Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τασουλής: «Να μείνουμε προσγειωμένοι»

Ο Χρήστος Τασουλής μίλησε στην εφημερίδα Documento και αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην φετινή σεζόν, αλλά και στην παρουσία του Μιλόγεβιτς...

Ο Χρήστος Τασουλής μίλησε στην εφημερίδα Documento και αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην φετινή σεζόν, αλλά και στην παρουσία του Μιλόγεβιτς στην ομάδα.

Παράλληλα, μίλησε για το γεγονός πως ο Πανιώνιος αναδεικνύει συνεχώς νεαρούς παίκτες, ενώ τόνισε πως πρέπει η ομάδα να αποδείξει στο πρωτάθλημα ότι είναι πολύ καλύτερη απ' ότι δείχνει ο αποκλεισμός στο Κύπελλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις τον Πανιώνιο όταν έκανες το βήμα από τον Φωστήρα;

« Όταν είσαι στη Β' Εθνική ψάχνεις την ευκαιρία να αναδειχθείς και να πάρεις ευκαιρία στην πρώτη κατηγορία. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Είχα περάσει κάποιες δύσκολες στιγμές. στις άλλες κατηγορίες τα χρήματα είναι πολύ λίγα , είσαι λίγο στον αέρα γενικά με αποφάσεις που μπορούν να ληφθούν σε μια στιγμή για το πρωτάθλημα, ή μπορείς να... εξαφανιστείς με έναν τραυματισμό. Και εγώ περίμενα την ευκαιρία να πάω σε μια ομάδα Σούπερ Λιγκ να αποδείξω κάτι. Ενδιαφέρθηκε ο Πανιώνιος και ήταν ιδανικό για μένα, καθώς είναι ένας σύλλογος που δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Είναι η ομάδα που με ανέδειξε».

Πώς διαχειριστήκατε τόσο καλά την αλλαγή προπονητή πριν αρχίσει η χρονιά; Έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του κύριου Μιλόγεβιτς;

«Σίγουρα, δεν έχει αλλάξει πολύ η φιλοσοφία που είχαμε από πέρυσι. Πιστεύω ότι η ομοιογένεια της ομάδας, που έχει διατηρήσει έναν κορμό τα τελευταία δύο χρόνια, είναι το βασικότερο κομμάτι. Οι καλές σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας βγαίνουν στο γήπεδο. Πρώτα σαν παρέα και μετά σαν ομάδα».

Είναι μεγαλύτερη η αισιοδοξία σας φέτος ότι θα μπείτε πεντάδα, δεδομένου και του εντονότερου ανταγωνισμού στις ομάδες που διεκδικούν θέση στα πλέι οφ;

«Είναι πιο δύσκολο από πέρυσι, αλλά όταν το έχεις πετύχει μια φορά δεν το θεωρείς ακατόρθωτο, οπότε πιστεύω ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος, δηλαδή να γίνει μια καλή χρονιά όπως η περυσινή, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πεντάδα. Σίγουρα θα μας έκανε ακόμα πιο χαρούμενους, αλλά ο βασικότερος στόχος είναι να μείνουμε προσγειωμένοι και να σκεφτούμε ότι πρέπει να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά χωρίς να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να είμαστε στην πεντάδα»..

Εσύ που το ζεις κι από μέσα, τι είναι αυτό που κάνει τον Πανιώνιο να αναδεικνύει συνεχώς παίκτες που είτε όπως εσύ καλούνται στην Εθνική, είτε παίρνουν μεταγραφές;

«Τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι εδώ το κλίμα σίγουρα παίζει ρόλο, είναι πολύ καλό. Η ομάδα κάνει μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις οικονομικές δυσκολίες και ίσως αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που την έχει οδηγήσει σε μία αγορά παικτών νέων, με φιλοδοξίες και ίσως παιδιά που ψάχνουν την δεύτερη ευκαιρία. Θα έρθουν με λιγότερα χρήματα ή ελεύθεροι. Είναι και για τον Πανιώνιο πιο εύκολο να προσεγγίσει τέτοιους ποδοσφαιριστές και για τους παίκτες να ψάξουν την ευκαιρία σε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος».

Σας άσκησαν κριτική για αμυντικογενή προσέγγιση, όμως κλείσατε το 2016 με «τεσσάρα»...

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι επιθετικά η ομάδα έχει ενισχυθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι, παρότι έφυγε ένας σημαντικός παίκτης, ο Μπακασέτας. Το ότι δεν σκοράραμε πιστεύω ήταν απλά θέμα αποτελεσματικότητας, δεν είχε να κάνει με την ποιότητα ή ότι δεν έχουμε παίκτες στις θέσεις αυτές».

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο λειτούργησε συσπειρωτικά;

«Όταν αποκλείεσαι στο Κύπελλο το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να πάρεις το αίμα σου πίσω εκεί που μπορείς. Εμείς προσηλωνόμαστε στο Πρωτάθλημα, δεν σκεφτόμαστε πλέον το Κύπελλο, ό,τι ανήκει στο παρελθόν πρέπει να μένει στο παρελθόν. Μας στεναχωρεί που μείναμε έξω, αλλά πρέπει να αποδείξουμε στο Πρωτάθλημα ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από ό,τι δείχνει αυτός ο αποκλεισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια