Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κάτω τα χέρια από τον Μιλόγεβιτς!

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ -Μάκης Διόγος *** Καλή χρονιά με υγεία & δύναμη «κυανέρυθρα» αδέρφια. Γράφω μια μέρα πριν από το ματς με τον Παν...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ -Μάκης Διόγος

*** Καλή χρονιά με υγεία & δύναμη «κυανέρυθρα» αδέρφια. Γράφω μια μέρα πριν από το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ένα δύσκολο ματς κόντρα σε μια δυνατή & και πολύ καλά οργανωμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Μα πάνω απ’ όλα μια πεντακάθαρη ομάδα που ότι διεκδικεί το κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως καταλαβαίνετε από τον «προκλητικό» τίτλο το θέμα μου σήμερα θα είναι… μονόπλευρο. Αφορά τον προπονητή της ομάδας μας. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους οι διοικούντες της ΠΑΕ, όμως αυτό που είδα μετά το 1-1 με τον ΠΑΣ τη Πέμπτη λίγους οπαδούς του Πανιωνίου να αποδοκιμάζουν τον Μιλόγεβιτς πραγματικά ήταν απογοητευτικό. Γι’ αυτό θέλω να τον υποστηρίξω. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο προπονητής στην Ελλάδα είναι το εύκολο «θύμα». Ο Μιλόγεβιτς ανέλαβε το καλοκαίρι μια ομάδα που δεν σχεδίασε, που δεν έκανε τις μεταγραφές και που ήδη είχε ένα αγωνιστικό πλάνο από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

*** Σωστά πράττοντας «πάτησε» πάνω σ’ αυτό το αγωνιστικό πλάνο και η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή 22 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ναι και εγώ θα ήθελα ο Ιστορικός να είναι πρώτος και να πηγαίνει για τίτλο. Σοβαρά. Σε άλλη χώρα όπου το πρωτάθλημα παίζεται στα γήπεδα πιθανότατα να είχαμε πολλές πιθανότητες να το δούμε. Στην Ελλάδα όμως είναι… επιστημονική φαντασία. Ο Πανιώνιος λοιπόν είναι τέταρτος, παίζοντας πολλές φορές καλό & ποιοτικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει συμβολή ο Μιλόγεβιτς σ’ αυτό; Όπως ευθύνεται για τις γκέλες έτσι… ευθύνεται και για τις επιτυχίες! Τα γράφω κάθε εβδομάδα εδώ στα «Πανιώνια Νέα». Όμως να δούμε λίγο την πιο πρόσφατη «γκέλα». Στο ματς με τον ΠΑΣ ο αντίπαλος σε 90 λεπτά αγώνα δεν πάτησε στη περιοχή μας. Δεν ειχε ούτε ΜΙΑ χαμένη ευκαιρία. Μονο δυο σουτ έκανε έξω από τη περιοχή. Το ένα το έβγαλε εντυπωσιακά ο Γιαννιώτης και το άλλο, δυστυχώς, μπήκε γκολ. Εμείς είχαμε ένα καλό Α’ ημίχρονο όπου πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Καρίμ.

*** Στο δεύτερο μέρος θα μπορούσαμε να «καθαρίσουμε» το ματς. Δυο φορές. Και στις δυο πρωταγωνιστής είναι ο Καρίμ. Και αν στη πρώτη το σουτ που επιχείρησε έφυγε διπλά από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, στη δεύτερη ευκαιρία είναι αδικαιολόγητος καθώς ο Μασούντ είναι μόνος στο κενό τέρμα. Τι να κάνει ο Μιλόγεβιτς; Να μπει να δώσει αυτός την πάσα; Να πείσει τον Καρίμ ότι δεν πειράζει να βάλει και ο Μασούντ το γκολ; Κάτι που ξεχνάνε οι Πανιώνιοι είναι ότι ο Μιλόγεβιτς προετοιμάζει κάθε εβδομάδα μια ομάδα της οποίας βασικοί παίκτες είτε είναι πραγματικά φευγάτοι ή διαβάζουν ότι θα… φύγουν. Επίσης προετοιμάζει την ομάδα και ταυτόχρονα δοκιμάζει παίκτες λες και είναι καλοκαιρινή περίοδος.

*** Η άποψη μου είναι ότι ο Μιλόγεβιτς έχει δείξει θετικά στοιχεία, παρά την μεγάλη πίεση που έχει ο πάγκος του Πανιωνίου και κυρίως παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Κάνει λάθη; Φυσικά. Μόνο όσοι είναι στα… νεκροταφεία δεν κάνουν λάθη. Μπορεί κάποιος (και εγώ…) να βρω λάθος αλλαγές, καθυστερημένες κινήσεις, λάθος επιλογές. Όμως το ισοζύγιο στο τέλος της ημέρας είναι υπερ του. Είναι θετικό το αποτέλεσμα< και φαίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Επίσης βάσει αποτελεσμάτων είναι από τους καλύτερους προπονητές της Superleague, πολύ σοβαρός άνθρωπος, με προσωπικότητα που στις δηλώσεις του δεν ψάχνει καμία δικαιολογία και κυρίως δουλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες (οικονομικές & αγωνιστικές…) και πιστεύω ότι πρέπει η διοίκηση και ο κόσμος της ομάδας να τον στηρίξουμε να ολοκληρώσει τη χρονιά. Ετσι θα έχει την ευκαιρία το καλοκαίρι να «στήσει» την ομάδα όπως αυτός θέλει. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού ματς στο Αγρίνιο, αλλά και γενικότερα της φετινής χρονιάς που για μένα θα είναι πετυχημένη ακόμα και αν δεν είμαστε στη πεντάδα, κάθε σκέψη για αλλαγή προπονητή θα είναι αυτοκτονική. Εκείνο που προέχει είναι η οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, Να απαλλαγεί ο Ιστορικός από τον βραχνά των χρεών.

*** Η διοίκηση πρέπει να στηρίξει τον Μιλόγεβιτς καθώς μπορεί να είναι ο προπονητής που θα βάλει τον Πανιώνιο στο μόνο πλάνο που θα σώσει τον Ιστορικό από την οριστική χρεοκοπία. Στο πλάνο και της σημερινής διοίκησης. Δηλαδή το πλάνο με τους νεαρούς παίκτες (και όχι απίθανους ξένους μισθοφόρους), που θα βλέπουν την ομάδα σαν κίνητρο να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι ως σκαλοπάτι και «άλμα στη καριέρα» τους. Δυστυχώς το περασμένο καλοκαίρι χάθηκε αυτό το πλάνο (με ευθύνη του τότε προπονητή αλλά και τις διοίκησης) και τώρα τρέχουμε να πουλήσουμε παίκτες για να βγει οικονομικά η χρονιά. Γιατί αγωνιστικά βγαίνει εύκολα. Το έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα παίκτες, προπονητής και διοίκηση…

Υ.Γ. Δεν μας χωράει η Α2. Μην λέμε συνέχεια τα ίδια. Μπράβο στην ομάδα μπάσκετ. Συνεχίζουμε. Α1 ερχόμαστε (κανονικά…)

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

1 σχόλιο

  1. Συμφωνώ! Πολύ γκρίνια μωρ' αδερφέ μου. Έλεος πια! Όλοι οι ξερόλες που δεν έχουν κλωτσήσει τόπι ποτέ, έχουν άποψη. Δείτε το ματς, φχαριστηθείτε μπάλα επιτέλους. Η ομάδα είναι 3η. Στην 3η θέση!!! Το έχετε καταλάβει ή ζείτε σε άλλο βασίλειο; Εμπιστευθείτε τους. Και κάτι ακόμα. Το τι ακούει ο Μασούντ από την εξέδρα δεν λέγεται. Μια καλή κουβέντα για τη μαγική πάσα που έβγαλε μόνο του τον Καρίμ στο γκολ; Όχι!!! Τότε μούγκα! Τον περιμένετε στη γωνία, αφού έχει φάει ένα σωρό κλωτσιές και αγκωνιές να του την πείτε, επειδή δεν έπιασε η τρίπλα. Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή