Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ήττα στη Λάρισα για τον... φλύαρο Πανιώνιο!

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Πανιώνιος στη Λάρισα από την τοπική ομάδα, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ιστορικός είχε την υπεροχή του αγώνα, όμως ο...

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Πανιώνιος στη Λάρισα από την τοπική ομάδα, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ιστορικός είχε την υπεροχή του αγώνα, όμως οιγηπεδούχοι είχν την ουσία και πέτυχαν τα γκολ.

Ο "φλύαρος" επιθετικά Πανιώνιος δεν κατάφερε να διασπάσει την αμυντικογενή ομάδα της ΑΕΛ και από στημένες φάσεις (πέναλτι και φάουλ) δέχτηκε δύο γκολ και αποχώρησε με την ήττα από την Θεσσαλική πόλη.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο), όμως η επιπολαιότητα στην τελική ενέργεια δεν έφερε το πολυπόθητο γκολ.

Χαρακτηριστικοί είναι και οι αριθμοί του ματς, με τον Πανιώνιο να έχει 14 τελικές, ενώ η ΑΕΛ μόλις 4, ενώ η κατοχή ήταν 61% για τον Ιστορικό και 39% για τους γηπεδούχους!

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ουρτάδο έκανε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα και με τα δύο πόδια στον Φούντα, με τον παίκτη του Πανιωνίου να αντιδράει μεν έντονα, αλλά χωρίς να σπρώξει ή χτυπήσει τον αντίπαλο του. Πρός έκπληξη όλων όμως ο Καλογερόπουλος εκτός από την κόκκινη που έδωσε (ως όφειλε) στον ποδοσφαιτιστή της ΑΕΛ, απέβαλε και τον Φούντα. Με την απόφαση του να φέρνει δίκαια τα έντονα παράπονα του Ιστορικού.

Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που οι κυανέρυθροι έμειναν μακριά από τη νίκη και πλέον καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες στον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

Tο παιχνίδι

Ο Πανιώνιος φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στα πρώτα 8 λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας και με κάποια κόρνερ πίεσε την ΑΕΛ.

Σε μία επίθεση τους όμως οι γηπεδούχοι στο 9’ κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι, σε τάκλιν που έκανε ο Σιώπης Στον Βαρέλα. Ο ίδιος ο παίκτης της ΑΕΛ ένα λεπτό αργότερα το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η συνέχεια βρήκε τον Πανιώνιο να προσπαθεί να αντιδράσει στο γκολ που δέχτηκε, με τους Φούντα, Καρίμ και Μπεν να είναι ιδιαίτερα κινητικοί στην επίθεση.

Στο 19’, σε μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα πήγε προς το μέρος του Ρισβάνη, όμως ο αμυντικός του Ιστορικού δεν μπόρεσε να σουτάρει, βρίσκοντας άερα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ουρτάδο έκανε ένα πάρα πολύ σκληρό μαρκάρισμα και με τα δύο πόδια στον Φούντα, ο οποίος αντέδρασε και του ζήτησε το λόγο. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος αποφάσισε προς έκπληξη όλων να δώσει κόκκινη κάρτα και στους δύο παίκτες. Για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του παίκτη της ΑΕΛ ήταν απόλυτα φυσιολογική η αποβολή, όμως ο Φούντας απλά αντέδρασε έντονα, χωρίς ωστόσο να σπρώξει ή να χτυπήσει τον αντίπαλο του, δεν δικαιολογείται η κόκκινη κάρτα που είδε!

Το γεγονός πως η ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ σε συνδυασμό με την άδικη κόκκινη του Φούντα ήταν φανερό πως είχε ρίξει ψυχολογικά τους κυανέρυθρους, οι οποίοι ναι μεν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά δύσκολα έβρισκαν χώρους.

Μάλιστα, στο 28’ η ΑΕΛ σε μία αντεπίθεση της, λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά. Ο Αβραάμ έκανε ένα μονοκόματο σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους, όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα ζώνης των γηπεδούχων.

Από το 40’ και για περίπου 4 λεπτά ο Πανιώνιος πίεσε με συνεχή κόρνερ την ΑΕΛ, όμως οι προσπάθειες του δεν καρποφόρησαν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον Πανιώνιο, με τον Μιλόγεβιτς να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Τασουλή στην θέση του Αντωνιάδη.

Στο 51’ ο Σιώπης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, είχε χώρο, δοκίμασε το πόδι του, όμως έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ιστορικός έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Μασούντ με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Μπεν μέσα στην περιοχή, αυτός έκοψε με τακουνάκι όμορφα την μπάλα στον Τασουλής, το πλασέ του οποίου όμως πέρασε λίγο άουτ.

Η κυανέρυθροι, έχοντας ανεβάσει πλέον την απόδοση τους, στο δίλεπτο 58’-59’ δημιούργησαν δύο ακόμη τελικές ενέργειες. Αρχικά ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε το σουτ του Καρίμ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το μακρινό σουτ του Μασούντ ένα λεπτό αργότερα.

Στο 67’ ο Μιλόγεβιτς έκανε ακόμη πιο επιθετική την ομάδα, βγάζοντας την Βλάχο και περνώντας στην θέση του τον Μασούρα.

Ο Πανιώνιος έπαιζε κυριολεκτικά μονότερμα την ΑΕΛ, ωστόσο οι γηπεδούχοι με διπλή και τριπλή άμυνα ζώνης κρατούσε το υπέρ της αποτέλεσμα.

Ο Μπεν ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας και στο 75’ από δικό του κερδισμένο φάουλ ο Ιστορικός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Ο Μασούντ εκτέλεσε γλυκά το φάουλ, ο Ρισβάνης πήρε ψιλοκρεμαστή κεφαλιά , με την μπάλα να περνάει πολύ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 81’, μετά από αμφισβητούμενο χέρι του Οικονόμου λίγο έξω από την περιοχή (πρώτα η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του παίκτη της ΑΕΛ), ο Ναζλίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γιαννιώτη. Κόντρα στην ροή του αγώνα, λοιπόν, ήρθε το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων.

Ο Πανιώνιος, με δύο γκολ πλέον στην πλάτη, ήταν δύσκολο να αντιδράσει. Προσπάθησε, όμως, και στο 87’ ο Ρισβάνης στάθηκε άτυχος, καθώς η δυνατή κεφαλιά που έκανε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έως το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (70’ Ποτουρίδης), Φάρκας, Κόντορ, Πολ, Ρέντσας, Βαρέλα (55’ Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Αβραάμ, Φατιόν.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος (67’ Μασούρας), Οικονόμου, Ρισβάνης, Αντωνίαδης (46’ Τασουλής), Κόρμπος (84’ Ενγκόγκ), Σιώπης, Μπεν, Μασούντ, Φούντας, Καρίμ

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

1 σχόλιο

  1. Η σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού είναι αυτή που έχει ως τίτλο το άρθρο και όχι η διαιτησία. Γενικά αυτή η συνεχόμενη γκρίνια για τη διαιτησία, μόνο κακό μπορεί να κάνει. Αφενός οι διαιτητές θα σε σφυριζουν αυστηρα για να μη φανεί ότι "μασανε", αφετέρου θα απλωθεί μια αρρώστια στην ομάδα και τ' αποδυτήρια.
    Μια ανακοίνωση για τη διαιτησία μετά από χοντραδες είναι αρκετη, όχι όμως οι παίκτες να βρίσκουν διέξοδο εκεί και να μην βλέπουν τα λάθη του η' σε κάθε απόφαση να διαμαρτύρονται προκατειλημμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή