Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πέρασε με (μόνο) τρία γκολ από τις Σέρρες!

Καταιγιστικός ήταν ο Πανιώνιος στις Σέρρες, όπου νίκησε (μόνο) 3-0 τον Πανσερραϊκό, σε ένα παιχνίδι που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες γι...

Καταιγιστικός ήταν ο Πανιώνιος στις Σέρρες, όπου νίκησε (μόνο) 3-0 τον Πανσερραϊκό, σε ένα παιχνίδι που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να έχει πετύχε περισσότερα τέρματα!

Η αναμέτρηση -ωε γνωστών- δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ο Ιστορικός δεν είχε ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές, όπως αναμενόταν, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που δεν αγωνίζονται έως τώρα πολύ, ενώ ξεκίνησε και τους νεαρούς Σταυρόπουλο, Βουκελάτο στην ενδεκάδα.

Οι κυανέρυθροι έχασαν ένα "τσουβάλι" ευκαιρίες για να έχουν προηγηθεί στο σκορ από πολύ νωρίτερα, όμως έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Μέλκα. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε πάρα πολλές σωτήριες επεμβάσεις για την ομάδα του.

Τελικά, ένα γκολ του Ενγκόγκ στο 72' ήταν αρκετό για να "ξεκλειδώσει"ο Ιστορικός  την εστία των Σερρών και στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν πιο απλά.

Ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα, ενώ το άλλο γκολ σημείωσε ο νεαρός Πινιώτης, πετυχαίνοντας φυσικά το πρώτο του επίσημο τέρμα με τον Πανιώνιο!

Ο Νταβίντ Ενγκόγκ ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μιλόγεβιτς, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Σαββίδης, Βουκελάτος, Καθάριος και Μασούρας.

Το παιχνίδι

Οι κυανέρυθροι απείλησαν για πρώτη φορά στο 7’, όταν ο Μασούρας (αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ)πέρασε τον αντίπαλο του, έκανε και το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μέλκα να διώχνει σε κόρνερ.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ενγκόγκ έδωσε όμορφα την μπάλα στον Σάββιδη, αυτός όμως πλάσαρε αδύναμα μέσα από την περιοχή και έτσι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κρατήσουν μπάλα και να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Στο 27’ ο Πανιώνιος έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ενγκόγκ άλλαξε όμορφα παιχνίδι προς τον Μασούρα αριστερά, ο οποίος έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον Μέλκα να διώξει δύσκολα με γροθιές.

Οι κυανέρυθροι πάτησαν «γκάζι» και στο 31 έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Εκγόγκ. Ο επιθετικός του Ιστορικού πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε όμορφα το σουτ, όμως ξανά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είχε την «απάντηση», διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Έξι λεπτά μετά ο κινητικός και δραστήριος Ενγκόγκ είχε μία ακόμη τελική προσπάθεια. Ο Σαββίδης έκανε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γάλλος επιθετικός έπιασε το μονοκόματο σουτ, με την μπάλα να σκάσει στο έδαφος και να καταλήγει στα χέρια του Μέλκα.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Πανιώνιο να έχει την κατοχή,χωρίς ωστόσο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η «επανάληψη» ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με τους κυανέρυθρους να προσπαθούν να βάλουν κάτω την μπάλα, προκειμένου να πετύχουν ένα γκολ.

Στο 51’ ο Καθάριος έκανε ωραία ατομική ενέργεια, δοκίμασε και το πόδι του, στέλνοντας την μπάλα όμως πολλά μέτρα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ενγκόγκ δύο λεπτά αργότερα.

Στο 54’ ήταν η σειρά του Γκιοατά να απειλήσει, καθώς προωθήθηκε για ένα κόρνερ, έκανε την κεφαλιά, όμως ο Μέλκας μπλόκαρε την μπάλα.

Στην αμέσως επόμενη φάση (55’), ο Βουκελάτος μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Μέλκας και εν συνεχεία ο Ολαϊτάν προσπάθησε να απειλήσει με νέο σουτ, το οποίο όμως πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς είχε βρει έναν πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και έφτανε συνεχώς με αξιώσεις προς την εστία του Μέλκα, όμως δεν μπορούσε να σκοράρει!

Στο 60’ ο πιο δραστήριος παίκτης του Πανιωνίου, Ενγκόγκ, έκανε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν στην θέση του και μπλόκαρε την μπάλα.

O Ολαϊτάν ήταν ο επόμενος παίκτης του Ιστορικού που δοκίμασε την… τύχη του για να σκοράρει, το σουτ που επιχείρησε όμως μπλόκαρε στην γωνία του ο Μέλκας. Ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού χωρίς αμφισβήτηση ήταν ο κορυφαίος του αγώνα!

Ο Πανιώνιος κυριαρχούσε ολοκληρωτικά στο γήπεδό και χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 64’ είχε δημιουργήσει 16 τελικές ενέργειες, ενώ οι γηπεδούχοι μόλις 1!

Τρία λεπτά αργότερα ο Καθάριος έκανε πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά είπαμε ο Μέλκας δεν έλεγε να «φάει» γκολ, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε την μπάλα.

Ο επιθετικός μονόλογος συνεχίστηκε για τον Πανιώνιο και σε διάστημα ενός λεπτού έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες. Στο 70’ η κεφαλιά του Μασούρα κατέληξε στα χέρια του Μέλκα και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας των Σερρών έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Βουκελάτου.

Στο 72’ όμως ήρθε η στιγμή που ο Πανιώνιος «νίκησε» τον Μέλκα! Μετά από κόρνερ, ο Ενγκόγκ στόπαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε και ένα πολύ ωραίο σουτ στη κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Τρία λεπτά μετά (75’) ξανά ο Γάλλος φορ του Ιστορικού κατάφερε να «συνδεθεί» με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Ολαϊτάν έκανε το σουτ, ο Μέλκας έδιωξε με τα ακροδάχτυλα και ο Ενγκόγκ -που ακολούθησε την φάση- μέσα και αριστερά από την περιοχή με όμορφο τελείωμα έκανε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γίνουν για πρώτη φορά απειλητικοί προς την εστία του «θεατή» Βοσνιάδη στο 77’, με τον Βοσκόπουλο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή προ κενή εστίας.

Στο 81’ οι κυανέρυθροι έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Ενγκόγκ από θέση τετ α τετ δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Μέλκα, όμως ο Πινιώτης πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 0-3!

Οι κυανέρυθροι προσπάθησαν να φτάσουν στην επίτευη κι άλλου τέρματος, με τον Ολαϊτάν στο 87' να κάνει ένα καλό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Δεν άλλεξ κάτι στα τελευταία λεπτά, με το 0-3 να είναι το τελικό σκορ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Μέλκας, Τσουβαλτσίδης, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Τσελεπίδης, Τσομαχασβίλι, Ρούτσης, Τάντιτς, Κτιστόπουλος, Φουσού, Κανούλας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βοσνιάδης, Σταυρόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκιοατά, Μασούρας, Καθάριος (79' Πινιώτης), Βουκελάτος (84' Κερασίδης), Σαββίδης, Κρητικός, Ενγκόγκ, Ολαϊτάν.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια