Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μηδέν ίσον με τρία...

Γράφει ο Λουζιτανός... Όχι δεν είναι παράλογα μαθηματικά όπως το πολιτικάντικο 0+0=14, που είχε ...υποσχεθεί κάποτε μια κυβέρνηση (για ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Όχι δεν είναι παράλογα μαθηματικά όπως το πολιτικάντικο 0+0=14, που είχε ...υποσχεθεί κάποτε μια κυβέρνηση (για όσους το πρόλαβαν και το θυμούνται)! Είναι η συνταγή νίκης του Πανιωνίου: όσο ο αντίπαλος μένει στο 0, ο Ιστορικός θα παίρνει τους 3 βαθμούς.

Ο Παναιτωλικός ήρθε στη Νέα Σμύρνη με το ηθικό ανεβασμένο, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, έχοντας μάλιστα πετύχει και 3 γκολ. Εκεί όμως αντιμετώπισε έναν αντίπαλο που δεν του επέτρεψε να κάνει καμία σχεδόν φάση, εκτός από ένα σουτ στο 93’, όταν πια το παιχνίδι είχε κριθεί. Έτσι, μοιραία ήρθε άλλη μία νίκη για τους κυανέρυθρους, που αποδεικνύουν ότι κατά κανόνα το γκολ το ...έχουν, ακόμη και όταν αγωνίζονται χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό. Αυτή τη φορά ήταν ένας αμυντικός και ένας μέσος που έδωσαν τις λύσεις στην επίθεση, αλλά για μένα αυτό που πάλι έκανε τη διαφορά ήταν η αμυντική γραμμή.

Έχω βαρεθεί να γράφω ότι το 0 στην άμυνα σημαίνει κατά μεγάλη πιθανότητα 3 βαθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως έχω βαρεθεί να γράφω για τον Σιώπη που για μία ακόμη φορά ήταν ο καλύτερος του γηπέδου αν και λίγο άτυχος αφού θα μπορούσε τουλάχιστον 2 φορές να χρηστεί και σκόρερ. Φυσικά, τίποτα δεν θα γινόταν αν πλάι του δεν έπαιζαν τα υπόλοιπα παιδιά, όπως ο Κόρμπος, ο Ρισβάνης, ο Μπεν, ο Μασούντ και το «πουλέν» της στήλης μου, ο Τασουλής. Ειδικά για τον τελευταίο, ελπίζω ο Σκίμπε που παρακολουθεί τελευταία Πανιώνιο να καταλάβει ότι τέτοιο αριστερό μπακ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Όσο και αν η εταιρεία που μανατζάρει τα δικαιώματα του παίκτη δεν φαίνεται να επηρεάζει πολύ τις «εθνικές επιλογές», ο Χρήστος είναι σταθερότατος στην άμυνα, καλός με τη μπάλα στα πόδια, ένα πλήρες αριστερό μπακ και νομίζω αξίζει μια κλήση και συμμετοχή στην εθνική.

Το σύνολο του Μιλόγεβιτς, όλοι μαζί, μια πραγματική ομάδα ακόμη και αν χάρει της έκτασης του άρθρου παρέλειψα κάποια ονόματα, έδωσε μια πολύ καλή παράσταση ποδοσφαίρου, το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη. Ναι, ποδοσφαιρική παράσταση, όχι αυτό το είδος σκοτσέζικου ράγκμπυ στη λάσπη που είδαμε μεσοβδόμαδα στα Γιάννενα. Και φυσικά κανένα παράπονο δεν έχω από τους παίκτες μας για την ήττα, αφού χάσαμε σε άθλημα τελείως διαφορετικό από ποδόσφαιρο, όσο και αν μας στοίχισε αυτό βαθμολογικά.

Πίσω στο σαββατιάτικο ματς, ο Μιλόγεβιτς εκ του αποτελέσματος έκανε πολύ σωστή επιλογή με τον Καθάριο στο αρχικό σχήμα, το γκολ εξάλλου τον δικαίωσε κιόλας. Ο παίκτης φάνηκε αρκετά έτοιμος, με σωστές τοποθετήσεις, χειρισμό της μπάλας και γενικά με «τσαγανό». Ήταν μια (ακόμη) ευχάριστη έκπληξη στην ομάδα. Ο Γκιοατά πήγε επίσης καλά, θέλει όμως λίγη περισσότερη σιγουριά στις επαφές του με τη μπάλα. Αναμένουμε να δούμε περισσότερο και τους Ταπόκο και Γεσίλ. Ειδικά ο τελευταίος, περίμενα ίσως να αγωνιστεί για λίγα παραπάνω λεπτά, μιας και το παιχνίδι δεν φαινόταν επικίνδυνο μετά το 2-0 και ήταν ευκαιρία να κάνει ντεπούτο χωρίς πίεση. Εντούτοις, με την έλλειψη επιθετικού σίγουρα θα πάρει τις ευκαιρίες του στα επόμενα παιχνίδια.
Είχα γράψει γύρω στο Νοέμβρη ότι αν η ομάδα έπαιζε στο επίπεδο που αναμενόταν, κάποιοι θα έχαναν τον ύπνο τους. Ήδη έχω επενδύσει σε μετοχές της εταιρείας που προωθεί στην ελληνική αγορά γνωστά αντικαταθλιπτικά χάπια, γιατί οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στα «ποδοσφαιρικά φαρμακεία».

Στα σοβαρά, τώρα, η ομάδα μας, μας δικαίωσε έστω και μετά από κάποια σκαμπανεβάσματα. Η 2η θέση είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πετύχει κάποια ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα εντός των γηπέδων και όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή με το παρασκήνιο. Ελπίζω και αναμένω ανάλογη συνέχεια, όπως νομίζω και όλοι οι κυανέρυθροι περήφανοι φίλαθλοι και οπαδοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια