Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δάρας: «Δεν υπάρχει ουρανός...»

Ο Χρήστος Δάρας μίλησε για την φετινή ονειρική χρονιά του Πανιωνίου, την δικαίωση που ανέλαβε ο ίδιος με τον Ζαμάνη τις τύχες της ομάδ...

Ο Χρήστος Δάρας μίλησε για την φετινή ονειρική χρονιά του Πανιωνίου, την δικαίωση που ανέλαβε ο ίδιος με τον Ζαμάνη τις τύχες της ομάδες σε μία δύσκολη περίοδο, ενώ στάθηκε και στο συστατικό της επιτυχίας.

Η συνέντευξή του προέδρου του Πανιώνιου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Πρόεδρε, ο Πανιώνιος συνεχίζει και ζει το όνειρό του. Για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1970-71 η ομάδα είναι στην 2η θέση. Είναι πραγματικά μία ονειρική χρονιά;
«Είναι μία ονειρική χρονιά, συνέχεια της περσινής. Αυτό μας ικανοποιεί πάρα πολύ, γιατί αποδείξαμε ότι πέρυσι η ομάδα δεν ήταν φωτοβολίδα. Οι φωτοβολίδες βαστάνε ένα χρόνο. Εμείς, όπως και πέρυσι είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, γι αυτό και γιορτάζουμε συνέχεια».

Φαντάζομαι ότι νιώθετε απόλυτα δικαιωμένος με την ενασχόλησή σας με τον Πανιώνιο. Αναλάβετε σε μία δύσκολη χρονική περίοδο και έχετε οδηγήσει την ομάδα στην 2η θέση;
«Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος, όπως και ο συνέταιρός μου ο κ. Ζαμάνης. Με τον Νίκο πήραμε τις μετοχές από τον ερασιτέχνη και βοηθήσαμε τον Πανιώνιο. Νομίζω νιώθει δικαιωμένος και ο κόσμος. Τόσα χρόνια ο κόσμος του Πανιωνίου κρυβόταν. Σήμερα χαίρεται να λέει ότι είναι Πανιώνιος. Αυτό είναι που πραγματικά μετράει. Αυτό που έχουμε πετύχει, δεν το έχει καταφέρει η ομάδα μας εδώ και 50 χρόνια. Δεν έχουμε χάσει από τον πρώτο γύρο, με αποτελέσματα που θα ζήλευαν και οι μεγάλες ομάδες. Κι όλα αυτά με όσα περάσαμε πριν 2 χρόνια. Τον οικονομικό βραχνά και το αβέβαιο μέλλον που είχαμε. Αν δεν σκεφτόμασταν τον κόσμο θα είχαμε ρίξει την ομάδα στην Γ' Εθνική και θα σβήναμε τα χρέη. Επειδή, όμως, σεβαστήκαμε τον κόσμο και την ιστορία του συλλόγου δεν το κάναμε. Με Ελληνόπουλα καταφέραμε να φτάσουμε εδώ».

Ο Πανιώνιος διεκδικεί το πρωτάθλημα, αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν κάνει δηλώσεις για τον τίτλο;
«Δεν είναι θέμα να δηλώσουμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Εμάς ο στόχος μας ήταν να μπούμε στην 5αδα και να παίξουμε στην Ευρώπη. Αυτό, λογικά το έχουμε πετύχει. Επομένως δεν μας απασχολεί. Γι αυτό και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν γιορτή».

Τα όνειρα, όμως, δεν σταματάνε. Εσείς δεν ονειρεύεστε τον Πανιώνιο πρωταθλητή;
«Τα όνειρα κοστίζουν ακριβά. Γι αυτό δεν κάνουμε όνειρα. Θέλαμε, όπως είπα, να πραγματοποιήσουμε ανάλογη πορεία με την περσινή. Δεν περνάει από το μυαλό μας το πρωτάθλημα. Ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες, ούτε η διοίκηση έχει σαν στόχο το πρωτάθλημα. Αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ο κόσμος ευτυχισμένος. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Επομένως ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ δεν είναι σαν τελικός;
«Αυτό που μένουν στο τέλος είναι οι στιγμές. Θέλουμε να αγωνιστούμε και να ζήσουμε ξανα έντονες στιγμές. Οι στιγμές μένουν σε κάθε σύλλογο και ότι είμαστε δεύτεροι είναι πολύ σημαντικό. Γι αυτό και σας ξαναλέω ότι όλα τα παιχνίδια είναι σαν γιορτή».

Καταφέρατε και βγάλατε τον κόσμο στους δρόμους μετά από πάρα πολλά χρόνια, με τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Τόσο κόσμο, μάλλον έχουμε να δούμε από τον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό;
«Τον Ολυμπιακό είχαμε να τον κερδίσουμε από το 1974. Ηταν μία μοναδική στιγμή. Ελπίζουμε να ζήσουμε κι άλλες έως το τέλος της χρονιάς. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση, υπάλληλοι, κόσμος. Ανυπομονούμε να δούμε κάθε βδομάδα αυτή την ομάδα. Είτε παίζει εντός, είτε εκτός έδρας».

Εχουμε παρατηρήσει κάτι? μοναδικό. Φεύγουν από την ομάδα παίκτες κλειδιά και την επόμενη ημέρα μέσα στο γήπεδο δεν λείπει κανείς. Για παράδειγμα έφυγε ο Ανσαριφάντ και η απουσία του δεν έχει φανεί;
«Αυτή η ομάδα έχει κάτι το μαγικό! Είτε φύγει ο ένας ή ο άλλος, είτε είναι στη διοίκηση, παίκτης ή προσωπικό δεν θα λείψει στο σύνολο! Αυτή είναι η μαγεία του Πανιωνίου. Οποιος και να φύγει, η ομάδα δεν στερείται τις υπηρεσίες του, δεν χάνει την μαγεία της! Και το ξαναλέω όχι μόνο παίκτης. Εγώ ή ο Ζαμάνης να φύγουμε, η ομάδα θα συνεχίσει να δουλεύει, γιατί είμαστε όλοι οικογένεια».

Ο κόσμος της ομάδας έχει ένα σύνθημα: «Μέχρι να βρούμε ουρανό». Ποιος είναι ο δικός σας ουρανός;
«Ο ουρανός δεν υπάρχει. Ο δικός μας «ουρανός» είναι μετά από κάθε παιχνίδι να τραγουδάμε όλοι μαζί τον ύμνο της ομάδας. Να πηγαίνουμε στους φιλάθλους μας και να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί. Τη σήμερον ημέρα ευχαριστιέσαι να λες ότι είσαι Πανιώνιος. Ολη η Ελλάδα μιλάει γι αυτή την ομάδα και εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε αυτές τις μοναδικές στιγμές. Μπορεί να σαν φαίνεται ρομαντικό, αλλά έτσι είναι».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο του Πανιωνίου;
«Να είναι πάντα δίπλα μας. Είμαστε δύο παράγοντες που δεν είμαστε επαγγελματίες. Δεν ζούμε από το ποδόσφαιρο, ζούμε για το ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, εσείς με γνωρίσατε ως γιατρό, όχι ως παράγοντα».

Κλείνοντας την συνέντευξη, σαν φίλαθλος του Πανιωνίου, αλλά και φίλος του ποδοσφαίρου θέλησα να ευχαριστήσω τον κ. Δάρα για τις χαρές που μας προσφέρει η ομάδα και συγκινημένος δήλωσε:

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη αμοιβή που μπορούμε να πάρουμε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που έχουμε. Η ευχαρίστηση του κόσμου και οι αντιδράσεις των φίλων της ομάδας.».

Δεν υπάρχουν σχόλια