Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Φοβού τους κυανέρυθρους...

Γράφει ο Λουζιτανός... Πραγματικά, αυτή η ομάδα έχει γίνει φόβητρο. Το βασικό συμπέρασμα από το χθεσινό ματς είναι ότι ο Πανιώνιος π...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Πραγματικά, αυτή η ομάδα έχει γίνει φόβητρο.

Το βασικό συμπέρασμα από το χθεσινό ματς είναι ότι ο Πανιώνιος πλέον δε λέει να χάσει με τίποτα. Αν παίξεις απέναντί του επιθετικά, θα σε χτυπήσει αλύπητα στις αντεπιθέσεις. Αν πάλι κατέβεις αμυντικά, πάλι θα βρει τρόπο να σκοράρει. Και ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ!

Ακόμη και με ένα καταστροφικό Α’ ημίχρονο, το οποίο σπαταλήθηκε από το άγχος που είχε γονατίσει την ομάδα. Ακόμη και αν ο κορυφαίος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, Οικονόμου, έκανε τα λάθη της ζωής του και ουσιαστικά «δημιούργησε» το γκολ της ΑΕΚ. Ακόμη και αν ο Μασούντ, πάνω στον οποίο είχε εστιάσει το αμυντικό πλάνο του ο Χιμένεθ, ήταν αρνητικός σε όλο σχεδόν το παιχνίδι. Ακόμη και αν χωρίς ουσιαστικά να παιχτεί ποδόσφαιρο ο Ιστορικός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ακόμη και αν ο αντίπαλος καιγόταν για τους βαθμούς μπας και μπει στην 5άδα!

Πιο αναλυτικά στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ χθες ξεκίνησε αμυντικά. Στην αρχική της 11άδα υπήρχαν 3 αμυντικά χαφ – ενώ π.χ. στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με 2. Βασικός σκοπός ήταν να κερδίσει το κέντρο, να βγάλει εκτός ρυθμού τα επιθετικά όπλα του Πανιωνίου (Μασούντ και Μπεν), με ειδικό πλάνο άμυνας (ο γρήγορος Βράνιες από δεξί μπακ έπαιζε κεντρικά για να αναχαιτίζει το Μπεν), ενώ γίνονταν συνέχεια φάουλ για να ανακόπτουν το ρυθμό. Επιθετικά η ΑΕΚ κυνηγούσε περισσότερο τις αντεπιθέσεις, με το γρήγορο Αραούχο.

Από την άλλη, ο Ιστορικός στήθηκε με τη συνήθη 11άδα από το Μιλόγεβιτς, αλλά τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Πολύ άγχος και λάθος επιλογές, αστάθεια και αναποφασιστικότητα στην άμυνα, ειδικά στις λόμπες από την άμυνα της ΑΕΚ, με αποκορύφωμα τη φάση του γκολ. 0-1 στο ημίχρονο με μοναδικό διακριθέντα παίκτη του Πανιωνίου...τον κόσμο!

Ο Μιλόγεβιτς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στο ημίχρονο, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, η ομάδα μπήκε συγκεντρωμένη ενώ και ο νεοησελθών Γεσίλ έδωσε πιο επιθετικό παλμό. Ο δε Μασούρας, που με τα 2 τελευταία γκολ του αφήνει ανεβάζει τις «μετοχές» του έδωσε τη λύση, μετά την υποδειγματική οφείλω να πω, σέντρα του Βλάχου!

Αν μάλιστα οι παίκτες μας (Μπεν, Μασούντ και Ταπόκο) ήταν λίγο πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια ή ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ λίγο πιο αργός στις αντιδράσεις του, θα είχαμε πάρει και τη νίκη. Αλλά έχουμε συνηθίσει πια να χάνουμε κλασσικές ευκαιρίες σε όλα τα ματς και φυσικά αυτό σε κάποια παιχνίδια στοιχίζει και βαθμολογικά.

Σημασία έχει όμως, ότι ο φανταστικός χθες κυανέρυθρος κόσμος (η θύρα 2 θύμισε ευρωπαϊκές βραδιές της προηγούμενης 15ετίας) γιόρτασε ξανά και χάρηκε ποδόσφαιρο, σε ένα ματς που ειδικά τα τελευταία 25 λεπτά ήταν πολύ έντονα, με ανοικτό και ωραίο ποδόσφαιρο, τη μπάλα πάνω κάτω και τις 2 ομάδες να κυνηγούν τη νίκη! Αυτός ο κόσμος άξιζε αυτό το παιχνίδι! Αν μάλιστα ερχόταν και το 2ο γκολ η παράσταση θα έκλεινε με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά και πάλι, ήταν μια καταπληκτική παράσταση. Γι’ αυτό και η θύρα 3 δεν άδειαζε και όπως στο θέατρο που οι ηθοποιοί κολακευμένοι από το “standing ovation” ξαναβγαίνουν στη σκηνή για μια υπόκλιση, έτσι και οι παίκτες «αναγκάστηκαν» να βγουν ξανά από τα αποδυτήρια στο γρασίδι για να γιορτάσουν όπως μόνο η κυανέρυθρη οικογένεια ξέρει...

Αξιοπρόσεκτο γεγονός – πρέπει να τα λέμε και αυτά – ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία, γιατί απλά ήταν εξαιρετική! Σε ένα δύσκολο από άποψη σπουδαιότητας ματς, καμία από τις 2 ομάδες νομίζω δεν έχει παράπονο και ειδικά για το κυανέρυθρο στρατόπεδο αυτό είναι κάτι σχεδόν πρωτόγνωρο.

Συνεχίζουμε στη 2η θέση και σειρά έχει τώρα ο κρίσιμος αγώνας με τη Λάρισα. Ο κόσμος πρέπει να ενισχύσει ξανά την ομάδα, διότι αν κατακτηθεί αυτό το 3ποντο ενόψει και της δύσκολης συνέχειας, νομίζω ότι ο Ιστορικός κλειδώνει την 5άδα, διώχνει το άγχος και ευχαριστιέται ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο, με την ευκαιρία να κάνει και τις δοκιμές του ο Μιλόγεβιτς ενόψει play offs! Εκτός και αν έχουμε τίποτα συνδυασμούς άλλων αποτελεσμάτων, ειδικά από τον πρωτοπόρο που «σέρνεται» και ενταθούν για πολλούς τα ξενύχτια με τους κυανέρυθρους εφιάλτες!

Εμείς πάντως κοιμόμαστε – ξυπνάμε, ζούμε ένα ακόμη κυανέρυθρο όνειρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια