Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Εντυπωσιακά βήματα μπρος από την ΠΑΕ Πανιώνιος

Σας παραθέτουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που μας έστειλε ο Βασίλης Καράβολας. Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου έγινε η ΓΣ της ΠΑΕ Πανιώνιος...

Σας παραθέτουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που μας έστειλε ο Βασίλης Καράβολας.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου έγινε η ΓΣ της ΠΑΕ Πανιώνιος στην οποία παρουσιάστηκε ο ισολογισμός της ΠΑΕ και έγινε η συζήτηση για την απαλλαγή των μελών του ΔΣ για τη χρονιά Ιούλης 2015-Ιούνης 2016.

Η εισήγηση του λογιστή αλλά και των ορκωτών λογιστών ήταν απρόσμενα (τουλάχιστον για μένα που είμαι εκτός της καθημερινότητας της ΠΑΕ) τόσο θετική. Όχι ότι όλα τα προβλήματα λύθηκαν, ούτε ότι η ομάδα ξεχρέωσε, όχι αυτά υπάρχουν ακόμα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Όμως για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ΠΑΕ δεν παραβιάζει τις διατάξεις του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών και δεν απειλείται με διάλυση. Αυτό συμβαίνει όταν οι συσσωρευμένες ζημιές της ξεπερνούν το ύψος του μετοχικού της κεφαλαίου. Συνήθως αυτό το πρόβλημα ξεπερνιόταν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μια μέθοδος που είχε νόημα όταν μεγαλομέτοχος ήταν ο κύριος Τσακίρης, καθώς την κάλυπτε με δικά του λεφτά, όμως έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική τα τελευταία χρόνια καθώς όταν προκυρήχθηκε μια νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επί προεδρίας Βεντούρη (αν θυμάμαι καλά) το ποσό που εισπράχθηκε ήταν αμελητέο. Συνεπώς αυτό που μάθαμε οι ελάχιστοι δυστυχώς που παραβρεθήκαμε είναι ότι αυτός ο κίνδυνος ξεπεράστηκε (πιστεύω μόνιμα καθώς η διοίκηση της ΠΑΕ έχοντας ζήσει αυτή την κατάσταση θα φροντίσει να συνεχίσει την ίδια πολιτική).

Στη ΓΣ πήραμε σημαντικές απαντήσεις. Μάθαμε π.χ. ότι όλα τα λεφτά του Χατζηησαϊα πήγαν στην εφορία με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να έχει ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ και αρκετές δόσεις από τη ρύθμιση των 100 δόσεων στην οποία μπήκε. Μάθαμε για κάποιa επιπλέον εμπόδια που εμφανίστηκαν και έπρεπε άμεσα να ξεπερασθούν (π.χ. ένας φορολογικός έλεγχος μετά την υπαγωγή της στις 100 δόσεις που είχε σαν αποτέλεσμα νέα πρόστιμα και νέα ρύθμιση, δυστυχώς μικρότερης διάρκειας). Μάθαμε ότι η ΠΑΕ έβγαλε και ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και για όλα αυτά ενημερώνει τακτικά την ΕΠΟ ενόψει της νέας αδειοδότησης. Μάθαμε ότι ο κενός πριν λίγα χρόνια φάκελλος του Πανιωνίου στην υπηρεσία αδειοδότησης της ΕΠΟ έχει γίνει πια σειρά υπερχειλισμένων από έγγραφα ντοσιέ.

Για μένα όλα αυτά είναι σημαντικότερα από το αγωνιστικό κομμάτι. Μια υγιής ΠΑΕ μπορεί να κάνει και αξιοπρεπή αγωνιστικό προγραμματισμό, μπορεί να προγραμματίσει τις πωλήσεις των παικτών της με βάση την αξία τους και όχι με βάση τις προθεσμίες των δόσεων της εφορίας ή του ΙΚΑ. Αυτό το ζήσαμε την εποχή Τσακίρη που οι παίκτες μας χρυσοπληρώνονταν (άσχετα αν η τότε διοίκηση δεν αξιοποιούσε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που λάμβανε). Και φυσικά θα μπορεί και να τους αντικαταστήσει επάξια στηριγμένη και σε αγωνιστικά κριτήρια και όχι μόνο σε οικονομικά. Μια υγιής ΠΑΕ μπορεί να προγραμματίσει την κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές με τη δημιουργία ακαδημιών, μπορεί να διεκδικήσει και να προσφέρει ικανοποιητικές αμοιβές σε παίκτες που την ενδιαφέρουν. Μια ΠΑΕ υπό οικονομική ομηρία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ψωνίζει από τα σκουπίδια των άλλων, να ψευτοζει από την ελεημοσύνη κάποιων πλουσιότερων, να ανέχεται εξ ανάγκης και με σκυμένο κεφάλι την κοροϊδία των ισχυρότερων και να βαυκαλίζεται με περασμένα μεγαλεία.

Ο γιος μου τις προάλλες αγόρασε την κατακόκκινη φανέλλα (κλασική) με τυπωμένο το 10 Karim . Όσο και αν θα στεναχωρηθούν τα παιδιά μου δεν διαφωνώ με την πώληση του. Αρκεί αυτή να μας πάει ένα ή δυό βήματα κοντύτερα στην οικονομική εξυγίανση. Όπως και δεν θα στεναχωρηθώ ιδιαίτερα αν η ομάδα τερματίσει έκτη ή έβδομη και όχι πέμπτη. Αυτό που με ενδαφέρει κύρια είναι η ολοκλήρωση της οικονομικής εξυγίανσης. Προτιμώ να πέσουμε μια ή δυο θέσεις στην κατάταξη αλλά να μην παρεκλίνουμε ούτε κατ' ελάχιστο από αυτή τη διαδικασία η οποία επιδοκιμάστηκε στη ΓΣ. Σαν φίλαθλοι έχουμε κάνει χρόνια υπομονή. Έχουμε περάσει από Β Εθνικές κρατώντας τη σημαία ψηλά. Καλύτερα να περιμένουμε ένα χρόνο ακόμα ώστε στο τέλος του η ομάδα ελεύθερη να ανέβει όσο ψηλά μπορεί παρά να διακόψουμε αυτή τη διαδικασία πρόωρα και μετά από μια σύντομη πτήση να ξαναβουλιάξουμε στα χρέη και στην ανυποληψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια