Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μας πήρες τα μυαλά ρε Πανιώνιε...

Ο Ιστορικός απέδειξε την ανωτερότητα του κόντρα στην Ξάνθη, επικράτησε άνετα με 2-0 στην “καυτή” Νέα Σμύρνη και την ξεπέρασε στην βαθμο...


Ο Ιστορικός απέδειξε την ανωτερότητα του κόντρα στην Ξάνθη, επικράτησε άνετα με 2-0 στην “καυτή” Νέα Σμύρνη και την ξεπέρασε στην βαθμολογία, φτάνοντας τους 35 βαθμούς. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς συνεχίζει να φιγουράρει στην 2η θέση της Σούπερ Λιγκ.

Οι κυανέρυθροι μετέτρεψαν το ντέρμπι της αγωνιστικής σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς "πάτησαν" στον αγωνιστικό χώρο τους "Ακρίτες", οι οποίος δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου την εστία του Γιαννιώτη.

Σκόρερ για τον Ιστορικό χρίστηκαν οι Κόρμπος και Μπεν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν περισσότεροι από 6.000 φίλαθλοι του συλλόγου, δίνοντας χαρακτήρα γιορτής στην αναμέτρηση.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος, έχοντας και την θερμή υποστήριξη των οπαδών του, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό, προσπαθώντας από τα πρώτα λεπτά να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Ζίβκοβοτς.

Στο 4ο λεπτό ο Μασούντ έκανε μία πολύ έξυπνη κάθετη πάσα στον Μπεν, όμως η ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο θα έπρεπε και ο Ζίβκοβιτς πρόαλβε να μπλοκάρει την μπάλα πριν τον επιθετικό του Ιστορικού.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς είχε την κατοχή της μπάλας και ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 11' οι κυανέρυθροι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Η ομάδα έπαιξε όμορφο στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Μασούντ να περνάει ωραία την μπάλα στον Μασούρα, αυτός με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μπεν, όμως ο επιθετικός του Ιστορικού με πλασέ δεν μπόρεσε να “νικήσει” τον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Ο Πανιώνιος συνέχισε να είναι το αφεντικό του αγώνα και στο 22' οι προσπάθειες των παικτών απέφεραν αποτέλεσμα. Ο Κόρμπος με μαγική ενέργεια άδειασε αρχικά τον Βασιλακάκη και στη συνέχεια με παρόμοιο τρόπο κατάφερε να ξεφύγει από την... επίβλεψη τριών αντιπάλων του και με εξαιρετικό σκαφτό σουτ νίκησε τον Ζίφκοβιτς για το 1-0. Ένα γκολ που έβαλε... φωτιά στη Νέα Σμύρνη!

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς δεν πάτησε... φρένο και στο 28' έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει δύο τα τέρματα της. Ο Φούντας έκανε ένα πολύ καλό σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως ο Ζίβκοβιτς έδιωξε την μπάλα εντυπωσιακά.

Στο 37΄, μετά από πολύ ωραία ενέργεια και πάσατου Μασούντ, ο Φούντας έκανε το σουτ στη κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη επιθετική ενέργεια της Ξάνθης ήρθε στο 38', όταν ο Ράνος έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ και τον Γιαννιώτη να ελέγχει την φάση.

Στο 43' ο Φούντας “άδειασε” τον Ντε Λούκας, με τον παίκτη της Ξάνθης να του κάνει το τάκλιν και τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να του δείχνει σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κόρμπος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, με την Ζίβκοβιτς όμως να βρίσκεται στην σωστή θέση, μπλοκάροντας την μπάλα.

Η πρώτη τελική ενέργεια άνηκε στον Πανιώνιο στην “επανάληψη”. Ο Μαχμούτοβιτς, που λίγα λετά πριν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, έστρωσε την μπάλα στον Κόρμπο, το σουτ του οποίου πέρασε αουτ.

Στο 57' οι κυανέρυθροι βγήκαν πολύ ωραία στην αντεπίθεση, ο Μασούντ έδωσε δεξιά στον μπεν, αυτός έκανε με την μία την σέντρα, όμως ο Μασούρας για πολύ λίγο δεν μοόρεσε να κάνει την προβολή προς την εστία των φιλοξενούμενων.

Όκτώ λεπτά αργότερα ο Μαχμούτοβιτς πέρασε εύκολα τον Καρσαλίδη, ο αμυντικός της Ξάνθης με μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή τον ανέκοψε, με τον Ιστορικό κα κερδίζει το πέναλτι.

Ο Μπεν ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και στ 66' ο Πανιώνιος έκανε το 2-0, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη του.

Οι εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης χωρίς υπερβολή πήραν ξανά φωτιά, με όλο τον κόσμο του Ιστορικού να χειροκροτεί και να φωνάζει συνθήματα για την αγαπημένη του ομάδα/

Στο 70' ο Πανιώνιος βγήκε ξανά στην επίθεση, με τον Ρισβάνη να πιάνει μία κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο 79' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λάμπυο, με τον ακραίο επιθετικό να κάνει το ντεμπούτο του με την κυανέρυθρη φανέλα.

Ένα λεπτό μετά ο Μαχμούτοβιτς γύρισε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κόρμπος έκανε εντυπωσιακό τακουνάκι, όμως με διπλή ενέργεια ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Μοναδική καλή φάση για την Ξάνθη, ήταν αυτή του 89', όταν το σουτ του Πιτσέλι έδιωξε ο Γιαννιώτης στην γωνία του.

Στις καθυστερήσεις ο Λάμπρου πέρασε τον αντίπαλο του εκπληκτικά γύρισε και την μπάλα, όμως Κόρμπος και Μπεν δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μαχμούτοβιτς έκανε πολύ καλό σουτ, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να λέει "όχι", με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε παίκτες και οπαδούς να τραγουδούν όλοι μαζί το... "μας πήρες τα μυαλά ρε Πανιώνιε". Γιατί αυτό είναι ο Πανιώνιος, οικογένεια!



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79' Λάμπρου), Φούντας (53' Μαχμούτοβιτς), Μασούντ (90' Σαββίδης), Μπεν

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο (73' Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Ράνος (46' Μεχία), Φλίσκας, Λάζιτς (63', Λισγάρας)

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια