Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα : Στατιστικά & συμπτώσεις

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης * Το μεσημέρι της Πέμπτης (15.00), ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα ίσως στο πιο ενδιαφέρον ματς της ...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης

* Το μεσημέρι της Πέμπτης (15.00), ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα ίσως στο πιο ενδιαφέρον ματς της εξ' αναβολής πρεμιέρας της Superleague 2016/2017. Αμφότερες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να μπουν με το ''δεξί'' στο 2017 σε ένα αν μη τι άλλο ''εξάποντο'' ματς.


Να σημειωθεί πως οι 2 ομάδες θα αναμετρηθούν σε επίπεδο πρωταθλήματος για 8ο συνεχόμενο ημερολογιακό έτος! Παρατηρείται πως έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους τουλάχιστον μία φορά εντός των ετών 2009,2010,2011,2012,2013,2014,2015 & 2016!

* Οι κυανέρυθροι επιθυμούν να συνεχίσουν στο δρόμο των πρόσφατων επιτυχιών σε επίπεδο πρωταθλήματος όπου παραμένουν αήττητοι μετά τις 29/10/2016 και το εκτός έδρας 2-0 στη Λάρισα από την τοπική ομάδα. Έκτοτε, έχουν σημειώσει 3 νίκες & 2 ισοπαλίες στους 5 αγώνες που έχουν μεσολαβήσει μέχρι και σήμερα.

Ο Ιστορικός θα προσπαθήσει μεταξύ άλλων να σπάσει ένα αρνητικό σερί που τρέχει τα τελευταία χρόνια και αφορά στο πρώτο χρονικά ματς του εκάστοτε ημερολογιακού έτους. Παρατηρείται πως την τελευταία πενταετία κάνει ποδαρικό με το ''αριστερό'' με πιο πρόσφατη επιτυχία την εντός έδρας νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, σε αγώνα που διεξήχθη στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Superleague 2011/2012. 

Κοινή σύμπτωση με τη φετινή περίπτωση είναι τόσο το ότι πρόκειται για εντός έδρας αναμέτρηση που διεξάγεται καθημερινή και όχι Σαββατοκύριακο, όσο και για το γεγονός ότι εκείνη την αγωνιστική περίοδο (όπως και τη φετινή), κατέγραφε περισσότερους βαθμούς συγκομιδή μακριά από τη Νέα Σμύρνη παρά εντός έδρας τη δεδομένη χρονική στιγμή (πριν δηλαδή το πρώτο ματς του αντίστοιχου νέου έτους). 

* Από την πλευρά τους, οι Ηπειρώτες ψάχνουν την επιστροφή στα τρίποντα μετά τις 26/11/2016 όταν και είχαν επικρατήσει εντός έδρας με 2-0 επί της κυανέρυθρης Βέροιας. Έκτοτε, έχουν γνωρίσει 2 ήττες από τα ''άκρα'' του πρωταθλήματος, δηλαδή τον ουραγό Ηρακλή εκτός έδρας (2-1) & τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό εντός (0-2), ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ 
(1-1). Να σημειωθεί πως η μέχρι στιγμής μοναδική & ταυτόχρονα πιο πρόσφατη εκτός έδρας νίκη τους έχει επιτευχθεί (0-1) έναντι της εξίσου κυανέρυθρης Κέρκυρας στις 1/10/2016!

* Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, η κυριαρχία του Πανιωνίου είναι συντριπτική με 15 νίκες έναντι 2 του ΠΑΣ Γιάννινα ενώ 6 αναμετρήσεις δεν ανέδειξαν νικητή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν αναπτυχθεί ''πελατειακές σχέσεις'' μεταξύ των 2 αντιπάλων τα τελευταία σχεδόν 35 χρόνια, όπου οι κυανέρυθροι έχουν πετύχει 16 νίκες, έχουν γνωρίσει 2 ήττες ενώ έχουν σημειωθεί 9 ισοπαλίες στα 27 πιο πρόσφατα χρονικά ματς της συνολικής προϊστορίας απέναντι στον ''Άγιαξ της Ηπείρου'' ανεξαρτήτου έδρας! Δηλαδή καταγράφουν μέσο όρο 2.11 βαθμών ανά αγώνα έναντι μόλις 0.56 των αντιπάλων τους (!), σε κάθε περίπτωση αριθμοί που δεν χωρούν την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος είναι το διαχρονικά απόλυτο αφεντικό στις αναμετρήσεις μεταξύ Νεοσμυρνιωτών & ''παγουράδων''!

Δεν υπάρχουν σχόλια