Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Στον τελικό η Πανιωνάρα!

Τα κορίτσια του Ιστορικού επικράτησαν της Νίκης Λευκάδας με 60-53 και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που θα διεξα...

Τα κορίτσια του Ιστορικού επικράτησαν της Νίκης Λευκάδας με 60-53 και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

Οι κυανέρυθρες με μία εμφάνιση γεμάτη πάθος και αποφασιστικότητα πέρασαν το "εμπόδιο" του συλλόγου της Λευκάδας και πλέον είναι έτοιμες για την μεγάλη πρόκληση του τελικού κόντρα στον πολύ ισχυρό Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Ιστορικού ήρθε ως το αουτσάιντερ σε αυτό Final 4, ομως έδειξε πως η φανέλα είναι πολύ βαριά και κόντρα στον ΟΣΦΠ θα μπει με στόχο να είναι ανταγωνιστική και γιατί όχι να φέρει και το Κύπελλο στην Πλατεία. Πανιώνιος είναι άλλωστε!

Σαν το... σπίτι τους έπαιζαν τα κορίτσια του Ιστορικού στη Γλυφάδα, καθώς το "παρών" στο κλειστό έδωσαν αρκετοί φίλοι του συλλόγου, με τους Πάνθηρες να ενισχύουν δυναμικά την ομάδα!

Ο μεγάλος τελικός θα γίνει στο κλειστό της Γλυφάδας, την Κυριακή (26/03), στις 17:00.

Το παιχνίδι

Στα πρώτα 10 λεπτά ο σύλλογος της Λευκάδας μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ, με τις παίκτριες του Ιστορικού να έχουν αρκετό άγχος.

Στη συνέχεια οι κυανέρυθρες βρήκαν τα πατήματα τους στο παρκέ, "μάζεψαν" την διαφορά, με το σκορ της περιόδου να είναι 17-15 για την Λευκάδα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να συνεχίζει την ανοδική του συμπεριφορά και στα μισά περίπου του δεκαλέπτου βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμα και με επτά πόντους (18-25).

Στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι της Νίκης προσπάθησαν να "επιτεθούν", με τα κορίτσια του Ιστορικού όμως να έχουν σωστές λύσεις -ειδικά στην άμυνα-, έχοντας πάντα το προβάδισμα.

Μάλιστα, ο Πανιώνιος 1 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου βρέθηκε μπροστά στο σκορ και με 9 πόντους (24-33), με την Πίτερσεν να δίνει σημαντικές βοήθειες στην επίθεση.

Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 28-33 για τον Ιστορικό. Πρώτη σκόρερ στα 20 πρώτα λεπτά του ημιτελικού για τον Πανιώνιο ήταν η Πίτεσεν με 11 πόντους, ενώ ακολούθησε η Χίλι με 7.

Στην τρίτη περίοδο η ψαλίδα έκλεισε, με το παιχνίδι να είναι πραγματικό ντέρμπι. Στην μεγαλύτερη διάρκεια ο Ιστορικός είχε το προβάδισμα στο σκορ, έστω και με έναν πόντο διαφορά.

Έτσι, το σκόρ του τρίτου δεκαλέπτου ήταν 42-41 για τον Πανιώνιο.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι κυανέρυθρες μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένες να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη-πρόκριση. Χίλι, Στεφανίδου, Θεοδορομανωλάκη και Τζόουνς πήραν τα ηνία στην επίθεση και οδηγούσαν τον Πανιώνιο στο σκορ.

Στα τελευταία λεπτά ο τυπικά φιλοξενούμενος Πανιώνιος διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το παιχνίδι, με το φινάλε να βρίσκει παίκτριες και κόσμο να γίνονται ένα πανηγυρίζοντς την μεγάλη πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

Τελικό σκορ του αγώνα 60-53 για τον Ιστορικό!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πίτερσεν 15 (1), Τσίκα, Χίλι (14), Τσιάδη 2, Μπότσαρη 8, Σταμπούρλου 4, Θεοδορομανωλάκη 8, Στεφανίδου 5 (1), Πατεράκη, Γρηγορίου 2, Μήτση, Τζόουνς 5

Δεκάλεπτα: 17-15, 28-33, 41-42, 50-63

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια