Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Βάλτο ρε Μασούντ…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια καλημέρα. Τη Κυριακή το βράδυ δεν πρέπει να υπήρξε Πανιώνιος που να μην ήταν σκα...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια καλημέρα. Τη Κυριακή το βράδυ δεν πρέπει να υπήρξε Πανιώνιος που να μην ήταν σκασμένος. Όχι δεν σηκώσαμε ξαφνικά τη μύτη. Όχι. Αλλά σε ένα ματς που δεν έχεις δεχθεί σχεδόν καμία φάση από τον αντίπαλο, που στη προκειμένη περίπτωση ήταν και ο ΠΑΟ, να φεύγεις με έναν βαθμό (και παρά λίγο στα χασομέρια να χάσουμε !!!) όπως και να το κάνεις δεν… χωνεύεται με τίποτα ρε αδέρφια. Ηταν ένα ματς από αυτά που αναρωτιέσαι πως δεν κέρδιζες. Ε λοιπόν δεν κερδίσαμε γιατί ο εξαιρετικός, ο πολύ καλός Μασούντ την κρίσιμη στιγμή λειτούργησε σαν παίκτης… αλάνας και όχι σαν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Εγώ είμαι αυτός που έχει τολμήσει να συγκρίνει τον Μασούντ με τον τεράστιο Μίλινκο Πάντιτς. Και επιμένω σ’ αυτή την άποψη μου. Ο τρόπος που παίρνει τη μπάλα, που την καλύπτει με το σώμα, ο τρόπος που κάνει τις κάθετες πάσες μου θυμίζει τον μεγάλο «Σόλε». Αν τελείωνε τις φάσεις όπως και ο Μίλινκο θα μιλάγαμε για… φωτοτυπία!!!!

*** Όμως δυστυχώς κάποιες φορές μέσα στον αγώνα ο Μασούντ λειτουργεί εγωιστικά, παίζει επιπόλαια και αυτό τελικά στοιχίζει στην ομάδα. Γιατί στη φάση των καθυστερήσεων (που στη συνέχεια δεχθήκαμε το γκολ…) ο Ιρανός θα μπορούσε 1) Να τελειώσει τη φάση, μετά την πρώτη ντρίμπλα. με ένα απλό πλασέ, 2) Να πασάρει στον Μπεν που ήταν μόνος με άδειο τέρμα γιατί ο Βλαχοδήμος ήταν στο χορτάρι, 3) Να σουτάρει να πάει η μπάλα… άουτ και να τελειώσει το ματσάκι. Δυστυχώς επέλεξε να κάνει κι άλλη ντρίμπλα (;) και αντί για 2-0 έγινε 1-1.

*** Εγινε το 1-1 με μια φάση βέβαια όπου ο Κομίνης δεν είδε το φάουλ του Μπέργκ στον Οικονόμου. Αν αυτό είχε γίνει σε αγώνα του ΠΟΚ θα είχαμε θέμα για 2-3 μήνες. Τώρα «γαργάρα». Ο Σουηδός σπρώχνει πεντακάθαρα τον αμυντικό μας τον βγάζει από τη φάση, παίρνει τη μπάλα ο Βιγιαφάνες και ισοφαρίζει. Ο Κομίνης τίποτα! Αλλά τι να λέμε; Ας είχε κάνει ο Μασούντ το 2-0 ή αν ο Μπεν στο τε α τετ δεν είχε στη μπάλα πάνω στον Βλαχοδήμο, τώρα θα μιλάγαμε για μια μεγάλη και πάνω απ’ όλα δίκαιη επικράτηση του Ιστορικού.

*** Στο Κυριακάτικο ματς η ομάδα έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να είναι και φέτος ανταγωνιστική. Χωρίς τρεις βασικούς, Φούντα, Ρισβάνη, Σιώπη περιορίσαμε τον ΠΑΟ σε παθητικό ρόλο, κάναμε φάσεις, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και στο τέλος είμαστε στεναχωρημένοι (απόλυτα δικαιολογημένα…) από την ισοπαλία. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς κάνει σπουδαία δουλειά. Χωρίς μεγάλα λόγια, με σεμνότητα και ποδοσφαιρική ταπεινότητα σε κάθε ματς προσπαθεί να παρουσιάζει τον Πανιώνιο όπως τον θέλουμε όλοι. Δυνατό, ανταγωνιστικό, ελκυστικό, αξιοπρεπή!

*** Αλλάζω θέμα. Η ίωση του Σιώπη έδωσε την ευκαιρία στον Σαββίδη να αγωνιστεί και να αποδείξει ότι μπορεί να είναι βασικός στην 11αδα του Ιστορικού. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σαββίδη. Μεγάλο κέρδος. Παράλληλα στη θέση του αμυντικού χαφ έχουμε ακόμα τον Κρητικό και τον «μικρό» Πηνιώτη. Θέλω εδώ να θέσω ένα ερώτημα γιατί διάβασα ότι «δοκιμάσαμε» κάποιους ξένους παίκτες για τη θέση του αμυντικού χαφ. Εφόσον ισχύει ότι ο Σιώπης θα φύγει το καλοκαίρι για ποιο λόγο θα πρέπει να πάρουμε άλλο αμυντικό χαφ και μάλιστα ξένο; Κόρμπος, Σαββίδης, Κρητικός, Πηνιώτης είναι μια τετράδα που άνετα θα βγάλει το ελληνικό πρωτάθλημα. Και όχι μόνο αυτό. Από τώρα και στους τρεις, πλην Κόρμπου που έχει συμβόλαιο, πρέπει να κάνουμε επέκταση συμβολαίου. Για να μην «τρέχουμε» δηλαδή, για να μην λέμε ότι μας «κλέβουν» τους παίκτες.

*** Αλήθεια ποιος έχει πει στη διοίκηση της ΠΑΕ ότι η «σιωπή είναι χρυσός»; Το ρωτάω γιατί εδώ και μήνες διαβάζουμε κάθε μέρα ότι Σιώπης, Ρισβάνης, Ανσαριφάρντ φεύγουν από τον Ιστορικό. Τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου πήγαιναν στην ΑΕΚ, τώρα τελευταία τους «παίρνει» ο ΟΣΦΠ. Για τον Σιώπη μάλιστα γράφτηκε ότι θα εισπράξουμε το ιλιγγιώδες ποσό των 150.000 ευρώ. Δεν θα έπρεπε η ΠΑΕ με μια λιτή, αλλά σαφή ανακοίνωση να «απαντήσει» και παράλληλα να ενημερώσει τους «κυανέρυθρους» φιλάθλους;

*** Αήττητη συνεχίζει τη πορεία της η ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Μήπως να την αφήσουμε και ήσυχη; Λεω εγώ τώρα. Είπαμε δεν μας χωρά η Α2 όχουυυ!

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια