Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οικονόμου: «Τεράστιο σωματείο ο Πανιώνιος»

Για την δύσκολη νίκη επί του Χολαργού, για το αήττητο σερί της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και για τον στόχο της ανόδου στην Α1 μίλησε ο...

Για την δύσκολη νίκη επί του Χολαργού, για το αήττητο σερί της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και για τον στόχο της ανόδου στην Α1 μίλησε ο Νίκος Οικονόμου.

Αρχικά ο τεχνικός του Πανιωνίου, μιλώντας στην ιστοσελίδα "gazzetta", τόνισε:

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι (σ.σ. με τον Χολαργό), χωρίς τον κόσμο κιόλας, κόντρα σε μία ομάδα, η οποία είχε κίνητρο να αποδείξει πράγματα, ειδικά στον καινούριο της προπονητή. Ο Χολαργός δεν είναι για τη θέση που βρίσκεται βαθμολογικά. Κανονικά θα έπρεπε να είναι στις πρώτες θέσεις, για να διεκδικήσει την άνοδο, μαζί με εμάς και κάποιες άλλες ομάδες. Εμείς δεν κοιτάξαμε καν τη βαθμολογική του θέση. Πήγαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα ίση με εμάς, δηλαδή ένα φαβορί», είπε αρχικά ο Έλληνας προπονητής, για να συνεχίσει: «Ενώ κλείσαμε το ημίχρονο στους 11 πόντους, δεν βρήκαμε ρυθμό. Μία ομάδα, η οποία παίζει ζώνη επί 40 λεπτά, είναι δύσκολο, σαν αντίπαλη άμυνα, να βρεις ρυθμό στην επίθεση. Αλλά αυτό που μετράει στο τέλος είναι αυτό που έχουμε πετύχει: σταθερότητα και διάρκεια! Όλοι κρινόμαστε από αυτό. Τα παιδιά έδειξαν απίστευτο χαρακτήρα. Συνεχίζουμε. Δεν ασχολούμαστε με το αήττητο κι όλα αυτά. Κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη αυτή. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα μας μετά, με τον ΓΣΛ και τον Δούκα εκτός, την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου».

Ωστόσο, το αήττητο δεν δημιουργεί μια έξτρα πίεση και ένα βάρος επιπλέον, σε κάθε αγωνιστική; Ο πρώην παίκτης του «Ιστορικού» απαντά: «Και πίεση να μην έχουμε, βάζω εγώ πίεση στα παιδιά. Ήξεραν από την αρχή πού έχουν έρθει, όπως όλοι, άρα η πίεση είναι δεδομένη γι' αυτή την ομάδα. Καμιά φορά εξελίσσεται ένα παιχνίδι εύκολα, το κερδίζεις και λένε “έλα μωρέ τώρα, εύκολη ομάδα αυτή, πάει” και μια άλλη ομάδα, με τους ίδιους στόχους με εμάς κερδίζει στον πόντο και λένε “α, δύσκολη ομάδα αυτή τελικά”. Ο Πανιώνιος είναι ένα τεράστιο σωματείο, μια πολύ βαριά φανέλα και κάθε εβδομάδα, σε κάθε προπόνηση, πρέπει να αποδεικνύεις ότι είσαι ο πρώτος, και πάντα τον πρώτο όλοι, καλώς ή κακώς, θέλουν να τον κερδίσουν».

Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα της Α2 και το κατά πόσο αυτό είναι ανταγωνιστικό, ανέφερε: «Είναι αρκετά δύσκολο το πρωτάθλημα, ίσως και περισσότερο από το περσινό. Υπάρχουν 5-6 ομάδες πάρα πολύ δυνατές. Πρέπει να κλείσει ο πρώτος γύρος, γιατί πολλά μπορεί να συμβούν τις επόμενες δύο αγωνιστικές. Να δούμε που θα βρισκόμαστε και σε ποια θέση, αλλά δεν τελειώνει τίποτα στον πρώτο γύρο. Το τι θα γίνει θα κριθεί το Μάιο. Ποτέ δεν έχουμε κρύψει ότι έχουμε φτιάξει μια ομάδα για να ανέβει κατηγορία. Αυτός είναι και παραμένει ο στόχος του Πανιωνίου»!

Σχετικά με τον έτερο διεκδικητή της ανόδου, Ηρακλή, και τον αξιόλογο Αίολο Αστακού, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και στην πορεία νίκησε τους Θεσσαλονικείς, υποστήριξε: «Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες, αλλά όπως σου είπα, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Όταν κερδίσαμε εμείς στον Αστακό είχα πει ότι ήταν πάλι μια τεράστια νίκη, που είχαμε και τον Αλίχοντζιτς τραυματία. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι για κανέναν σε αυτή την κατηγορία. Το θέμα είναι η διάρκεια που θα έχεις στο πρωτάθλημα, η διαχείριση του υλικού που θα έχεις και το πόσο το θέλεις. Εμείς το θέλουμε πολύ πάντως».

Τέλος, δεν γινόταν να μη σχολιαστεί και το θέμα των ημερών που αφορά στην ψηφοφορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ώστε να βρεθεί στο All-Star Game του ΝΒΑ. Ο Νίκος Οικονόμου είχε να πει μόνο τα καλύτερα και μάλιστα είχε τη συζήτηση του «Greek Freak» με τους συνεργάτες του, πριν την έναρξη του ματς με τον Χολαργό.

«Ο Γιάννης είναι ένα παιδί, το οποίο δεν έχει ταβάνι! Πάνω απ' όλα είναι αθλητής και μετά μπασκετμπολίστας. Μας κάνει πάρα πολύ περήφανους! Του αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια, αν σκεφτείς ότι πριν τέσσερα χρόνια ήταν σε μια ομάδα στην Α2 (σ.σ. Φιλαθλητικός) και τώρα έχει φτάσει εκεί που είναι. Αυτό το συζητούσαμε και πριν το παιχνίδι με τους συνεργάτες μου και λέγαμε πως δεν υπάρχει ταβάνι γι' αυτό το παιδί! Υγεία να έχει! Αυτά που κάνει, και σε αυτή την ηλικία που τα κάνει, είναι κάτι το απίστευτο! Γι' αυτό και όλο το ΝΒΑ αναρωτιέται τι συμβαίνει με αυτόν. Προσπαθούν όλοι να μάθουν το όνομά του (γέλια), αλλά θα τους το μάθει, είμαι σίγουρος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια