε ν’ αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Όμως η αγωνιστική περίοδος δεν ολοκληρώθηκε. Απομένει ένας ακόμη αγώνας της κανονικής περιόδου με τον Λεβαδειακό στη Ν. Σμύρνη, που έχει υποβιβαστεί αγωνιστικά, όχι όμως και στα χαρτιά! Ως γνωστόν αν κάποια ή κάποιες ομάδες δε λάβουν αδειοδότηση θα υποβιβαστούν και στη θέση τους θα παραμείνουν όσες υποβιβάστηκαν αγωνιστικά αλλά μπόρεσαν να εξασφαλίσουν άδεια. Αν είναι μία η ομάδα που δεν εξασφαλίσει άδεια, τότε τη θέση της θα την πάρει η προτελευταία της τελικής βαθμολογίας. Και οι δύο τελευταίοι, οι οποίοι έχουν αγωνιστικά και μαθηματικά υποβιβαστεί, δηλ ο Λεβαδειακός και η Βέροια έχουν 23 και 22 βαθμούς αντίστοιχα. Άρα και οι δύο έχουν «ένομο» συμφέρον να είναι προτελευταίες! Επομένως και οι δύο την τελευταία αγωνιστική θα τα δώσουν όλα για να είναι προτελευταίες! Συνεπώς ο Πανιώνιος την τελευταία αγωνιστική και μάλιστα στο γήπεδό του πρέπει να παίξει για την Ιστορία του, το κύρος και τους φιλάθλους του και να μην αδιαφορήσει απέναντι στον Λεβαδειακό που θα παίξει ψυχωμένα προκειμένου να διατηρήσει την προτελευταία θέση για να ελπίζει στη σωτηρία με τον τρόπο που προαναφέρθηκε. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη επί του Λεβαδειακού στην τελευταία αγωνιστική θα είναι αποτυχία με πιθανότατη συνέπεια να μεγαλώσει την απόσταση από τις υπόλοιπες ομάδες που θα λάβουν μέρος στα play offs.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου την επόμενη Κυριακή ακολουθούν τα play offs στα οποία ο Πανιώνιος πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμος και να μην αδιαφορήσει. Μπορεί ο στόχος να ήταν η είσοδος στην 5άδα όμως μέσω αυτής ο Πανιώνιος είναι εφικτό ν’ αναρριχηθεί περισσότερο στη βαθμολογία. Επιπλέον τα play offs, ιδίως αν οι διαφορές μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν σ’ αυτά είναι μικρές όπως μέχρι τώρα, θα έχουν ενδιαφέρον και δεν θ’ αποτελούν τυπική διαδικασία! Επομένως ο Πανιώνιος στα play offs δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει αγγαρεία.

Φέτος αναμένεται να υπάρξουν στον Πανιώνιο πολλές αποχωρήσεις, που πρέπει ν’ αντικατασταθούν επαξίως και έγκαιρα, ιδίως αν η ομάδα εξασφαλίσει την αδειοδότηση που θα της επιτρέψει ν’ αγωνιστεί στην Ευρώπη. Όπως αποδείχθηκε στη σημερινή αναμέτρηση με τη μετριότατη Κέρκυρα ο Πανιώνιος χωρίς τους βασικούς του ποδοσφαιριστές, κυρίως στην άμυνα και το κέντρο, δεν μπορεί ν’ αντεπεξέλθει επαρκώς. Αν δε ο τραυματισμός Κόρμπου αποδειχθεί σοβαρός, εκφράζονται φόβοι ότι υπέστη ρήξη χιαστών, τότε η απουσία του με την αναμενόμενη αποχώρηση Σιώπη θ’ αποδυναμώσει αφάνταστα την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, στην οποία κυρίως στηρίχτηκε τα δύο τελευταία επιτυχημένα χρόνια.

Τέλος θα πρέπει να τελειώσει άμεσα και το ζήτημα του προπονητή. Νομίζω πως η λογική λέει ότι θα πρέπει να παραμείνει ο Μιλόγεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια