Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δεν είμαστε κέντρο διερχομένων!

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Έχουν γραφτεί πολλά και πανηγυρικά για τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, γι...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Έχουν γραφτεί πολλά και πανηγυρικά για τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, για τα ωραία γκολ του Καρίμ & του Μασούντ, για την παλικαρίσια εμφάνιση της ομάδας. Θα ήθελα να γράψω ένα επικολυρικό κείμενο που θα άρεσε, όμως διαβάζοντας διάφορα ρεπορτάζ λυπάμαι αλλά δεν μπορώ παρά να γίνω λίγο δυσάρεστος. Διαβάζω λοιπόν: «Εννοείται πως ο Καρίμ Ανσαριφάντ εξακολουθεί να απασχολεί την ΑΕΚ όπως είχατε διαβάσει σχετικά στο gazzetta.gr και αποτελεί περίπτωση παίκτη που εξετάζει η Ένωση από το καλοκαίρι που μας πέρασε...». Ναι θα μου πείτε το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ναι αδέρφια το έχουμε ξαναδεί και δυστυχώς τις περισσότερες μέναμε με την απορία (και την οργή...) γιατί «χάσαμε» τους παίκτες.

*** Αν δεν σταματήσει φέτος ο Πανιώνιος να είναι κέντρο διερχομένων ποδοσφαιριστών πότε θα σταματήσει; Ηδη υπέγραψε ο Βαγγέλης Οικονόμου. Απομένουν Καρίμ, Ρισβάνης και Σιώπης. Και οι τρεις, όπως και αρκετοί άλλοι τα τελευταία χρόνια, βγήκαν από την ποδοσφαιρική ανυπαρξία λόγω Πανιωνίου. Τους μεγάλους συλλόγους τους κάνουν οι τίτλοι. Ναι. Αλλά μεγάλοι σύλλογοι δεν είναι μόνο όσοι έχουν τίτλους. Ο Ιστορικός έχει τη δική του, ιδιαίτερη για μας (και όχι μόνο...) τους Πανιώνιους, πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι τώρα είναι η στιγμή που μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Να μείνουμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

*** Τα συμβόλαια των τριών παικτών, Καρίμ, Ρισβάνη, Σιώπη, λήγουν το καλοκαίρι του 2017 κάτι που σημαίνει ότι από το Γενάρη μπορούν να συμφωνήσουν με οποιαδήποτε ομάδα χωρίς ο Πανιώνιος να πάρει ούτε ένα ευρώ. Φυσικά και γνωρίζω τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ. Φυσικά και γνωρίζω ότι μπορεί οι παίκτες να θέλουν να κάνουν «άλμα στη καριέρα τους» (και μετά να ζητάνε δημόσια συγγνώμη για λάθος σε ένα ματς), όμως δεν είναι δικαίωμα κανενός να παίζει με την αξιοπρέπεια ενός συλλόγου του μεγέθους του Πανιωνίου.

*** Εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και οι τρεις. Ο Καρίμ είναι μακράν ο κορυφαίος φορ του πρωταθλήματος, ο Ρισβάνης και ο Σιώπης έχουν πολλές δυνατότητες εξελίξεις και είναι πολύτιμες μονάδες του Ιστορικού. Όμως κανείς δεν είναι πάνω από τον σύλλογο. Τη «κυανέρυθρη» φανέλα έχουν φορέσει μεγαλύτερης αξίας παίκτες, Ελληνες και ξένοι. Θέλω να πιστεύω ότι οι παράγοντες της ομάδας, που κάθε μέρα δείχνουν έμπρακτα την αγάπη και την αφοσίωση τους στον σύλλογο δαπανώντας προσωπικό κόπο και χρήματα, έχουν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από την «υπόθεση Μπακασέτα» και δεν θα υποπέσουν στο ίδιο λάθος. Το λάθος να εκβιαστεί ο Πανιώνιος, απ’ οποιαδήποτε ομάδα ή παίκτη. Για μένα οι τρεις ποδοσφαιριστές πρέπει να κληθούν πριν ολοκληρωθεί ο Οκτώβριος και να τους γίνει τέτοια οικονομική πρόταση που να μην μπορούν να αρνηθούν. Και αυτές οι προτάσεις να γίνουν επίσημα γνωστές στους φιλάθλους του Πανιωνίου. Όμως επειδή ζούμε στην Ελλάδα στη περίπτωση που η πρόταση απορριφθεί από τους παίκτες η λύση, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι να τους ζητηθεί να φέρουν πρόταση για να τους δοθεί μεταγραφή! Ο Ιστορικός δεν μπορεί να συζητά υπό την πίεση να φύγουν οι παίκτες χωρίς να εισπράξει χρήματα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό μειώνει την αξιοπιστία της ομάδας.

**** Ολοι θα μας βλέπουν ως αυτό που ανέφερα. Κέντρο διερχομένων ποδοσφαιριστών. Οσο για την αγωνιστική κατάσταση. Ναι και οι τρεις είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Αλλά μην ξεχνάμε ότι αποκτήσαμε επιθετικό που έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Πρεμιερ Λιγκ και της Γαλλίας. Ότι έχουμε στον πάγκο ένα αμυντικό χαφ, τον Κρητικό που ήρθε όπως περίπου και ο Σιώπης από τον Πλατανιά,. «Αγνωστος» δηλαδή στο ευρύ κοινό, ενώ υπάρχει γι αυτή τη θέση και το δικό μας παιδί ο Πηνιώτης. Τα ίδια ισχύουν και για τα στόπερ. Εχουμε πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις. Ουδείς αναντικατάστατος. Θέλω και ο Καρίμ και ο Ρισβάνης και ο Σιώπης να επιβραβευθούν οικονομικά για την εξαιρετική τους παρουσία στην ομάδα. Θέλω να τους δω (επιτέλους…) να «γερνάνε» στον ιστορικό και γιατί όχι να κατακτούν τίτλους. Δεν θέλω όμως με τίποτα ο Πανιώνιος να εκβιάζεται για μερικές χιλιάδες ευρώ.

*** Αδέρφια λυπάμαι αν σας έβγαλα από την πανηγυρική νιρβάνα αλλά δεν πρέπει να «χαϊδεύουμε αυτιά». Οι άνθρωποι που διοικούν τον Ιστορικό έχουν την ίδια αγωνία με τον τελευταίο, απλό, «κυανέρυρθο» φίλαθλο. Ολοι, μα όλοι θέλουμε έναν ισχυρό, ανταγωνιστικό, περήφανο Πανιώνιο και μόνο ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Κανένας δεν είναι πάνω από τον Πανιώνιο. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι είμαστε περαστικοί. Απλές μορφές στην υπεραιωνόβια ιστορία του Πανιωνίου.

*** Δυο λόγια για τον αποκλεισμό της ομάδας μπάσκετ από τη Κύμη. Η ομάδα έδειξε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Να το ξαναγράψω: Δεν μας χωρά η Α2. Με σίγουρα βήματα ο Ιστορικός επιστρέφει δυνατός στη φυσική του θέση, στην Α1 κατηγορία. Αυτά… Συνεχίζουμε….

** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια