Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Των προσφύγων αίμα…»

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Θα αρχίσω τη στήλη με ένα κάλεσμα προς όλους τους Πανιώνιους. Το Σά...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Θα αρχίσω τη στήλη με ένα κάλεσμα προς όλους τους Πανιώνιους. Το Σάββατο 15/10, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, ετήσια, αιμοδοσία των «Πανθήρων», που κάθε χρόνο στηρίζει την τράπεζα αίματος που έχουν φτιάξει τα παιδιά και που βοηθάει πολλούς συνανθρώπους μας. Η διαδικασία θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, στην αίθουσα "Νίκος Πεντζαρόπουλος" του γηπέδου, και θα ολοκληρωθεί στις 14.30. Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της αστυνομικής σας ταυτότητας. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία των «Πανθήρων» που πρέπει να στηρίξουμε με το… αίμα μας!

*** Πάμε τώρα στα αγωνιστικά αφού πρώτα πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Εθνική Ελλάδος που πέτυχε δυο νίκες στα ισάριθμα ματς της προκριματικής φάση του Μουντιαλ ’18, επιστρέφουμε στην «κυανέρυθρη» αγωνιστική… ρουτίνα. Τον ΟΣΦΠ υποδέχεται η ομάδα το Σάββατο στο πρώτο από ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων (ακολουθούν ΑΕΚ, ΑΕΛ εκτός και ΠΑΟΚ εντός). Λίγα λόγια γι’ αυτό ματς καθώς ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και οι παίκτες μας γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους και τις δυσκολίες, αλλά και τη σημασία του αγώνα. Με προσήλωση στη σωστή αμυντική λειτουργία και με ψυχραιμία στη τελική προσπάθεια ο Ιστορικός μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Φυσικά εννοείται ότι θέλουμε 50-50 διαιτησία. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο…

*** Η ανδρική ομάδα μπάσκετ άρχισε νικηφόρα τη πορεία της στην Α2 κατηγορία επικρατώντας 81-71 του Εθνικού Πειραιά. Πάμε άλλη μια φορά. Δεν μας χωρά η Α2 λέμε. Πολύ ευχάριστο ότι το Αρτάκης ήταν για μια ακόμη φορά έδρα. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη εντός και εκτός γηπέδων. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται ενότητα. Το μικρόβιο του διχασμού είναι σχεδόν μόνιμο στο σώμα του Πανιωνίου. Ψάχνουμε ευκαιρία να χωριστούμε και ξεχνάμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι πετύχαμε θαύματα. Σε όλα τα αθλήματα.

*** Ένα «κυανέρυθρο» θαύμα συνεχίζει και φέτος η ανδρική ομάδα του χαντμπολ που νίκησε 26-18 (είχε νικήσει 23-20 και στον πρώτο αγώνα) τον Ηλυσιακό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΣΧΑ Ανδρών «Φώτης Μπάβας». Μια ομάδα που φέτος έχει έδρα στον Πανελλήνιο, στη Κυψέλη, προσπαθεί να κρατήσει τη «κυανέρυθρη» φλόγα αναμμένη και σ’ αυτό το άθλημα που από το 1930 καλλιεργεί ο Ιστορικός. Ο Πανιώνιος είχε βασική συμβολή στην εισαγωγή του χάντμπολ στην Ελλάδα, αφού τον Ιανουάριο του 1930 συνδιοργάνωσε το πρώτο αθηναϊκό πρωτάθλημα μαζί με τον Πανελλήνιο και τον Εθνικό ΓΣ. Στο πρώτο αυτό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο γήπεδο του πρώτου, μετείχαν ακόμη η Νήαρ Ηστ, ο Παναθηναϊκός και ο Ελληνορωσσικός (ΑΕ Ελληνορώσσων). Μάλιστα υπάρχει φωτογραφία της ομάδας, η οποία είχε ως αρχηγό και προπονητή τον πολυσύνθετο αθλητή Γιώργο Ρουσσόπουλο (ύψος, δέκαθλο, βόλεϊ, ποδόσφαιρο). Το άθλημα τότε παιζόταν από ενδεκαμελείς ομάδες σε γήπεδα ποδοσφαίρου και το πρωτάθλημα διεξαγόταν στο γυμναστήριο του Πανελληνίου. Γι’ αυτό ενώνω για μια ακόμη φορά τη φωνή μου με τα παιδιά της ομάδας χαντμπολ και απαιτώ μαζί τους γήπεδο στη Νέα Σμύρνη….

*** Και τα «κυανέρυθρα» κορίτσια άρχισαν νικηφόρα τη σεζόν. Στο βόλεϊ επικράτησαν με 3-0 σετ του ΖΑΟΝ στην Κηφισιά. Το Σάββατο 15/10 για τη 2η αγωνιστική τα κορίτσια μας θα υποδεχθούν την Αναγέννηση. Εύκολα και απλά τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ πήραν τη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου νικώντας εκτός έδρας την Ελευθερία Μοσχάτου με 79-49. Στην ομάδα γίνεται πολύ καλή δουλειά και αυτό θα φανεί και στο πρωτάθλημα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι με τόσες ομάδες σε όλα τα αθλήματα το Σαββατοκύριακο των Πανιώνιων είναι γεμάτο….

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια