Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Συναινετική διάθεση για NOVA και αναδιάρθρωση

Τα θέματα της εξόφλησης των χρωστούμενων από τη NOVA και η μελλοντική αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγ...

Τα θέματα της εξόφλησης των χρωστούμενων από τη NOVA και η μελλοντική αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Στην επόμενη συνεδρίαση του συνεταιρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 10/2, αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς τα ζητήματα της μείωσης των ομάδων από 16 σε 14, της συμμετοχής του πρώτου της βαθμολογίας στα πλέι οφ και της πραγματοποίησης πλέι άουτ από τη σεζόν 2018-2019.

Σχετικά, δε, με την πρόταση μείωσης των ομάδων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως όλοι θα συμφωνήσουν, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πρωταθλητής να αναδεικνύεται μέσω πλέι οφ.

Σχετικά, δε, με τα οφειλόμενα στις ομάδες από το συνδρομητικό κανάλι, θεωρήθηκε σκόπιμο να υπάρξει συναινετική διάθεση, με αποτέλεσμα η NOVA να πληρώσει στις ομάδες τα χρωστούμενα με δόσεις και όχι με άμεση εξόφληση.

Το τελευταίο έρχεται σε αντίθεση με τη στάση του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε αποστείλει και επιστολή στη Λίγκα που ζητούσε την εξόφληση των χρημάτων, πρόταση η οποία δεν συζητήθηκε καν, καθώς ήταν εκτός ημερησίας διατάξεως.

Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα χρήματα από τη NOVA δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη.

Εξάλλου, μία από τις σημαντικές στιγμές του Δ.Σ. ήταν το θέμα της μη συζήτησης της αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων των ομάδων, το οποίο δεν κατόρθωσε να θέσει επί τάπητος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού δεν αποδέχθηκε το αίτημα της πλευράς του αφεντικού της ΑΕΚ, με την αιτιολογία ότι το ζήτημα δεν βρισκόταν σε εκείνα της ημερησίας διατάξεως – αποτέλεσμα, το θέμα δεν συζητήθηκε και πάει σε επόμενο ΔΣ.

Η ΑΕΚ έχει αρκετές φορές εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως δεν λαμβάνει όσα αξίζει λόγω του «βάρους» του ονόματός της, αλλά όσα προβλέπονται για μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία και κάνει προσπάθειες για ν' αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για να τεθεί θέμα ψηφοφορίας για κάποιο ζήτημα απαιτείται ομοφωνία από τα μέλη του συνεταιρισμού, κάτι που δεν επετεύχθη με τη στάση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού και έτσι το ζήτημα της ανακατανομής των τηλεοπτικών εσόδων δεν προχώρησε.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας για τις αποφάσεις του σημερινού Δ.Σ.:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση και παράδοση Σχεδίου για την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος και τη συνολική δομή οργάνωσης του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, προς αξιολόγηση από τις ΠΑΕ-Μέλη, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο επόμενο Δ.Σ.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πλήρες Πρόγραμμα του Β΄ Γύρου Πρωταθλήματος, με την επιφύλαξη της οριστικής έγκρισης των αγώνων της 20ης Αγωνιστικής ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ και ΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, όσον αφορά στην ημέρα και ώρα τέλεσής τους. Ο ορισμός των αγώνων της 27ης Αγωνιστικής στις 5 και 6 Απριλίου 2017 γίνεται με την επιφύλαξη της τελικής έγκρισης από την ΕΠΟ.

3/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η εκπόνηση μελέτης για την κατάσταση και βελτίωση των αγωνιστικών χώρων από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η ενίσχυση του κ. Γ. Μπίκα με το συνολικό ποσόν των 25.000 ευρώ, προς αποκατάσταση των ζημιών της οικίας του.

Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν ομόφωνα οι ετήσιες ετήσιων οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 1/7/2015 - 30/6/2016 και απαλλάχθηκαν τα μέλη από ευθύνη για τα πεπραγμένα χρήσεως 1/7/2015 - 30/6/2016».

Δεν υπάρχουν σχόλια