Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πάνθηρες «άλωσαν» το Αγρίνιο!

Ο Ιστορικός πέρασε «αέρας» από το Αγρίνιο, επικράτησε με 2-0 του γηπεδούχου Παναιτωλικού και έφτασε τους 25 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Σ...

Ο Ιστορικός πέρασε «αέρας» από το Αγρίνιο, επικράτησε με 2-0 του γηπεδούχου Παναιτωλικού και έφτασε τους 25 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη στον "παγωμένο" αγωνιστικό χώρο του Αγρινίου, πέτυχε δύο τέρματα, δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ ανασταλτικά δεν κινδύνεψε ουσιαστικά από τον αντίπαλο της.

Έτσι, ο Πανιώνιος επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με τα Γιάννινα και προσωρινά "σκαρφάλωσε" στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Ξάνθη.

Τα γκολ της νίκης για τους κυανέρυθρους σημείωσαν οι Μασούντ και Μασούρας στο δεύτερο ημίχρονο.

To παιχνίδι

Πολύ δυνατά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι θέλησαν από την αρχή να δείξουν πως θα είναι το «αφεντικό» του ματς και σε πέντε λεπτά δημιούργησαν δύο ευκαιρίες,

Αρχικά, στο 4’, μετά από φάουλ του Μπεν, ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Καρίμ πήρε την μπάλα μετά από λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού, έκανε και το πλασέ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο άουτ.

Στα πρώτα 15 λεπτά η ομάδα του Μιλόγεβιτς ήταν ανώτερη, κυκλοφορούσε την μπάλα και αμυντικά δεν δεχόταν πίεση από τον αντίπαλο του.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους, ώστε να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο.

Μετά από περίπου πέντε λεπτά όπου ο Παναιτωλικός είχε πάρει λίγο την κατοχή της μπάλας, ο Ιστορικός ανέλαβε ξανά τα ηνία του αγώνα και με τους Μπεν, Μασούντ και Καρίμ να είναι δραστήριοι προσπάθησε να γίνει απειλητικός.

Στο 28’ οι κυανέρυθροι βγήκαν όμορφα στην επίθεση, με τον Καρίμ να γυρνάει την μπάλα προς την περιοχή και ο Φούντας –μετά από λάθος της άμυνας- έγινε κάτοχος της μπάλας όμως το σουτ που έκανε ήταν απελπιστικό!

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός είχε την «απάντηση» στην φάση του Πανιωνίου. Ο Μάρκος λίγο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ.

Η επόμενη φάση άργησε να έρθει στο παιχνίδι, καθώς «πάγωσε» ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά, με το ματς να παίζεται κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο 41’ ο Παναιτωλικός είχε μία υποψία ευκαιρίας, όταν το αδύναμο σουτ του Μουνιός μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννιώτης.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Πανιώνιος είχε διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Καρίμ μπήκε στην περιοχή, όμως την στιγμή που ήταν έτοιμος να σουτάρει ο αμυντικός του Παναιτωλικού με σωστό τάκλιν σταμάτησε την μπάλα. Στη συνέχεια, ο Μπεν μέσα στην περιοχή πέρασε τον αντίπαλο του, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ψηλά άουτ.

Τα πρώτα λεπτά της «επανάληψης» δεν επιφύλασσαν κάτι ιδιαίτερο, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να επιβάλει τον ρυθμό της.

Στο 56’ ο Ιστορικός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Φούντας από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Καρίμ έκανε με την μία το σουτ, όμως ο Κυριακίδης πολύ δύσκολα έδιωξε την μπάλα με το πόδι και κράτησε το «μηδέν» για την εστία του.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ που κυνηγούσε ο Ιστορικός. Εκτελέστηκε φάουλ από τα δεξιά, οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν λανθασμένα προς τα πίσω και ο Μασούντ από πολύ κοντά δεν έχει πρόβλημα να σκοράρει. Το γκολ φυσικά και σωστά μέτρησε, αφού η μπάλα προέρχεται από τον αμυντικό του Παναιτωλικού Χαντάκια, αρά δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ (όπως ζήτησαν οι γηπεδούχοι).

Στα αμέσως επόμενα λεπτά ο Πανιώνιος δημιούργησε δύο φορές τις προυποθέσεις για να απειλήσει ξανά την άμυνα των γηπεδούχων, όμως ο Μπεν στην τελική ενέργεια έκανε λάθη.

Οι κυανέρυθροι, πάντως, είχαν πάρει… φόρα και ήταν αποφασισμένοι να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Κάτι που και έγινε τελικά στο 74’.

Εκτελέστηκε φάουλ από τα αριστερά, μετά την πρώτη κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος αφού κοντρόλαρε έκανε το πλασέ και «έγραψε» το 0-2 για τον Ιστορικό.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς και στη συνέχεια ήταν σοβαρή και στο 86' είχε μία ακόμη τελική ενέργεια, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασούντ να περνάει άουτ.

Έως το φινάλε ο Ιστορικός κράτησε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους παίκτες της ομάδας να πανηγυρίζουν αυτό το σημαντικότατο διπλό σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Ρόσα (69’ Ρότσα), Μουνιός, Μαρκόβσκι

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (88' Καθάριος), Μπεν (71΄ Μασούρας), Μασούντ, Καρίμ (83' Σαββίδης).

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια