Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Περνάγατε ωραία μαζί με τον Σπανέα... (video)

Σαν σήμερα, στις 18/2/1996, ο περίφημος διαιτητής, Γιώργος Σπανέας... δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό (1-3) στη Νέα Σμύρνη και ρίχνει -ουσ...

Σαν σήμερα, στις 18/2/1996, ο περίφημος διαιτητής, Γιώργος Σπανέας... δίνει τη νίκη στον Παναθηναϊκό (1-3) στη Νέα Σμύρνη και ρίχνει -ουσιαστικά- τον Πανιώνιο στην Β' Εθνική!

Σίγουρα δεν υπάρχει Πανιώνιος που να μην θυμάται ή που να μην γνωρίζει (αν ήταν αγέννητοι) το τι εστί Γιώργος Σπανέας!

Στο 76ο λεπτό εκείνης της αναμέτρησης, πριν από 21 χρόνια, και ενώ ο Ιστορικός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0, ο Γιώργος Γεωργιάδης (του Χαράλαμπου) έπεσε... θεατρικά μόνος του μες στην μεγάλη περιοχή και ο Αθηναίος διαιτητής υπέδειξε πέναλτι!

Με το εν λόγω πέναλτι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τον αναβρασμό και την απογοήτευση που υπήρξε στον Πανιώνιο και μπόρεσε τελικά στα τελευταία λεπτά να σημειώσει ακόμη δύο τέρματα.

Βέβαια, το "κακό" το έκανε ο διαιτητής Σπανέας με την υπόδειξη του.. ανύπαρκτου πέναλτι. Κατάφερε να φέρει απογοήτευση και οργή σε παίκτες και κόσμο, με αποτέλεσμα να χαθεί το καθαρό μυαλό στα επόμενα λεπτά του αγώνα.

Άλλωστε άπαντες στον Πανιώνιο -και φυσικά όχι άδικα- έχουν συνδέσει αυτό το υποτιθέμενο πέναλτι με τον υποβιβασμό της ομάδας εκείνη τη χρονιά.

Φυσικά είχαν γίνει πολλά λάθη τότε σε διοικητικό επίπεδο, ωστόσο η διαιτησία του Σπανέα έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον Ιστορικό, ο οποίος και δεν μπόρεσε τελικά να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία!

Στη συνέχεια, μόνο τυχαία δεν βγήκε το γνωστό σύνθημα από τους οπαδούς του Πανιωνίου, το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά "...περνάγατε ωραία μαζί με τον Σπανέα, μας ρίξατε στη Β' Εθνική" και ακούγεται μέχρι και σήμερα στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό!

Δείτε το σχετικό βίντεο από εκείνον τον αγώνα:



panionianea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια