Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο απόηχος της Τούμπας

Ήττα σαν νίκη και οι δηλώσεις που επακολούθησαν... Γράφει ο Πάνος Κατσούλας Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που το βάρος αυτής της...

Ήττα σαν νίκη και οι δηλώσεις που επακολούθησαν...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας

Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που το βάρος αυτής της παρέμβασης θα το ρίξω στις δηλώσεις κ όχι σε ότι παίχτηκε στον αγωνιστικό χώρο. Στην Τούμπα ο Πανιώνιος έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, κατά τύχη. Ηττήθηκε επειδή μια σειρά γεγονότων συνετέλεσαν σ’ αυτό. Πιο συγκεκριμένα οι χαμένες ευκαιρίες του, η αποβολή του Οικονόμου, το γλίστρημα του Σιώπη πριν τη μοιραία σέντρα κλπ. Όμως η απόδοση του Πανιωνίου ήταν πολύ καλή. Αντιμετώπισε τον αγώνα τέλεια και θα μπορούσε άνετα ναταν αυτός ο κερδισμένος. Τέτοιες εμφανίσεις κάνουν ευτυχισμένους και υπερήφανους όλους όσοι είναι κοντά στην ομάδα. Αυτή η ήττα δε πρέπει να πτοήσει κανέναν αλλά αντιθέτως η εμφάνιση του Ιστορικού απέδειξε ότι με προσπάθεια είναι σε θέση να χτυπήσει κάθε αντίπαλο στο Ελληνικό πρωτάθλημα είτε εντός είτε εκτός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι κανέναν δεν πρέπει να υποτιμά αλλά και ούτε να υπερτιμά. Και τα δύο οδηγούν σε αποτυχία.

Περεταίρω δε θα σταθώ τόσο πολύ στην απαράδεκτη χειρονομία πανηγυρισμού του σκόρερ Πέλκα και στη φράση που τη συνόδευσε, αλλά στις δηλώσεις που επακολούθησαν. Διότι είναι ενδεικτικές του τρόπου σκέψης, της διαπαιδαγώγησης, των θέσεων, των αντιλήψεων, της κοσμοθεωρίας κλπ του καθενός. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος κάνει τη δήλωση και πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την κοινή γνώμη. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής απ’ ότι κατάλαβα δεν πρέπει να το πολυμετάνιωσε. Ίσως είναι περισσότερο οπαδός και μάλιστα «θερμόαιμος» απ’ ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και εξαιρετικά ανώριμος ως νεαρός. Όμως η δήλωση του προπονητή του Β. Ίβιτς που ουσιαστικά τον κάλυψε, ήταν πολλαπλάσια κατακριτέα. Και τούτο επειδή ο προπονητής είναι ταγός της αγωνιστικής προσπάθειας μιας ομάδας και αυτός που πρέπει να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές τόσο τον τρόπο με τον οποίο θ’ αγωνιστούν όσο και να τους μιλήσει για τη συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν εντός του αγωνιστικού χώρου. Αλλά νομίζω ότι ο εν λόγω προπονητής έχει και άλλες ατυχείς δηλώσεις, οι οποίες έχουν πυροδοτήσει καταστάσεις και που ούτε τον ίδιο βοηθούν ούτε και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης οι δηλώσεις ανθρώπων περί τον αθλητισμό πρέπει να είναι προσεκτικές επειδή απευθύνονται σ’ ένα νεανικό κοινό που επηρεάζουν. Σήμερα όμως δυστυχώς διαβάζουμε και ακούμε δηλώσεις κυνικές, που δεν προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο τάχα της ειλικρίνειας! Λες και απαλλάσσεται κάποιος όταν αποκαλύπτει τις ανέντιμες πράξεις του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες δηλώσεις του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή Αλεξανδρή που δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ότι: «…Πώς θα κερδίσω; Με τον οποιοδήποτε τρόπο. Κλέβω ακόμα και το παιδί μου!...». Ουαί και αλίμονο αν στην κοινωνία και κυρίως μεταξύ των νέων επικρατήσουν τέτοιες απόψεις!

Όμως και ο υιός Σαββίδη δικαιολόγησε τον απαράδεκτο τρόπο πανηγυρισμού Πέλκα με ανάρτησή του στην κοινωνική δικτύωση, επικαλούμενος το νεαρό της ηλικίας του και τη συναισθηματική ένταση, εν αντιθέσει με τον πατέρα του Ιβάν Σαββίδη, που ως εμπειρότερος και σώφρων, ξεκαθάρισε στον ποδοσφαιριστή ότι δεν είναι ανεκτοί τέτοιοι πανηγυρισμοί σαν κι αυτόν που έκανε, ανεξάρτητα με την ένταση της στιγμής. Πιστεύω ότι το ίδιο πρέπει να ξεκαθαρίσει και στον προπονητή Β. Ίβιτς για τις δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια