Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Υποχώρησε και την πάτησε!

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Υποχώρησε στο 2ο ημίχρονο και την πάτησε. Δεν μπήκε καλά αγωνιστικά το 2017 για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο! Ε...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Υποχώρησε στο 2ο ημίχρονο και την πάτησε. Δεν μπήκε καλά αγωνιστικά το 2017 για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο!

Είναι πράγματι ανεξήγητο γιατί ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε στο 2ο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ στη Ν. Σμύρνη. Μήπως επειδή είχε εξασφαλίσει τη νίκη; Όχι βέβαια διότι κέρδιζε με το εύθραυστο 1-0. Μήπως επειδή φοβήθηκε τον αντίπαλό του; Μα δεν ήταν καμιά ιδιαίτερα δυνατή ομάδα, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μήπως επειδή δεν είχε δυνάμεις; Τότε την ευθύνη φέρει ακέραιη η τεχνική ηγεσία. Μήπως, τέλος, επειδή δόθηκαν τέτοιες εντολές; Μα δεν είχε καμία λογική για να δοθούν!

Άποψή μου είναι ότι τίποτα από τα παραπάνω δε συνέβει και οφείλεται σε μια λανθασμένη νοοτροπία, που έχουμε δει και σε άλλους αγώνες και η οποία μπορεί να μην εμφανίζεται συνέχεια, αλλά εμφανίζεται συχνά. Και συνήθως στοιχίζει στην ομάδα. Είναι κάτι που πρέπει να εξαλειφθεί εντελώς αλλιώς ο Πανιώνιος δε θα μπορέσει να πλασαριστεί στην 5άδα και να διεκδικήσει θέση στην Ευρώπη. Σήμερα έχασε τζάμπα βαθμούς από μια ομάδα που έχει τις ίδιες βλέψεις με τον Ιστορικό! Και όταν δεν κερδίζεις αγώνες στο γήπεδό σου με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με σένα δύσκολα τον επιτυγχάνεις.

Επίσης θεωρώ ότι ο Μιλόγεβιτς είχε ένα ατυχές κοουτσάρισμα. Δεν προέβη εγκαίρως σε διορθωτικές κινήσεις και επιπλέον δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν αντικαθιστά ποτέ ποδοσφαιριστές που σε κάποιον αγώνα δε βρίσκονται σε καλή μέρα. Αναφέρομαι στους Κόρμπο, Σιώπη και Μασούντ. Σύμφωνοι, είναι πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και έχουν βοηθήσει αφάνταστα τον Πανιώνιο, όμως δε σημαίνει ότι πρέπει και να είναι αναντικατάστατοι όταν σ’ έναν αγώνα δεν αποδίδουν τ’ αναμενόμενα. Και καλά τον Μασούντ μπορείς να τον αφήσεις μέχρι τέλους, επειδή και στην κακή του μέρα μπορεί να κάνει την καθοριστική ενέργεια, η οποία θα βοηθήσει να πάρεις τη νίκη, αλλά τους άλλους;

Επίσης η επιπολαιότητα του Φούντα και το "μπλαζέ" στυλ του Μπεν είναι παροιμιώδη! Ο πρώτος μπορεί να κάνει την απίθανη ενέργεια αλλά τις περισσότερες φορές στην τελική προσπάθεια ή στην τελική πάσα είναι απογοητευτικός! Όσο για τον Μπεν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είναι "μπλαζέ" και απρόσεκτος! Ο δε Μασούντ είναι να μην εκνευριστεί, και το κάνει δυστυχώς συχνά, διότι τότε αποδιοργανώνεται πλήρως και το ένα λάθος ακολουθεί το άλλο! Δε είμαι και δεν επιθυμώ να γίνω προπονητής της εξέδρας αλλά η άποψή μου είναι ότι στη θέση του Φούντα στο 2ο ημίχρονο έπρεπε να περάσει ο Μασούρας (βέβαια και αυτός είναι αρκετά επιπόλαιος). Επιπλέον μετά το πρώτο 10λεπτο του 2ου ημιχρόνου έπρεπε να βγει ο Κόρμπος και στη θέση να έμπαινε ο Σαββίδης και περίπου την ίδια ώρα έπρεπε να βγει ο Μπεν, του οποίου η απόδοση έπεφτε κατακόρυφα και οι ενέργειές του ήταν εντελώς αψυχολόγητες και να μπει κάποιος άλλος, αφού ο Εν Γκογκ είχε πρόβλημα στο πόδι!

Ελπίζουμε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Πανιώνιος να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και αφενός μεν να βελτιώσει τη νοοτροπία του και αφετέρου να γίνει περισσότερο διεκδικητικός σε κάθε αγώνα. Τότε, αν δεν προκύψουν άλλης τάξεως εμπόδια, θα έχει ισχυρές πιθανότητες να βγει στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια